<div class="bbWrapper">Bir,iki kelam da ben edeyim.Önce başlığı açan arkadaşımızdan izin almak lazım.Konusunu fazla karıştırdık.Kusura bakmasın.Mimar kardeşimize de fazla yüklenmeyelim.Bazı noktalarda haklı.Örneğin unimogla uzun mesafelere gidilemeyeceği gibi.Ama buna tezatla da site üyelerimiz özellikle büyük kentlerimizde ve turistik,ören bölgelerimizde Alman,Hollanda plakalı unimog karavanlara da rastlamıştır.Demek ki meraklısı binlerce km.lik mesafeleri de göze alabiliyor.Yani bu iş bir tutku meselesi.<br />
Bu genellemeden sonra biraz özele geçelim.Unimog aslında kamyon değil,bir iş makinesi.Ve ilk üretiminin amacı askeri değil,tamamen tarım amaçlı.O kadar ki,Alman mühendisler aks mesafesini hesaplarken tarlada ki patates ekim aralıklarını baz almışlar.<br />
Elimden çok 4x4 geçti.Kimini kullandım,kimine misafir oldum.Bazılarına da sahip oldum.Doğa sevgim ise tam 52 yıllık.<br />
Ama şunu gördüm ki,unimog bu işlerde üst nokta.Offroad ile uğraşanlar mekanik konusunda hiçbir zaman tatmin olmazlar.Hep bir adım ötesini merak eder ve isterler.Kendimden bilirim.İşte bu konu unimogda artık doyum noktasına geliyor ve biraz da moraliniz bozuluyor. ;D <br />
Ulan diyorsunuz acaba ötesi var mı ?Ki,mutlaka vardır.<br />
Bir de yıllar bana şunu öğretti.Özellikle biz Türkler sahip olduğumuz araçlar konusunda çok hassasız.O artık bir teneke yığını değil,ruhu olan bir aile bireyidir.Her olumlu söz bizi onurlandırır,sevindirir.En ufacık bir eleştiriye ise tahammül edemeyiz..At,avrat,silah üçlemesinde atın yerini aracımızın alması gibi bir şeydir.<br />
Son söz:HER ARAÇ SAHİBİNE GÜZELDİR<br />
Sabri bey de alınmasın,eleştiriler unimoga değil ,başlığa idi.Bunun için sitemizde ki unimog envanterini azıcık araştırması yeterliydi.<br />
Ben offroadçu değilim,hiç bir zaman da olmadım.Ben sadece doğaseverim.Ve altımdaki araç sadece beni doğanın bilinmezliklerine ulaştırmak için var.<br />
Sevgi ile kalın.</div>