BMW; Sürüş Keyfinin Diğer Adı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,300

Jeep34

Zirve
Yer
İSTANBUL
Yine BMW fanatikliğim tuttu :D

BmwLogo1.jpg

Etiketler
Ynt: BMW ; Sürüş Keyfinin Diğer Adı

Üçüncü sınıf plastikten sürüş keyfi ;D

4275_interior_gray.jpg

Tüm M serilerini hariç tutarım bu arada :D

Yeni E60 ,E90 lar için haklısın..BMW'ye has olan ''Sürücü Odaklı'' kokpit tasarımından ve kaliteden ödün verdiler.Ama bir E36, E46 ve çıktığı 7 sene boyunca ödül alan bir E39 için aynı şeyleri şeyleri söylemek mümkün mü? :smiley: Buyrun 2003 model E39 5.30 iA

SonyT00010321.jpg

SonyT00010251.jpg

SonyT00010241.jpg

SonyT00010211.jpg

SonyT00010091.jpg

DSC005591.jpg

Resimlerde ki nefismiş, abi senin BMW sanırım bu?

Benim anlamadığım bir markanın yeni modeli neden eskisinden daha kötü olur, ne saçma bir şey bu hemde BMW gibi sürekli yenilik ve gelişme felsefesi olan bir firmada...

Uğur abiye sonuna kadar katılıyorum.ç Bu da benim 1998 E46 3.28i Mtechnic. Hayatımın makinesi..

bmw1.jpg

bmw2.jpg

e39 u yapılmış olan en dengeli bmw tasarımı olarak kabul ederim hep. e34 üm vardı çok keyifli bir 5 kasaydı. e39 ise ailemizde var, 97 model ama çok bakımlı. e34 ten rafine ve bir o kadar daha konforlu. bu adamlar bu işi biliyor. yanlız yeni tasarım anlayışıyla bmw benim gözümde değerini kaybetti. yeni tasarımlardan bir tanesini bile beğenmiyorum eskisi kadar.

Çok haklısınız Çoşku. Hangi Bmw fanatiği beğeniyor ki? Tekneloji evet ama tasarımlar hayır :smiley:

Öncelikle merhabalar.5 senedir BMW kullanıcısıyım.2 yıl E36 3 yılda E46 3.20 kullanmaktayım.Benimde sıkıntım bahsetmiş olduğunuz konuda.E36 dan sonra E46 bana hiç iyi gelmedi nedense.Yanlış anlamayın.Sürüş ve konfor olarak değil.Ama güç olarak E36 beni daha çok cezbediyor.Bilmiyorum şimdi kullandığım E46 triptonik vites.Belkide ondan dolayı bana biraz hantal kaldı.Daha iyi beklerken ağır kaldı.Belkide aracımda bir sıkıntı var ustalar çözemedi.Bu modeller böyle deyip çıkıyorlar işin içinden.4 üncü viteste 230 yapıyorum 5 e atıyorum araba 180 e düşüyor.Bence böyle olmaması lazım.Kortuğum için başka ustalarada gösteremiyorum.Çünkü her usta alakasız yerlerden bahsediyor.Daha önce bana anormal derecede lüzumsuz masraf çıkartmışlardı çünkü.Allahtan ki çıkan parçaları geri almışım.En son şimdiki ustamı buldum arızayı halletmişti .Çıkan parçaların hepsininde sağlam olduğunu bana ispatlamıştı.O gün için 5000 lira harcattılar bana.O sorun E36 da idi halloldu uzun zaman iyi bir şekilde bindim.Şimdi E46 da sorun var diyorum ustam yok diyor.Bende şimdi ustamdan şüphelenmeye başladım.Acaba usta E36 yı çözdüde E46 teknolojisini daha yakalayamadımı diye aklımda bir şüphe var.Arabayı bu sıralarda Suzuki vitara jeep aldığım için pek kullanmıyorum.15 gün felan kullanmadığımda çalıştırdığımda motor ısınıncaya kadar pancar motoru gibi çalışıyor.Nedenini sordum komrosör olan bir yer boşaltıyormuş.Aracı tamire bıraktım 3 gün sonra aldığımda orası yapılmamış gördüm.Hala aynı.Kızdım gitmiyorum ona artık.Başka ustalara bakacağım.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar.

5. vites zaten ekonomi vitesidir. 4. vitesle son süreti yakalayabilirsiniz ve yakalamışsınızda. Ama 5. vitestede 180 km ye düşmesi tuhaf tabiiki.

Bu arada aracınızın motorunu rölantide ısıtmayın. En iyi motor ısıtma şekli devirsiz hareket halidir. Bunu ben değil , BMW AG. nin kullanma kılavuzu yazıyor.

İyi sürüşler..

uğur bey.5.vitesin rahatlatma vitesi olduğunu biliyorum ama hızda çok anormal bir düşüş oluyor.ayrıca rolantide hiç çalıştırmam çalıştığı anda hareket ederim ben kışın soğuk zamanlarında bile.Ama çalıştırdığımda motor bozuk çalışırsa düzelinceye kadar çalıştırıyorum mecburen.Bunuda araca uzun zaman binmediğimde yapıyor.

Ben de bir BMW fanatigi olarak yeni serilerin (e60 ve e90) cok dayanıksız oldugunu düşünüyorum.
Bende e36 m3 cabrio vardı ve o arabanın kalitesini baska hiçbir arabada görmedim.

Ugur Bey arabanız çok temiz masallah güle güle kullanın.
Bende de e39 530 merakı var ama yeni kasasınan makyajlı serisi de yakısıklı oldu :smiley:

Ynt: BMW; Sürüş Keyfinin Diğer Adı

BMW servis için maslakta abarth servis Tuncay Abiye emanet ediyorum aracımı.gözüm hiç arkada kalmıyor çok memnunum

Ynt: BMW; Sürüş Keyfinin Diğer Adı

Herkese selamlar,BMW fanatigi olarak bende birseyler eklemek isterim. Resimlerdeki karsilastirma oncelikle 3 serisi ve 5 serisi arasinda yapilmis ve kalite farkindan bahsedilmis,iki seri arasinda kalite farki olmasi normal.Bunun disinda eski serilerin daha kaliteli oldugu ve daha donanimli olduklari konusuna tamamen katiliyorum.FAkat bununda elbette sebepleri var ve anlasilmayacak biside yok sayilir:smiley: BMW'deki muhendisler ve dizaynirlar bizim farkinda oldugumuz kalite farkinin elbetteki farkindadirlar. Kuresel krizler,otomotiv sektorundeki daralmalar,fiyat odakli rekabet ister istemez uretim kalitesini bu sekilde etkiliyor.Kim diyebilirki Mercede C serisi 3 serisinden kalitelidir????? Ayni sekilde eski C serisinin ici cok daha kaliteli idi.Arkadaslar ne dev gibi otomobil markalari iflas etti fakat kaliteli markalari BMW Mercedes gibi hala ayaktalar farkindaysak. Tabiki bazi seylerden odun vereceklerdir. Saygilar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR