Ynt: BorPower hakkında düşünceleriniz lütfen...
Arkadaşlar öncelikle yanlış anlaşılmamak için bir açıklama yapma gereği duyuyorum. Kısa bir süre önce ben de Bor içerikli motor yağına katılan bir ürünün firmasında teknik yöneticilik yapmıştım. Asıl mesleğim motor teknisyenidir. Şuanda yine otomotiv sektöründe çalışıyorum. Çalıştığım firma kaporta boya ekipmanları ithal eden ve kendi kapota eğitim merkezinde birçok otomotiv markasının bayilerine kaporta eğitimleri veren bir firmadır. Ben de bu firmada teknik servis müdürü olarak çalışmaktayım.
Piyasada daha önce satılmış ve halen satılmakta olan birçok kimyasal motor yağı katkı maddeleri yüzünden gerek firmalar ve gerekse biz tüketicileriler büyük sorunlar yaşadık. Bu nedenle, özellikle üretici ve distribütör firmalar, bu sorunları tekrar yaşamamak ve önüne geçmek amacıyla, kendilerine bağlı yetkili servisleri, bu ürünler hakkında uyarmak için teknik bültenler yayınlamış ve hatta yasaklamalar getirmişlerdir. Ben de mesleğim icabı bu tür ürünleri satan firmalar ile görüşme imkanım olmuştur. Ayrıca açtığım motorlar içerisinde bizzat spatula ile kendim bu kimyasalları kazımışımdır. Yıllarca bu kimyasal katkılarla şahsen mücadele ettim ve hatta çalıştığım distribütör firmada, yetkili servislerimize gönderdiğimiz bu kimyasal katkıların yasaklandığı teknik servis bültenlerinin altında imzası olan biriyim. Hiçbir ürünü araştırmadan belgelerini incelemeden yorum yapmam. Bu güne kadar beni ikna eden tek bir ürün olmuştur, sonrasında bu firmada çalışma imkanı bulmuştum (reklam yapıyor demesinler diye ismini yazmıyorum) bu ürün diğer ürünlerden farklı bir yapıda olup, motora zararlı başta teflon olmak üzere içeriğinde hiçbir kimyasal katkı maddesi yoktur. Bu ürünü yıllar önce ilk kendi aracımda denedim ve etkilerini gördüm. Yapısı ve partekül boyutları itibariyle matematiksel ve bilimsel olarak motora hiç zarar vermeyeceği açıkça ortadaydı. O günden beri araçlarımda hep kullandım ve herkese de tavsiye ettim.
Son zamanlarda piyasada adına bor eklenmiş onlarca ürün türedi. Adında “bor” yazan her ürün birbiriyle aynı olmadığı gibi, kutusunda Nanoteknoloji yazan her üründe Nanoteknoloji değildir. Nanoteknoloji olduğunu iddia eden ürünlerin bunu uluslar arası kuruluşlardan alacağı belgeler ile kanıtlaması gerekmektedir. Bu tür ürünleri kullanmak isteyen arkadaşların ürünleri iyice araştırmalarını tavsiye ederim.