Ynt: Bu Moglar'ın Modeli Ne?
Volk' Alıntı:
Hangi model olduğunu nereden anlıyorsunuz???
unimog konusuna henüz daha giriş yapmamış, ilgilenmemişsiniz belli

Tabi Nadir abimiz hepimizin hocası banada yoğun dozda mikrobu o bulaştırmıştır. Evvelden bende ayırt etmekte zorlanıyordum bazılarını ama zamanla araç gördükçe ilgilendikçe daha iyi ayırt edebilir hale geldim.
---
Şincik;
u404, 406, 421 modelleri birbirine çok benzer ama aslında farklıdır.
misal u404
u406
u421
bu modeller birbirine benziyor ama farklılıklarını dikkat edince anlıyor insan...
gelelim diğer modellere...
u1300-1250 gibi serilere... bu serinin en belirgin özelliği kupası köşe kasalı oluşudur.
u1300L
1200 1300 1400 gibi modellerde aynı tiptedir ama özellikleri farklıdır.
birde u1300 kasasına benzeyen u4000 serisine...
en belirgin özelliği panjur yapısıdır. Kupası benzerdir ama hafif yuvarlak hatları vardır bazı noktalarda.
tabi teknik özellik olarak farklılıkları çoktur.
birde son olarak U300 400 ve 500 serisi var.
bu serinin en belirgin özelliği kupa yapısının farklı oluşudur. Tabi teknik özellik olarakta diğerlerinden farklılıkları vardır.
bunlar foto ile ayırt edilebilecek olan temel seriler... Birde bu serilerin hepsinin amaçları, motor hacimleri, farklıdır.
Misal U400 serisi modeller temelde şehir işleri için çok daha uygundur fotoda da görebildiğiniz üzere ama u4000 serisi ise temelde ağır arazi koşullarında hareket etmek için yapılmıştır.
Unimogların hepsi 4çekerdir, hepsinde difransiyel kilitleri mevcuttur.
Gibi gibi detaylar var...
dediğim gibi unimog bir sevdadır, hastalıktır. İlgi duyarsanız size "vaay böyle bişi de mi yapıyor bilmiyordum" cümlesini her seferinde dedirtecektir kaldı ki ben kaç senedir merakla araştırmama rağmen diyorum hatta büyük unimog üstadımız Nadir abinin bile şaşırdığı oluyor..