Bolu Aladağ - Sarıalan Yayalası Yürüyüş Parkuru 4

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarabya01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,426

tarabya01

Yeni Üye
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
9
Yer
Adapazarı
25 Ekim 20011

Parkur:
Aladağ G.İ.S.K / Soku Yayalası Orman İşletme / Aşşağı Soku Yayalası / Karapınar Yayalası / Sarıalan Yayalası

Aktivite: gezi/yürüyüş
Rota uzunluğu: 15,82 kilometre
Yükseklik min: 1.252 metre, max: 1.977 metre
Toplam yokuş çıkış: 793 metre, iniş: 494 metre
Zorluk seviyesi: Orta zorlukta
süre: 6 saat 11 dakika
Tarih: Ekim 25, 2011

http://tr.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2174764

Bu parkur bir geçiş parkuru olarak tanımlanabilir. Aladağ G.İ.S.K’ten Sarıalan Yayalasına doğu yönünde ilerleyen bir parkur.

Başlangıç noktanız olan Aladağ G.İ.S.K bungalaow yerleşkesinden yürüyerek tesisin doğu yönündeki baraj yükseltisindeki kapıdan çıkarak yürüyüşünüze başlayın. Kapıdan çıktıktan birkaç metre sonra sağ tarafa doğru yükselen toprak traktör yolunu göreceksiniz. Bu yok açıklık alanın üstünden geçen tahta elektirik direkleriyle paralel olarak ilerlemekte. Elektirik direklerinin ormandan çıktığı noktaya doğru yürüyüşünüze devam edin. Orman sınırına yaklaşınca orman içine giren patikayı göreceksiniz bu patikaya girin ve doğu yönünde bu patikadan ayrılmadan devam edin. Bu patika sizi Soku yayalası orman işletmenin binalarının arka tarafına çıkaracak. Binalara ulaştığınızda, binaların onündeki toprak yola girin ve işletmenin meşhur tahta minarile camisine doğru yürüyün. Yayla camisi bahçesi ve şadırvanıyla gayet iyi durumda. Camiden çıktıktan sonra yolunuza devam ederek Aşşağı soku yaylası tabelasını bulun ve bu yoldan içeri girerek yayalaya ulaşın.

Yayalaya ulaştığınzda yalanın yanındaki yolu takip etmeyin, yayalanın içine girerek orman içine yükselerek devam eden toprak yoldan ilerlemeye başlayın. Yayalnın içinden geçen dereyi solunuza alarak yoldan ayrılmadan ormanlık yol içinde yükselerek devam edin. Uzunca bir süre yürüdükten sonra taş köprüyü geçerek yükselmeye devam edin. Bir süre sonra yol ikiye ayrılacak. Parelel gidiyormuş gibi gözüksede doğru yol soldaki yükselen yol. Bu yola girdiğinizde yükselme eğiminiz dahada artacak kısa molalar vererek tırmanışınıza devam edin. Bir süre sonra orman sınırındaki ağaçların azalmaya ve gökyüzünün daha fazla gözükmeye başladığını fark edeceksiniz. Sizi karşılayan ilk yapı Karapınar yayalasının uzaktan gözüken yıkık yayla evleri olacak. Yaylaya çıktığınızda birkaç sağlam kalan yayla evlerinin bulunuduğu yerde mola verebilirsiniz. Aladağ Merkez Orman işletmenin kırmızı çatısı ve kıvrılarak akıp giden Aladağ çayı tüm güzelligiyle Aladağ platosunu seyre dalıp yorgunuluğunuzu unutabilirsiniz.

Burda verdiginiz dinlenme molasından sonra yaylanın en yüksek noktasına doğru ilerlemeye başlayın bu noktada yayalanın çeşmesi var. Çeşmenin sağından dere yatağından ilerleyerek orman içi inişinize başlaya bilirsiniz. Bu orman içi inişte size yol gosterecek olan dere yatağından yolla birleşene kadar ayrılmayın. Toprak yolu bulduğunuzda artık önünüzde kolay ve manzaralı bir orman içi yol sizi Sarıalan yaylasına kadar ulaştıracak. Oraman ağaç sınırını geçince Aladağların 12 yayalasının birleşmesinden oluşan Sarıalan yaylası gözlerinizin önüne serilecek. İsmini baharda açan sarı çiçeklerden alan bu yaylada konaklama için imkan var. Eğer burada pansiyonda konaklama yapmak istiyorsanız internetten araştırma yaparsanız birçok seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. Sezon durumuna göre hepsi hizmet vermiyor getmeden once ön rezarvasyon yaptırmanız gerekebilir.

15,82 km lik olan bu parkur orta derecede olarak sınıflandırıla bilir. Aşşağı Soku yaylası ile Karapınar yayalası arasındakı kısım biraz zorlayıcı olsada kısa molalarla tırmanıldığında yürüyüşçüyü çok fazla zorlamadığını söyleye bilirim. Varış noktası olan Sarıalan yaylası yemek, dinlenme ve konaklama imkanı olduğu için yürüyüşçüler için parkur sonu ödül gibi.




IMG01109 20111025 0912


IMG01112 20111025 0926


IMG01122 20111025 1146


IMG01125 20111025 1246


IMG01135 20111025 1344
 

Etiketler

Ynt: Bolu Aladağ - Sarıalan Yayalası Yürüyüş Parkuru 4

çok güzel bu parkuru sevdim :smiley: parkuru yağbaşlar köyüyle birleştirip bi kaç günlük yürüyüş ve kamp yapmak çok zevkli olacaktır saolun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst