Bot Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 552,354

Etiketler
Ynt: Bot Tavsiyesi

En iyisi yarın herkes botunun fotoğrafını çekip siteye koysun :smiley: tartışma böyle uzar gider :smiley:
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Fakat iş botun kaliteli olup olmamasıyla bitmiyor... Kimse simetrik yürümüyor, herkes farkında olmadan diğer herkesten farklı bir şekilde yürüyor... Kimilerinin farkında olmadağı ortopedik sorunları oluyor... Bunların hepsi ayakkabıların ömrünü değiştirir... Mesela benim bir arkadaşım vardı, yere nasıl basıyorsa HİÇBİR ayakkabı ayağında 6 ay dayanmıyordu...
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Kendi tecrübelerim neticesinde;
Lafuma'nın ömrü 1 sezon, 3 - 4 ay içinde delinip, yırtılıyor,
Meindl daha sağlam, delinme ve yırtılmaya karşı daha dayanıklı, ama bir arkadaşın tabanı aldıktan 1 hafta sonra komple düştü, ama o da 2 sezon gidiyor,
Boreal giymedim, ama izlenimim Boreal'in yukarıdaki iki markadan da iyi olduğu. Özellikle Atlas modelini beğendim.
Ben seçimlerimde vibram taban, gore-tex astar, 2 mm üzeri nubuk deri ve yarım boğaz olması şartlarını arıyorum. 200 gr. üzeri(tercihen 400 gr.) thinsulate ultra da kullanılmışsa çok süper olur.
Yukarıdaki özellikleri haiz bir bot olarak son olarak crispi aldım. 2 sezondur giyiyorum. Henüz delinmedi, üzerinde çok sayıda çizikler oluştu, o da sanırım bu sezon beni terk edecek.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Bir de, Adidas, Puma vs spor giyisi üreticilerinin trekking botu adıyla sattığı ürünlerden uzak durmakta fayda var bence. Özellikle Adidas ile, ıslak zeminlerde patinaj yapıyor insan. İnceden vukuatlarım oldu o açıdan. ;D
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

Allaha şükür ayaklarımda hiçbir ortopedik sorun yok olsaydı heralde Doğa rehberi olamazdım :smiley:

Bu arada Erhan'a katılıyorum Adidas puma gibi markaları tercih etmeyin trekking botu için.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Sedat'ın tavsiye ettiği o Lafuma ortalama kullanımda ehven olmakla birlikte ıslak ve kaygan zeminde, özellikle ıslak beton, taş, vs üzerinde cıyır cıyır kayıyor. İyi güzel papuç, Vibram taban ama ortalama bir postal kadar tutunamıyor nemde..
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Yevgeni hatırlattığın için teşekkür ederim ;D Hemde ne kaymak ne kaymak uçuruyor :D
 


Ynt: Bot Tavsiyesi

Evet yeni botlarımızla yürümeyi öğreneceğiz sende lafumalarını giyde yanımızda uç ...eğlendir bizi :smiley:
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

Benim hayatta en son yapacağım iş düşmektir ;) Çocukken yeterince düştük hatta yerden kalkmadık, öğrendik yani yeterince ;)

Bu arada Lafuma'ların ıslak zeminde tutuş performansının düşük olduğu doğrudur... Bot alacak olanların değerlendirmelerini buna göre yapması gerekir ;)
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

Sedat'a kocaman bir aferim ;) Kırmızı kurdelede ister misin? :smiley: Eee 7 yaşından beri hiç düşmemek gayet iyi bir başarı...Pek inandırıcı değil ama ;D Sen giy lafumalarını takıl bize :smiley:
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Sedat, kasma işte Lafuma o kadar da performanslı değil, senin düşüp düşmemen değil trekkingden veya herhangi faaliyetten keyif alman önemli, sonuçta tepeyi sürünerek te çıkarsın zaten yerde olduğun için düşmemiş sayılırsın hem ;D ;D


yol' Alıntı:
Eh o kadar dağda bayırda geziyoruz yine de 20 yıldan fazla oluyor düşmeyeli ;)
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

Ya bu kadar kötü bir botmu bu crosstour bende onu gözüme kestirmiştim ne zamandır :(
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,160
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst