Bitmeyen Kara Duman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,834

77pickup110

İnsanoğlu Ay'ın daima bir yüzünü görür.
Yer
FETHİYE
Web
www.alamutalinca.com
Aynı haberleşmeye çalışan Kızılderililer gibi dolaşıyorum ortalıkta.Çünkü egzosttan siyah dumanla haber yolluyorum. Bu konuda en bilir kişi kimdir kimden fikir alabilirim. Egzostta küçük küçük delikler var yağ yakma oranı fazla değil ancak egzostun içi kurum bağlamış artık. Sizce sorun ne olabilir pompa ayarı,enjektörler,egzost c hiçbiri. Eski tip dizel motor ustasına mı göstermeli egzostçuyamı fikirlerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Bitmeyen Kara Duman

çok net bilmiyorum ama bana pompa ayarı ya da mazot filtresi gibi geliyor. eğer yakın zamanda mazot filtrenizi değiştirdiyseniz, pompa ayarınızı kontrol ettirin.

Sorun bence pompa veya avansta. İyi bir pompacıya gidin fakat cebiniz kabarık olsun :smiley: Pompa derlerse maliyet fazla olur

senin motor yakıtı bol kullanıyor enjektör memelerini kontrol ettir belki sadece 4 tane enjektölre kurtarırsın bel ki diyafram da olabilir,mazot geri dönüşleri tıkalı olabilir ama kesinlikle pompadan
(mutlaka tanıdık bir pompacıya git)

Selamlar,
motorunuzun modelini nedeni, 2.5duz dizel motorda kara dumanı azaltabilirsiniz ama aracinizin ayarlari tam olsa bile maalesef kesemezsiniz. Nedeni de, motor çok güçsüz olduğu için genelde gaza çok basılıyor ve motor çekemediği zaman da kara duman oluşuyor.. Ayrıca tabii, motorun eski teknoloji olması nedeni ile mazotu çok verimli kullanamamasının da etkisi var. Maalesef Anadolu tarafında bilgimi bir usta yok, ama avrupa tarafına geçmeyi düşünürseniz size bilgi verebilirim.. iyi günler dileirm, reha

arkadaşların yazdığı gibi, pompa, pompa içindeki parçalar, enjektörler, mazot geri dönüşleri, avans ayarı bunlar kontrol edilmeli,
birde yazılanlara ek olarak lastik ölçünüzüde belirtebilirmisiniz?

selamlar.
Mesut

Reha Bey morelimi bozmayın yahu, bari azaltmanız mümkün falan deseniz.Açıkçası evet gaz pedalını hassas kullanırsam duman çok az ancak yokuşlardaki kaplumbağlığı sebebi ile mecburen gaza basılıyor ve bulunduğum yöredeki bilimum sinek ve haşerat rampa sonunda telef oluyor.Felice aracımdaki lastikler orjinal ebatlarında ve hava ayarları tam buna özellikle dikkat ediyorum, zira sarfiyatı zaten cimri olmayan ve ağarlığı itibari ile yola tutunması önemli olan bir aracın lastik bakımı ve ayarları çok önemli. Bu arada 1 saat önce yolda kaldım mazot hava yaptı (tahminim) ve pompanın hava almak için vanasını açarken somunun dibinden çıt dedi kırıldı :-X sonuç arkadaşı bekliyorum gelsin çekicez.

Bence de Reha Abinin dediği gibi aracın normalde dumanlı olması durumu var...300Tdi varken bile bende acayip dumanlı çalışırdı...Eğer araç eskiden beri sizde ve eskiden dumansızdı diyorsanız uğraşın, yoksa keyifle sinekleri öldüre öldüre binmeye devam edin ;D ;D ;D

Selamlar,
aman yanlış anlamayın beni.. kesinlikle moralinizi bozmak istemem.. Korkarım biraz damar dan ve yeteri kadar "açıklamadan" yazmışım..

Ama maalesef benim yazdığımı siz de doğrulamışsınız.. eğer yokuşlarda "garibimin" biraz daha gücü olsa, çok gaza basmayacaksınız, fazla da duman çıkmayacak.. Ancak, sizin aracınızdan çıkmakta olan dumanı görmediğim için
çok da ahkam kesmek doğru olmaz.. Ben "kesemezsiniz" demiştim, ama azaltılabilir sanırım, hele hele ayarlarından
emin değilseniz.. Yukarıda arkadaşlarımın yazdıklarına katılıyorum, "mazot pompa" ayarı çok ama çok fark ediyor
ama maalesef mutsuz son değişmiyor.. yani "azalsa" bile "kesilmiyor..."

Bu arada belki size çok inandırıcı gelmeyecek ama "düz dizel motor" hakikaten çok "saygı" duyduğum bir motordur.. 2 sene bu motoru kullanmış bir Defender sahibi olarak, inanılmaz basit ve dertsiz bir motordur.. Sadece en baştan gerçeği paylaşarak, "yaptığınız masraf sonrası mutsuz olmayın" demek istemiştim.. yanlış anlaşıma için kusuruma bakmayın lütfen..
iyi günler dilerim, reha

Önümüz yaz demekki belediye ile konuşup bu işi maaşa bağlamanın vaktidir  :D :D ;) Valla 300TDI bile böyle bir terbiyesizlik yapıyorsa benim konuşmam çok ayıp olmuş.Daha önceden de vardı ancak şu son zamanlardaki kadar değildi.
Reha Bey sizce bu verimsizliğin sebepleri nelerdir? Yani güç kaybımıza yol açan en önemli noktalar nereleridir? Çok fazla bilgiye sahip değilim sadece fikir olarak mesela aracın güç ve yakıt kaybını engellemek adına ;enjektörlere modifiye yapılamazmı veya pompa sisteminde yenilik, motor iç akasamında düzenleme veya hava filitresi gibi.... Bu konuda çalışma yapmış veya deneme yapmış arkadaşlarımız varmıdır? Artı veya eksi fikir ve deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz?

Yazınızı şimdi gördüm reha bey aynı anda yazmışıs siz klavyeyi erken çekmişiniz. Kesinlikle yanlış anlaşılma yok böyle güzel bir sitede Defender gönüllüleri ile fikir alış verişi yapıyoruz herkesin fikrine ve görüşüne saygım vardır. Sonuçta aynı yolun yolcusuyuz (4x4)

Selamlar,
motor çok eski teknoloji ile üretildiği için "radikal" bir iyileşme çok görülmüyor.. Alışılagelmiş yöntemler..
1) çok iyi ayarlanmış bir yakıt pompası
2) daha iyi bir mazot pompası ile değiştirme
3) motoru değiştirme

Benim aracım da düz dizel idi, düz yolda hiç duman atmazdı ama maalesef evimin yolu üzerinde "sizin gibi" hissetmeme neden olan bir yokuş var idi.. mubarek 500mt. idi ama etrafı yeteri kadar kirleterek beni mahcup ediyor idi.. Yavaş gitsen bir türlü , arkamda kuyruk oluşuoyr.. gaza bassan bir türlü, etrafa gaz bombası atılmış gibi oluyor... En sonun da Euro 3 standardında olan Ford Puma motora terfi edince, ben de rahat ettim, komşularımda.. iyi günler dilerim, reha

not: umarım aracınız çok dert çıkartmaz.. bir mazot hava alması gibi basit birşey bile insanın canını sıkıcı durumlar yaratabiliyor maalesef..

dumanın kokusu yanık yağ gibi ise büyük ihtimalle motor yaptırman gerekir segman attırman yeterli olabilir isteğe ve para durumuna göre sibop,krank yatak piston yaptıra bilirsin kolay gelsin
üzme kendini olur böyle şeyler

mavimsi duman atıyosa ve motorda ufak bi tekleme varsa enjektörleri değiştir, mazot filitreni daha önce değiştinmi bilmiyorum değiştirdinmi ama değiştirirken muhakkak kilitrenin alt vr üst kapaklarını tamamen çıkar muhakkak temiz bi şekilde yıka ben müthiiş bi balçık temizlemiştim bi de herkes atladı ama arabanın sol arka tarafında deponun yanında şase filitresi var onu sök ve yıka filitre muhakkak tıkalıdır veya randumanu düşüktür ben müthiş bi çamur temizledim bunları yaptırkdıktan sonra gene aynı sıkıntı olacaktır ama azalmayı farkedeceksin. gene de tatmin olmazsan pompayı ellet. bi de aklıma gelen bi şey hava almak için pompa giirişlerini elleme fana en yakın enjektörü gevşet tornavidayala hava filitresine giden hortumu sök motora giden metal boruyu elinle kapa birisi marşa bassın motor biraz sıkışıp çalışacaktır selamlar

abimin ford connectide siyah duman atıyodu bu benzinliklerde kurum temizleyici sıvılar var aldı depoya boşalttı araçtan bi öbek kurum çıktı sonuç yüksek miktarda azalmıştı ancak mazot pompasının değişmesi gerekti ve öyle oldu genede bi baktırmkta yarar var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR