Bu Gün Motorun İçin Ne Yaptın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Lastman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,290

Lastman

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Motorumuz için yaptığımız tüm işleri bu başlık altında toplayabilir tecrübe ve avantajları aktarabiliriz diye düşündüm.Ben ilk notu düşeyim;
-Motor yağı değişti
-Yağ filitresi değişti
-Park ampulleri değişti
-12 V çakmak adaptörü takıldı
-Peg lastikleri değişti
-Hava filtresi temizlendi
-Lastik havaları kontrol edildi ve tamamlandı
-Zincir yağlandı
-Yıkandı ve tank fullendi

Etiketler

Ynt: Bu Gün Motorun İçin Ne Yaptın

Bugün güzel bir far koruması yapacağım motora
bujileri kontrol edip hava filtresini temizleyeceğim.

işim bitince bir güzelde temizlerim :smiley:

st.kid' Alıntı:
Bugün güzel bir far koruması yapacağım motora
bujileri kontrol edip hava filtresini temizleyeceğim.

işim bitince bir güzelde temizlerim :smiley:

Motor nedir merak ettim, benimde bir far korumaya ihtiyacım var ..!

Hyosung RT 125 piyasada bulamadım uygun birşey, ebayde falanda bakındım sonunda kendim yapmaya karar verdim...
bugün taktım heyecanla hafta içi boyaya vermem gerek.

st.kid' Alıntı:
Hyosung RT 125 piyasada bulamadım uygun birşey, ebayde falanda bakındım sonunda kendim yapmaya karar verdim...
bugün taktım heyecanla hafta içi boyaya vermem gerek.

Bitince fotoğraf isteriz :smiley: ,malzeme nedir nasıl montaj olmuştur bilgi de isteriz...

İşte far korumam :smiley: .

8 mm çubuğu far ebadına göre daire yapıp kaynakladık.
Daha sonra piyasada bulduğum 10x10mm aralıklı teli dişili erkekli kalıp yaparak resimdeki gibi çerçevenin içinden çıkardık, birazda lastik çekiçle bombe verdik.
Teli, çerçeveye puntolayarak birleştirdik. farın tası üzerinde far çerçevesini tutan mevcut vidalara denk gelecek şekilde 2 taraftan ayak yapıp statik boyaya yaptırdık.
el yapımı en fazla bukadar oldu :smiley:

Koruma-1.gif

Koruma-2.gif

st.kid' Alıntı:
İşte far korumam :smiley: .

8 mm çubuğu far ebadına göre daire yapıp kaynakladık.
Daha sonra piyasada bulduğum 10x10mm aralıklı teli dişili erkekli kalıp yaparak resimdeki gibi çerçevenin içinden çıkardık, birazda lastik çekiçle bombe verdik.
Teli, çerçeveye puntolayarak birleştirdik. farın tası üzerinde far çerçevesini tutan mevcut vidalara denk gelecek şekilde 2 taraftan ayak yapıp statik boyaya yaptırdık.
el yapımı en fazla bukadar oldu :smiley:
Elinize sağlık son derece düzgün bir işçilik..Ben Afrika için benzer bir çalışma yapacağım yalnız malzemem paslanmaz,hem koruma demirlerimle uyum sağlaması hemde ışığı bir nebze daha fazla geçirebilmesi için.Perşembe pazarında malzeme peşindeyim imalat bitince paylaşırım.

mrtvural' Alıntı:
Yeni İridyum bujiler hakında ne düşünüyorsunuz dostlar. Deneyen var mı?

Ben kullanmadım ve fakat kullanan arkadaşlarımdan hissedilir bir fark olmadığını ve normal bujilere göre iki hatta üç kat fiyat farkı olduğunu biliyorum.Tabi paralel olarak kullanım ömrü min iki kat daha fazla...Yeni teknoloji motorlar için faydalı olabilir.

Sevgili Murat,
Sadece bakım aralığını uzatmış olur ve fakat vereceğin extra para ile bir tercih meselesi...Ben yinede aradaki farkın çok etkili olmayacağı kanaatindeyim.

Lastman' Alıntı:
Sevgili Murat,
Sadece bakım aralığını uzatmış olur ve fakat vereceğin extra para ile bir tercih meselesi...Ben yinede aradaki farkın çok etkili olmayacağı kanaatindeyim.

Araştırmalarım sonucunda ortaya çıkan durum. Bu bujiler bizim motorlara biraz zaralı üstat. Aşırı ateşleme pistonun bujiye denk gelen bölgesini aşırı ısıtmakta hatta o bölgede tahribata neden olmakta bir süre sonra da pistonun delinmesi söz konusu oluyor. Diğer bir durum ise motora hareret yaptırması.

Sonuç ; En sağlıklısı yine eski tip bujilerden almak, ara sıra temizleyip değiştirmek.

Kocaeli'den Selamlar

selamlar
küçük cc'li motorlarda çok fark olmuyor, çalışmasının kolaylaştığını söyleyen arkadaşlarımız var, ben ondada pek bi fark göremedim. Special, sürekli güç üretmesi gereken makinalarda etkili, buji ömrü daha fazla ve bujideki deformasyon çok az. Cross makinalarda kullanıyorum şimdilik gayet iyi

Neredeyse üç haftadır yanına bile inemediğim :smiley: motorumu yıkattım,sevdim okşadım geniş bir tur yapıp tekrar park ettim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR