Bu Aracı Bilen varmı ? ( ZJ) Tavsiyeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan paşalı arap Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,910

paşalı arap

Kamp I
Yer
istanbul
Bu araçla ilgileniyorum sizlerden yardım istiyorum. nereye ekspertiz ettireyim
belki aracı bilen biride çıkar fikrini belirtir teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-orjinal-ilk-sahibinden-cheroke-jeep-29410241/detay

Etiketler
Ynt: Bu Aracı Bilen varmı ? ( ZJ) Tavsiyeler

araç güzele benziyor...
amerikan versiyonu km değil mil dir yazan, arka defransiyel de büyük ihtimalle kilit yoktur, araziye çok çıkmayacaksanız ve zorlamıyacaksanız pek önemli değil...
maslak master service önerebilirim...
lpg markası vs nedir? iyi öğrenin sorunlu ise extra para harcıyacağınızı falan hesaba katın...

ne olursa olsun aracı bilen bile olsa servise master servise gösterin ki master servisin bile ilk bakışta anlayamayacağı 2 ay sonra belki başınızı ağrıtacak bir durum olabilir. sinyaller beyaz amerikan versiyonu ise 180.000 mildir.fiyat çok ucuz değil normal seviyede. inşallah canınızı sıkan bi durum olmaz.

Teşekkür ederim Levent bey, araziye gireceğiz inşallah site olarak kanıma işlediniz :D ama tecrübe yok oda olacak inşallah
aslında 110 TD defender istiyorum ama aklımda bazen ZJ ye kayıyor biraz konfor olsun diyorum oda elektronik masraf açar diyorum
kısmet artık.

mertbirincioglu' Alıntı:
ne olursa olsun aracı bilen bile olsa servise master servise gösterin ki master servisin bile ilk bakışta anlayamayacağı 2 ay sonra belki başınızı ağrıtacak bir durum olabilir. sinyaller beyaz amerikan versiyonu ise 180.000 mildir.fiyat çok ucuz değil normal seviyede. inşallah canınızı sıkan bi durum olmaz.

Sağolun Mert bey, servise kesinlikle göstereceğim satıcı bana vitesin oradaki yol bilgisayarının arada bir gidip geldiğinide söyledi bunuda göz ardı etmemek lazım acaba ciddi bir durum mudur?

paşalı arap' Alıntı:
Teşekkür ederim Levent bey, araziye gireceğiz inşallah site olarak kanıma işlediniz :D ama tecrübe yok oda olacak inşallah
aslında 110 TD defender istiyorum ama aklımda bazen ZJ ye kayıyor biraz konfor olsun diyorum oda elektronik masraf açar diyorum
kısmet artık.
çözümü olmayan parçası bulunamayan bir masrafı yok çok şükür ...sadece paradan haber verin ;D

geçen ay ön diskleri değiştim 200 tl
balatalar ön 110 tl
arka balata 110 tl
yağ su ıvır zıvır
bujiler kablolar toplam 180 tl
böyle bakınca pahalı değil aslında....ama aldığımdan beri aksesuar ıvır zıvır derken 10.000 tl harcamışım..pişman mıyım?
değilim tabiki satmayı da düşünmüyorum bu kadar masraf yaptıktan sonra alıcısını sevindirmeye gerek yok elbet....

paşalı arap' Alıntı:
Sağolun Mert bey, servise kesinlikle göstereceğim satıcı bana vitesin oradaki yol bilgisayarının arada bir gidip geldiğinide söyledi bunuda göz ardı etmemek lazım acaba ciddi bir durum mudur?

vic ekranıysa leğimleri yenileniyor ve düzeliyor diye biliyorum. çok önemli olacağını sanmam...motor yürüyen aksam ve en önemlisi şanzımanda kusur olmasın. ben kaporta boya değişen kısmına da çok takılmıyorum kimisi boyalı olmasın der....

paşalı arap' Alıntı:
kısmet artık.

Mert bey de konuyla ilgili detayları yazmış...
land a gelince şöyle bir land forumuna bir göz atın kaç para harcıyorlar neler yapıyorlar kaç para yakıyor, neden başka motor atıyorlar-arıyorlar fellik fellik, vs vs diye sonra gidin zj nizi daha da motive ve keyifle alın...standart bir land 110 a da binin hatta top speed i falan bi görün ben şimdi yazsam polemik oluyo ondan sonra...lnd 110 nun zj den tek avantajı arka bagaj kısmının büyüklüğüdür, o da uzun kaplar için geçerli bir vantajdır o kadar...

servisten expertizin sonucunda kaça mal olacağı konusunda net fiyat ta isteyin...

ve eğer alırsaanız en azından 3 ayrı ustaya gösterip onarımlar için ayrı ayrı fiyatlarını alın ....3 usta da farklı tespitler farklı rakamlar çıkaracaktır veya 2 usta....

mertbirincioglu' Alıntı:
vic ekranıysa leğimleri yenileniyor ve düzeliyor diye biliyorum. çok önemli olacağını sanmam...motor yürüyen aksam ve en önemlisi şanzımanda kusur olmasın. ben kaporta boya değişen kısmına da çok takılmıyorum kimisi boyalı olmasın der....

Vic ekranın ağrızası için önerebileceğiniz yer varmı acaba.

paşalı arap' Alıntı:
Vic ekranın ağrızası için önerebileceğiniz yer varmı acaba.

Bostanci da bir yer vardi Mert elektronik ti galiba tekrar bakarim detay icin.

997799' Alıntı:
Mert bey de konuyla ilgili detayları yazmış...
land a gelince şöyle bir land forumuna bir göz atın kaç para harcıyorlar neler yapıyorlar kaç para yakıyor, neden başka motor atıyorlar-arıyorlar fellik fellik, vs vs diye sonra gidin zj nizi daha da motive ve keyifle alın...standart bir land 110 a da binin hatta top speed i falan bi görün ben şimdi yazsam polemik oluyo ondan sonra...lnd 110 nun zj den tek avantajı arka bagaj kısmının büyüklüğüdür, o da uzun kaplar için geçerli bir vantajdır o kadar...

servisten expertizin sonucunda kaça mal olacağı konusunda net fiyat ta isteyin...

Sagduyu
Akil
Mantik

ZJ ;D ;D ;D ;D ;D

Atladım önemli bir konu, 180.000 mil 1995 model araç için nasıldır bir de motorun genel ömrü kaç mildir acaba.?

paşalı arap' Alıntı:
Atladım önemli bir konu, 180.000 mil 1995 model araç için nasıldır bir de motorun genel ömrü kaç mildir acaba.?

bakımı düzenli yapılan ve iyi kullanılan bir zj 1.000.000 mil gider...zaten piyasadaki biçok araba km leri oynanmış aslında 500 bin km lerde bir çoğu...

997799' Alıntı:
bakımı düzenli yapılan ve iyi kullanılan bir zj 1.000.000 mil gider...zaten piyasadaki biçok araba km leri oynanmış aslında 500 bin km lerde bir çoğu...

öyle olsa da deme ya...konduramıyorum kendi aracıma değildir o kadar diyorum....değildir dimi ???

997799' Alıntı:
Teşekkür ederim Levent bey, rahatladım yarın bir aksilik olmazsa servise göstereceğim. tramerden bir çarpma çıktı aracın ön demirleri olduğu için zarar görmemiş öndeki araç zarar görmüş ve tramere geçmiş (bana anlatıldığı bu) yarın belli olacak ha bir de burada olsaydınız kesin sizi yanımda isterdim :smiley:
sizin çevrenize araç alırken yardımlarınızı forumdan okumuştum.

paşalı arap' Alıntı:
Teşekkür ederim Levent bey, rahatladım yarın bir aksilik olmazsa servise göstereceğim. tramerden bir çarpma çıktı aracın ön demirleri olduğu için zarar görmemiş öndeki araç zarar görmüş ve tramere geçmiş (bana anlatıldığı bu) yarın belli olacak ha bir de burada olsaydınız kesin sizi yanımda isterdim :smiley:
sizin çevrenize araç alırken yardımlarınızı forumdan okumuştum.

Yardım edebileceğim her konuda 24 saat arayabilirsniz, 0533 591 29 33...
servislerde sıkıntı şu;
bu araçları pek sallamıyorlar, çünkü artık müşteri portföyü olarak onlar için hedef kitle değiliz, para kazanamıyorlar çok fazla o nedenle de pek fazla ilgilenemiyorlar haklılar da onalrı suçlamak yersiz, sizde ben de öyle yapardık, amme hizmeti gibi birşey aslında...alacağı 50-100 liraya değmiyor yani...

mertbirincioglu' Alıntı:
öyle olsa da deme ya...konduramıyorum kendi aracıma değildir o kadar diyorum....değildir dimi ???

valla bırakın zj yi bi wj lere bi göz atın 200 bini çoktan devirdi çoğu,
200 binlerde 3-4 zj aldım hata bulmanız imkansız nerdeyse, 150 binlerde çok zj nin bitik ötesi olduğunu, 1998 de servisten 195 binde çıkıp 2010 yılında 145 bin de gezdiği gibi size en az 30 tane zj yi ilan numarasıyla yollarım...
ben son 4 ayda 15. wj-zj aldım çevreme şunu net söyliyim %90 ı palavra...
150 binde eli ayağı düzgün wj ye hemen yapıştırıyorum parayı valla...

şimdiiiii....
bu araçları sıfır kim alır? genelde parasını kendi saymayan adamlar...
bu adamlar yakıt ekonomisi, bakım gideri, 2. 3l değeri gibi faktörleri pek önemsemezler...helede 90 lı yıllarda krizden krize giren bir ülkede 5,2 motor jeep e binmek....!!!!!
bu adamlar genelde 2 sene max 4 yıl kullanır araçları, servislerin en sevilen portföy gurubudur...ağırlıklı olarak 200 bin psikolojik sınırında aracı plazaya takasa verirler...
buradan bu aracı şu an ki kazancı aylık 10 bin tl civarı olan grup alır...genelde km leri 90 bin psikolojik sınıra çekilerek....3-4 yıl da ortalama bu grup biner...
bu grup galeriye verir takasa...
galeriden biz alırız çünkü galeri genelde gazlamıştır bu portföye, ve bandrol zamanları geldiğinde onlara rahatsızlık verir...
ve sıra bize ya gelir yada 1 tur daha bekleriz...
şimdi de bizim gibi off-road la uğraşan 3-5 kendini bilmez bu arabaların alınması sağlar, reklamını yapar, sattırır, aldırır, aşık olur, aşık eder vs vs vs....
bu safhalarda km lerle oynandığı için gerekli elzem bakımlar atlar uzar, yapıldı denir...

şimdi bi yeni model yani 2008-2010 civarı range-roverlara bakın, porshe lere, mercedeslere, bmw lere bunların lüx otomobillerine km leri size araçlarımız için yol gösteir...çünkü bu araç sahipleri bizim araçlarımızın ilk sahiplerinin ya kendileri yada akrabalarıdır...

araçlarımızın genel dolaşım hikayesi budur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler