Bolu Aladağ Yürüyüş Parkuru 2

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarabya01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,255

tarabya01

Yeni Üye
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
9
Yer
Adapazarı
23 Ekim 2011

Parkur:
Aladağ G.İ.S.K / Karaağaç Yaylası / Bıyıklar Yayalası / Solaklar Köyü Yayalası / Seben Gölü / Nimetli Yayalası Sapak / Seben Gölü Kıyı Yayaları / Seben Yolu

Aktivite: gezi/yürüyüş
Rota uzunluğu: 22,09 kilometre
Yükseklik min: 1.333 metre, max: 1.628 metre
Toplam yokuş çıkış: 455 metre, iniş: 322 metre
Zorluk seviyesi: Orta zorlukta
süre: 9 saat 10 dakika
Tarih: Ekim 22, 2011

http://tr.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2174685

Aladağ G.İ.S.K’in güney yönündeki dere patikasını takip ederek doğudaki Karaağaç Yaylasına ulaşacaksınız. Yayalaya vardığınızda yayalanın içine doğru ilerleyerek yayalanını yukarısındaki çeşmeden suyunuzu doldurun zira uzun ve zorlu bir yürüyüş olacak. Çeşmeyi arakanıza alıp güney yönünde ağaçlıklı alana doğru giden koy yolunu bulun. Ağaçlık alanın hemen başlangıcında küçük bir derecik var bunu geçtikten sonra açık bir alana ulaşacaksınız. Güney yönünde yükselen tepeye doğru ilerleyin açık alanın sonunda ağaç sıralarını geçince karşınıza bir yol çıkacak, yolu geçin ve patikaya doğru ilerleyin, patika sağa doğru dönnecek ve 150 metre ilerlediğinizde güney yönündeki tepeden akan suyun açtığı patikaya doğru girin ve tırmanmaya başlayın.

Bu kısım biraz zorlayıcı olacak 650 metrel uzunluğundaki patika boyunca 129 metre yükseklik kazanacaksınız. Dere patikasından yukarı doğru ilerlerken karşınıza bir patika çıkacak bu patikaya girmeyin tepeye ulaşana kadar güney yönünde ilerlemeye devam edin. Tepeye ulaştığınızda taşlı bir yola çıkacaksınız güney doğu yönünde yolla birlikte ilerlemeye devam edin bu yol sizi açık bir alana çıkaracak. Yolun güney yönündeki ormanlık alana doğru girin ve bu ormanın içinden inmeye başlayın. İnişinizin ortalarında orman içi bir toprak yolla karşılaşacaksınız bu yolu güney yönünde izler iseniz Bıyıklar yayalasının arkasındaki kısma kadar götürür yanlız yolunuz uzar ve Bıyıklar yayalasına doğru daha dik bir iniş yapmanız gerekir. Yolla buluştuğunuz yerden tekarar küçük dereyi takip ederek inişinize devam edin. İnişinizin sonunda Bıyıklar Yayalasına doğru giden toprak yola ulaşacaksınız. Toprak yolu sağınıza alıp güney yönünüde orman sınırından devam ederek Bıyıklar Yayalasına kadar devam edin.

Bıyıklar yaylası diğer Aladağ yayalaları gibi küçük şirin bir yayla. Kurulduğu tepelik alanda güneye bakan yüzüyle tüm gün güneş alan manzaralı bir yayla. Yayalanın camisinden ve çeşmesinden suyunuzu tazeleyebilirsiniz.

Bıyıklar yayalasının içinden geçerek toprak köy yoluna inin karşınıza bir kavşak çıkacak Başalan yaylası yönüne dönmeyin batı yönüne doğru toprak yoldan yükselerek yolu takip edin bu yol sizi Kıbrısçık, Seben Gölü sapağına ulaştıracak. Yoldan ilerlemeyip önünüzdeki ovadan batı yönünde dosdoğru vadiye doğru ilerleyin. Vadinin birleştiği yerde Seben gölü sizi karşılayacak. Yola doğru ilerleyin ve gölün başındaki Solaklar köyü yaylasına girin. Öğlen yemeği molası için manzarası güzel olan bir yayla. Seben gölüne karşı yemeğinizi yerken tüm yorgunuluğunuzu unutacaksınız. Güzergahın bundan sonraki kısmı kolay ve manzaralı geçeceğine emin olabilirisiniz.

Solakalar Köyü Yayalası Seben gölünün su tutmaya başlamasıyla gölle iç içe geçmiş bir yayala. Eğer buraya gelmeden önce bölgeyi Google Earth’ten inceleme fırsatınız olduysa, gölün kuzey tarafında Seben yoluyla birleşen yolun artık orada olmadığını göreceksiniz. Gölün yükselmesiyle yol sular altında kalmış. Yeni açılan yolda tam olarak tamamlanamadığı için belli bir noktayakadar devam ediyor.

Yayaladan çıkarak gölün güney tarafını çevreleyen toprak yolda yürüyüşünüze başlayın. Bu yol üzerinde yürürken sağ tarafınızda göl, sol tarafınızda ormanlar size eşlik edicek. Yol üzerinde dört yayaladan geçeceksiniz. Solakalar Köyü Yayalasından sonraki ilk yayala Nimetli Yayalası. Bu yaylayı görmek için ana yoldan ayrılıp Nimetli Yayalası yolunu takip etmeniz gerekiyor.

Nimetli Yayalası yoluna girmeyip anayolu takip edin, yol sizi ikinci yaylaya ulaştıracak. Yol üzerinde verdiğiniz kısa molalarda Seben gölünü seyredebilirsiniz. Kolay yürünen inişi çıkışı olmayan bu yolda kısa sürede Seben yoluna doğru yaklaşıcaksınız. Seben yoluna gelmeden Dedeler Yayalasında yaz kış açık olan bakkal amcadan ihitiyacınızı giderebilirisiniz.

Son yaylayıda geçtikten sonra hafif bir yükseltiyle tırmandığınz tepeden Seben yolundan geçen araçları gördüğünüzde yürüyüşün tamalanmasına çok az kalmıştır. Sebene yoluna ulaşınca buradan otostop çekebilir veya Sebenden kalkan minübüsleri bekleyebilirsiniz. Yola saat 17:00 den önce vardıysanız 20 dk sonra gelen Seben otobüslerine binebilirsiniz.

Seben dolmuşları için irtibat numaraları:

SEBEN GÖLÜ TURİZM YAZIHANELERİ
SEBEN :0.374.4113167
BOLU : 0.374.2157649

LÜKS SEBEN TURİZM
YAZIHANELERİ
SEBEN :0.374.4112050
BOLU : 0.374.2155253

22,11 km olan bu yürüyüş parkuru oman içi tırmanma, inişleriyle, yaylalyarı ve göl manzarasıyla zevkli geçen bir parkur.


IMG01058 20111023 0737


IMG01070 20111023 1208


IMG01079 20111023 1329


IMG01085 20111023 1545


IMG01086 20111023 1609
 

Etiketler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst