Jant büyürse ayna mahruti değiştirmenize gerek yok. Lastik çapını aşırı büyütürseniz ayna mahruti gerekir! Bilgi olarak yazdım karar sizin hayırlısı olsun.
Ynt: Bu Hafta, Düzensiz Ama Güzel Bir Gezi Yaptık. (20140126) - Görseller
Konuyu geç te olsa fark ettim.
Geçenlerde okkalı bir masraf çıkaran jimny'nin bunlardan biri olduğu anlaşılıyor.
Ben derim ki normal, böyle kullanmaya devam ederseniz masrafın devamı da gelecektir.
Zevk renk meselesi tabi
Araçlarımızı HUDOFF ruhuna harcıyoruz.. Eskilerden, tecrübesi yüksek abilerimizden birisi, bizim ile bir geziye katıldıktan sonra; "Ben, bu kadar çok gazlayan başka bir ekip görmedim." dedi. Kabul, biraz işin çokunu çıkarıyoruz. Yapmayacağız, diyoruz ama tüm sözler araziye girinceye kadar. Araçlardan önce biz gaza geliyoruz demek ki. ;D
Bu arada masraf çıkaran Jimny konusu sanırım bana ait..
Hmm, böyle yaptığınızı devlet baba görürse yakında gümrükten içeri jip kılıklı hiçbirşeyi sokmayacak Hali hazırda da sokmamak için elinden geleni yapıyor ama sizi gördü mü komple yasaklayacağına eminim
lynx255' Alıntı:
Araçlarımızı HUDOFF ruhuna harcıyoruz.. Eskilerden, tecrübesi yüksek abilerimizden birisi, bizim ile bir geziye katıldıktan sonra; "Ben, bu kadar çok gazlayan başka bir ekip görmedim." dedi. Kabul, biraz işin çokunu çıkarıyoruz. Yapmayacağız, diyoruz ama tüm sözler araziye girinceye kadar. Araçlardan önce biz gaza geliyoruz demek ki. ;D
Bu arada masraf çıkaran Jimny konusu sanırım bana ait..
sakyuz' Alıntı:
Konuyu geç te olsa fark ettim.
Geçenlerde okkalı bir masraf çıkaran jimny'nin bunlardan biri olduğu anlaşılıyor.
Ben derim ki normal, böyle kullanmaya devam ederseniz masrafın devamı da gelecektir.
Zevk renk meselesi tabi
okkalı masrafın tolere edilmesi mümkün. bu işte 2 nokta önemli, zaman ve para. zamanın varsa araştırıp bularaktan masrafı düşürmek mümkün. diğeri para, bakım için mutlaka bir bütçe ayırmak zorundasın.
sonuçta aracı zor şartlarda kullanıyorsun ve bu keyifli bir iş.
sorun ve masrafı yaratan kullanım yeri değildir, önlem derecesidir. birazda kullanım şiddeti önemli.
ne kadar yalıtım yaparsan, o kadar az masraf çıkar. birazda teknik sistemleri bilip ona göre aracı korumak gerekli.
uzun süre suda bekletmemek, çok derine girmemek , araç alt kısmını çamura karşı yalıtımla kapatmak , dik rampada yolda kaldığında aracı çok zorlamamak vb.
devlet baba ötv yi arttırdıkça eminim daha çok jip satılsın ister. ne kadar para, o kadar ayakkabı kutu, şey pardon vergi diyecektim.