BorPower hakkında düşünceleriniz lütfen...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ercan3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,943

Ercan3

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba,

Ben de 2005 5k GV AT ile aranıza katılmış bulunuyorum. İlk iş servise götürüp yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Bu sırada BorPower konusu geçti ve servis müdürü şahsen kullandığını ve kesinlikle önerdiğini aşınmayı azalttığını ve motor ömrünü arttırdığını ayrıca yakıtta tasarruf sağladığını söyledi. Bu ürünü deneyen, kullanan, bilgisi olan var ise burada paylaşırsa sevinirim...

Etiketler
Ynt: BorPower hakkında düşünceleriniz lütfen...

Merhaba Ercan Bey,
Borpower'ı bende uzun süredir aracımda uygulamak istiyordum, üretici firmaya sadece yağ değişiminde mi uygulanmalı diye sorduğumda "İstenen herhangi bir zamanda uygulanabileceğini ama yağ değişimlerinde uygulanırsa daha etkili olacağı" söylendi, bunun üzerine ekim ayının sonuna doğru aracımın 40000 bakımında eklettim, geçen bu süre zarfında da çoğunluğu arazi ve şehirler arası yollarda olmak üzere yaklaşık 6000 km yaptım ama açıkçası öyle bahsedildiği gibi bir fark göremedim. Göremememin sebebi belkide benim aracı kullanış tarzım (biraz sert kullanıyorum) ya da bulunduğum bölgedeki yollar ve yakıt kalitesi olabilir ama dediğim gibi öyle yüzdelik değerlerde bir yakıt tasarrufu olmadı. Birde dedikleri gibi motor sesini de azaltmadı, sesin eskisinden farkı yok, ama tabi ki motoru koruyup korumadığı hakkında birşey söyleyemem. Bu arada aracım 2007 navara, daha ufak hacimli motorlarda daha mı etkilidir sormak lazım.

bu konu sitemizde çok kapsamlı tartışıldı yaşanan gerçek olaylar gerekli teknik açıklamalar vardı ama nedense sitemizden konunun bu kısmı silindi ve sır oldu gitti kalanlarla yetinecez
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42559.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38936.0

bu bor pover nano teknoli gerçek olanı bende aracıma katkı olarak kullanmak istiyorum daha öncede sitede konuşuldu iyi yada kötü diyenler oldu kararsızım yakıt tasarrufu konusunda söylediklrine firma yetkililerinin yüzde beşle on katkısı oluyor deniyor aracım 300 yakıyorsa yüzde onluk katkı 30 kuruş eder ama siz etkisi olmadığı yönünde beyanınız olmuş ikide kaldım yağdeğişim km gelince kulanacaktım değermi acaba

Evet konuyu açtıktan sonra sitede bir daha aradım ve söylediğiniz konuları görüp okudum. Ben aracı Gökşenler yetkili servisine götürmüştüm oradaki servis müdürü bir müşterisinin Almanya'da bu ürünü gördüğünü aracında uygulama yaptırmadan önce teste soktuğunu ve uygulamadan sonra bir süre geçince tekrar aynı testleri yaptırdığını ve sonucun gerçekten şaşırtıcı olduğunu gözleyile görmüş olduğunu söyledi. Servis müdürü kendi aracında da uzun süredir BorPwer orjinal ürünü kullanıyormuş ve olumlu etkilerini o da gözlemlemiş önerdiği müşterilerinde de şimdiye kadar hep olumlu geribildirim almış. Ellerinde BorPower kalmamıştı ben yağ değiştirirken uygulatamadım, hafta içinde gelirse uygulatmayı düşünüyorum. Ama hala kararsızım...

Sevgili Simurg2,
Sonuçta ben uzman değilim sadece kendi aracıma ilgili gözlemlerimi aktardım, ürün konusunda haksız bir sonuca varılmasını istemem. Ürün tanıtımlarında yanılmıyorsam %10'luk bir tasarruftan bahsediliyor, belki de doğrudur ama hangi şartlarda, benim aracımın broşüründe de 100 km'de 9 litre gibi tüketim değeri verilmiş ama ben daha 1o litrenin altına düştüğünü göremedim, 10 litreye inmek içinde epey uğraşmıştım :smiley:
Dediğim gibi belki değerler sağlanan özel şartlarda geçerlidir, normal ortamda da tasarruf ediliyordur da o kadar değildir. Ürün sadece motorun ömrünü bile azaltıyorsa bence alınabilir, çokta pahalı bir ürün değil.

Bence sadece aşınmayı azaltması bile koruyucu bir önlem. Yağ değişim zamanları gelince ben de araçıma uygulamayı düşünüyorum...
MG

kullandıgınız yag kalitesi ..tam sentetik ..sınıfı ise ..üreticisi yada markası farketmez hepsinde kutunun arkasında küçük yazılar ile aşagı yukarı şu yazar ........ yagın içine kesinlikle katkı yada benzeri vs maddeleri kullanmayın koymayın .......lütfen sek içiriniz.... ;)
daha fazlası için kullandıgınız yag markasının veb sitesine de göz atabilirsiniz :smiley:

evet katkı kulanılmaması yönünde bir uyarı var neden pek anlamış değilim yağ değişim km gelince yağı filtreyi komple değiştirip deneyecegim bakalım ne olacak

Konuyu hortlatıyorum ama bu tür katıkların hepsi para tuzağıdır.Kendim yedek parça ve yağ sektöründeyim ve yağ katığıda satıyorum.Ancak hiç aracıma kullanmadım.Satarken banada soruyorlar abi faydası varmı bunların diye.İnsanlar soruyor bende satıyorum faydası olup olmadığını bilmiyorum diyorum.Bu tür katkılar yoğun bir reklam bombardımanı ile piyasaya sürülür.3 kuruşluk şey 10 kuruşa satılır.Bir müddet sonra sessiz sedasız piyasadan kaybolur gider.Hafızanızı yoklayın buna benzer bir çok markanın piyasadan gelip geçtiğini hatırlayacaksınız.
En son başımdan geçen bir olay.Bir pazarlamacı piyasaya yeni yakıt katkısı çıkardık sizi bu şehrin bayisi yapmak istiyoruz diye geldi.Şehirdeki akaryakıt istasyonlarına dağıtımını yapacaksınız dedi.Baktım küçük cafcaflı bir şişe 50 ml.Kaç para bu dedim 8 lira son tüketici fiyatı dedi.
8 liralık pastanın dağılımıda şöyle olacakmış.3 lira üreticiye+1,5 lira bana + 1,5 lira istasyon sahibine + 2 lira pompacıya.
Yani pompacıyada pastadan dilim var reklamını yapsın satsın diye.

bu konunun asıl bomba mesajları site yönetimi tarafından silindi bunun nedenini bir açıklama zahmetinde bulunulmadı neden acaba
yaşanan acı gerçekler vardıo mesajlarda birilerine agırgelmiş olsagerek yorum yapmayada gerek yok kapatın gitsin konuyu ;D ;D ;D ;D
işine gelen işine geldigigibi yazıyo çiziyo siliyo nasıl iş anlamışdeyilim

Yurdumun gözle görülür bir etkisini göremeyeceğiniz zararsız olduğunu defalarca deneyip gördüğüm nano teknolojik yağ katkısı. Yağla etkileşime giren kimyasallar içermiyor diğer bazı yağ katkıları gibi. Dolayısı ile yağın özelliğini bozmaması gerekir. Parçacıkları moleküler boyuta indirilmiş bor elması tozu diyelim.
Uzun vadede bir faydası oluyordur elbet o kadar test raporu var. Fakat hissedilir performans artışı beklemeyin. Şişenin üzerinde kullanmadan önce 10 dk çalkalayın diyor. Bu uyarıyı ihmal etmeyin, zira elmas tozu kutunun bir köşesinde kalıyor iyice karışması için iyi çalkalamak gerekli.

motor optimum çalışma ısısına ulaştığı zaman en az 5 dakika boyunca hararetli bir liçimde çalkalanan katkı motora boca edilir, akabinde 30 dakikalık bir süre ya da 20 km'lik bir mesafe boyunca motorun çalışması sağlanır, bu süre ya da mesafe tamamlanmadan kesinlikle motor stop edilmez.

denemeyi düşünenlere;
uygulamayı kesinlikle yeni yağ değişiminden sonra yapın. filterinizinde değişmesini sağlayın. mutlaka ama mutlaka çalkalamayı unutmayın uzun ve güçlü bir şekilde, katkının içerisinde topaklar var onların çözünmesi gerekiyor.

aynısını uyguladım. yakıtta bir değişim oldu mu bilmiyorum çünkü o sıra LPG arızalıydı tamiri yapıldı. bir de lastik değişimine gittim, şu an ne yakıyor gerçekten de bilmiyorum. ama sesde ve titreşimde bir azalma olduğunu farkediyorum.

hatırlatma 40-50 lira gibi bir rakama satılanlar maalesef bize uygun değil 80 liracık yamuldum. büyük hacimlilere uygun olanına ;D

Arkadaşlar öncelikle yanlış anlaşılmamak için bir açıklama yapma gereği duyuyorum. Kısa bir süre önce ben de Bor içerikli motor yağına katılan bir ürünün firmasında teknik yöneticilik yapmıştım. Asıl mesleğim motor teknisyenidir. Şuanda yine otomotiv sektöründe çalışıyorum. Çalıştığım firma kaporta boya ekipmanları ithal eden ve kendi kapota eğitim merkezinde birçok otomotiv markasının bayilerine kaporta eğitimleri veren bir firmadır. Ben de bu firmada teknik servis müdürü olarak çalışmaktayım.

Piyasada daha önce satılmış ve halen satılmakta olan birçok kimyasal motor yağı katkı maddeleri yüzünden gerek firmalar ve gerekse biz tüketicileriler büyük sorunlar yaşadık. Bu nedenle, özellikle üretici ve distribütör firmalar, bu sorunları tekrar yaşamamak ve önüne geçmek amacıyla, kendilerine bağlı yetkili servisleri, bu ürünler hakkında uyarmak için teknik bültenler yayınlamış ve hatta yasaklamalar getirmişlerdir. Ben de mesleğim icabı bu tür ürünleri satan firmalar ile görüşme imkanım olmuştur. Ayrıca açtığım motorlar içerisinde bizzat spatula ile kendim bu kimyasalları kazımışımdır. Yıllarca bu kimyasal katkılarla şahsen mücadele ettim ve hatta çalıştığım distribütör firmada, yetkili servislerimize gönderdiğimiz bu kimyasal katkıların yasaklandığı teknik servis bültenlerinin altında imzası olan biriyim. Hiçbir ürünü araştırmadan belgelerini incelemeden yorum yapmam. Bu güne kadar beni ikna eden tek bir ürün olmuştur, sonrasında bu firmada çalışma imkanı bulmuştum (reklam yapıyor demesinler diye ismini yazmıyorum) bu ürün diğer ürünlerden farklı bir yapıda olup, motora zararlı başta teflon olmak üzere içeriğinde hiçbir kimyasal katkı maddesi yoktur. Bu ürünü yıllar önce ilk kendi aracımda denedim ve etkilerini gördüm. Yapısı ve partekül boyutları itibariyle matematiksel ve bilimsel olarak motora hiç zarar vermeyeceği açıkça ortadaydı. O günden beri araçlarımda hep kullandım ve herkese de tavsiye ettim.

Son zamanlarda piyasada adına bor eklenmiş onlarca ürün türedi. Adında “bor” yazan her ürün birbiriyle aynı olmadığı gibi, kutusunda Nanoteknoloji yazan her üründe Nanoteknoloji değildir. Nanoteknoloji olduğunu iddia eden ürünlerin bunu uluslar arası kuruluşlardan alacağı belgeler ile kanıtlaması gerekmektedir. Bu tür ürünleri kullanmak isteyen arkadaşların ürünleri iyice araştırmalarını tavsiye ederim.

kesinlikle işe yarıyor,özellikle motorunda problem olan araçlara uygulandığında bunu görüyorsunuz,süpap arızalı bir araca gözümün önünde koydular ses anında kesildi adam hala daha kullanıyor aracı ;)yakıt tasarrufuna katkısı dolaylı yoldan ,sürütünmeyi azalttığı için olabilir.bence kullanılmalı ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri