Bu karavan ise, bizimkiler ne?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan timsak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,669

timsak

Yeni Üye
Kendimi bildim bileli kampçılık yaparım. Benim kampçılık anlayışım çadır, uyku tulumu ve sırt çantası olduğu için hafif seyahat ederim. Daha doğrusu eder dim... Yaş kemale erince artık biraz da konfor aramaya başlıyor insan. Önce pansiyon denedim, olmadı. Motellere baktım sarmadı. Oteller ise beni rahatsız etti. Yok yemeğe girerken giyinilecek, yok şortla gidilmez filan.
Birkaç yıldır karavanlara, özellikle mobilite sağladıkları için mobil karavanlara merak sardım. Önceleri eski bir J9 alıp camper türü bişey yapmayı filan düşünüyordum. Araştırdıkça karavan dünyasının derinliklerinde kaybolmaya başladım. Ta ki bu siteye rastlayana kadar.

http://www.earthroamer.com/

İşte her şey orada bitti. Artık hangi karavana baksam beni tatmin etmiyor. Ciddi ciddi banka filan soymayı planlıyorum. Ah bi de hızlı kaçabilsem :smiley:

XV-LT-and-XV-HD-with-Kelci-Master-big.jpg

Etiketler
Ynt: Bu karavan ise, bizimkiler ne?

"İşte her şey orada bitti. Artık hangi karavana baksam beni tatmin etmiyor. "

Bu yazdıklarınızla ilgili atlarımızın söyledikleri okadar güzel sözler var ki :(

Kendinizi mutsuzluk ve umutsuzluk kuyusuna atmayınız,
elinizdekilerle ve olanaklarınızla ölçülü keyf almaya bakınız.

Ancak,
Bu arada mevlamdan sürekli isteyiniz.
İsteyiniz ki , size onu alacak gücü ve çabayı versin

Herşey gönlünüzce olsun.

Tabi ki yukarıda yazdıklarım biraz da espiri öğeleri taşıyor. Zaten çok param olsa bile sitede yazan fiyatları ödeyip ABD dan bu karavanları getirtmem mümkün değil.
Umudumu yitirmek ve Allahtan ümidi kesmemek benim yapabileceğim şeyler değil. Eğer biz çabalamazsak bir gün evimizin kapısında üzerinde adımızın yazılı olduğu bir karavan bulmamız mümkün değil. Bu nedenle bu tür bir aracı imal edebilmek için Türkiye de alabileceğim 4x4 özellikli (Mümkünse otomatik vites) çift kabinli araçları inceliyorum. Bu araçlarda en büyük sorun kasa boylarının çok kısa olması. Bu da şasi uzatma anlamına geliyor. Artık bu tür araçlar yekpare kasa türünde olduğu için sorun başlıyor. O zaman da daha eski model araçlara yöneleceğim galiba. Araştırmalar sürüyor. Gelişme olursa yazarım.

timsak' Alıntı:
Kendimi bildim bileli kampçılık yaparım. Benim kampçılık anlayışım çadır, uyku tulumu ve sırt çantası olduğu için hafif seyahat ederim. Daha doğrusu eder dim... Yaş kemale erince artık biraz da konfor aramaya başlıyor insan. Önce pansiyon denedim, olmadı. Motellere baktım sarmadı. Oteller ise beni rahatsız etti. Yok yemeğe girerken giyinilecek, yok şortla gidilmez filan.
Birkaç yıldır karavanlara, özellikle mobilite sağladıkları için mobil karavanlara merak sardım. Önceleri eski bir J9 alıp camper türü bişey yapmayı filan düşünüyordum. Araştırdıkça karavan dünyasının derinliklerinde kaybolmaya başladım. Ta ki bu siteye rastlayana kadar.

http://www.earthroamer.com/

İşte her şey orada bitti. Artık hangi karavana baksam beni tatmin etmiyor. Ciddi ciddi banka filan soymayı planlıyorum. Ah bi de hızlı kaçabilsem :smiley:

değişik bir tipi var ama estetik sıfır..kullanışlı ve geniş olabilir ama çok daha estetik ve dost görünümlü karavanlar biliyorum.

Sayın "timsak", hoş geldiniz; üyeliğiniz daha önceye dayanıyor olsa da... :smiley:

"Earthroamer", bir efsanedir ama buna sahip olabilecek insan sayısı çok değildir ülkemizde. Hem meraklı, hem de akçalı durumunun iyi olması gerekir. ;)

Anladığım, benzerini Türkiye'de, yerli olanaklarla yapacaksınız; size kolay gelsin... :smiley:

Cavid Sezen

sanırım bu forumda birinden okumuştum. gayet veciz bir söz durumu özetliyor gibi.
"daha iyi, iyinin en büyük düşmanıdır."

Tekrar merhaba
Birkaç saptama yapmakta yarar görüyorum.
Earthromer gibi bir araca sahip olmak istiyorum. Doğrudur. Bunun sebebi ilk önce yaz-kış yaşayabileceğim (belki ömrümün sonuna kadar ev olarak kullanabileceğim) bir ev-araca sahip olabilmek. Bu araç sıra dışı olmalı, özellikle üstüne döşenecek güneş pilleri ile en az saatlik 1 KW enerji toplayabilmeli. Bu araç içi kullanım için yeterli bir miktar. Böylelikle medeniyetten uzak enerji ihtiyacı karşılanacak. 4x4 olmalı çünkü asıl eğlence kampinglerde ve şehir içinde değil, el değmemiş, kimsenin gitmediği alanlarda. Bunun dışında bir lüx arayışım yok. Yani kısacası karavancılık ile off-road karışımı bir yaşam istiyorum. Yaşım 50 oldu bunu gerçekleştirebilmek için fazla vaktimin de kalmadığını biliyorum. Bu konuda görüş ve yardımlarınız benim için çok önemli. Yazarsanız sevinirim.

Haaa, konu anlaşıldı

50 yaş bunalımı başlamış.

Bende de olduydu :smiley:

Yapılacak şey basit aslında ,

ilk iş (Angara agzı ile) Garıyı boşucannn. (Ben yapamadım , tavsiye etmem)

Encamar falan hikaye , zaten ömrümüz buna yetmez.

Bence işe motorsikletle başlayın.

50 yaş bunalımını aşmada motorsiklet iyi gelir.

Kendinizi özgür hissedersiniz.
Alın bi motor, çıkın yollara . (Ama akşam eve mutlaka dönün....)

Saç uzatmaya başlayın (eğer benim gibi kel değilseniz, arkada hafif bi kuyruk olsa yeter)

Herşey gönlünüzce olsun.

timsak' Alıntı:
Tekrar merhaba
Birkaç saptama yapmakta yarar görüyorum.
Earthromer gibi bir araca sahip olmak istiyorum. Doğrudur. Bunun sebebi ilk önce yaz-kış yaşayabileceğim (belki ömrümün sonuna kadar ev olarak kullanabileceğim) bir ev-araca sahip olabilmek. Bu araç sıra dışı olmalı, özellikle üstüne döşenecek güneş pilleri ile en az saatlik 1 KW enerji toplayabilmeli. Bu araç içi kullanım için yeterli bir miktar. Böylelikle medeniyetten uzak enerji ihtiyacı karşılanacak. 4x4 olmalı çünkü asıl eğlence kampinglerde ve şehir içinde değil, el değmemiş, kimsenin gitmediği alanlarda. Bunun dışında bir lüx arayışım yok. Yani kısacası karavancılık ile off-road karışımı bir yaşam istiyorum. Yaşım 50 oldu bunu gerçekleştirebilmek için fazla vaktimin de kalmadığını biliyorum. Bu konuda görüş ve yardımlarınız benim için çok önemli. Yazarsanız sevinirim.
umarım hayallerinize kavuşursunuz...Hayal etmek bile bir başlangıçtır.hayat sürprizlerle dolu...Maddi olarak yetmezse,transporter veya caravellanın synkro modeline bakın arazide iş yapar,yani istediğiniz bakir yerlere sizi ulaştırır...selamlar...

Çok güzel bir hayal umarım birgün hayallerinize kavuşursunuz kim istemezki sessiz sakin el değmemiş yerlerde kamp yapmak bizler zaten şehirden kaçmak için bu gibi araçlara yönelmiyormuyuz şehire bağımlı kalarak kamp hayatı olurmu.Şehire bağımlı bir kamp bence evin bahçesinde yapılan kampa benzer ben bunada kamp demem.

Bu gün yeni bir şey öğrendim

"İlk trafiğe çıkışından itibaren 5 yıl geçmemiş araçların motokaravana dönüşümünde, %130 ÖTV vergisi
ödemeniz gerekmektedir. O nedenle satın alacağınız motokaravanın ilk trafiğe çıkış tarihine dikkat etmelisiniz."

Araç seçimini tekrar gözden geçirmeli.

Sayın Timsak

Umarım, espirili yazınıza, espiri ile verdiğim yanıtlar sizi üzmemiştir.

Herşey gönlünüzce olsun.

Selamlar

Bülent Koçoğlu

bkocoglu' Alıntı:
Sayın Timsak

Umarım, espirili yazınıza, espiri ile verdiğim yanıtlar sizi üzmemiştir.

Herşey gönlünüzce olsun.

Selamlar

Bülent Koçoğlu

Yok canım.

İlk alternatif araç bu olabilir

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23314.0

timsak' Alıntı:
üstüne döşenecek güneş pilleri ile en az saatlik 1 KW enerji toplayabilmeli. Bu araç içi kullanım için yeterli bir miktar.

Enerji ile ilgili bölümleri okursanız bunun fazlasıyla abartılı bir rakam olduğunu göreceksiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR