Bu Moglar'ın Modeli Ne?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Volk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,802

Volk

Kamp III
Yer
BOLU
1550xzl.jpg

unimog.jpg

unimog_resim.jpg

Mecedes_Benz_Unimog_U1300l_Custom_Automobile.jpg

unimog.jpg

unimog.jpg

343E1B8912B14CD89D9770897574108A.jpg

unimog_01.jpg

1) Evet arkadaşlar kara yolları ve tsk bünyesinde oldukça fazla bulunan bu araçların yılı ve modeli nedir?
2) Bu araçların çift oturma yerli olanı(yani 4 kapılı araç gibi ön arka oturma yeri) var mı?
3) Bu model moglar ihale usulü satılıyor mu?(tsk, kara yolları ya da mke gibi yerlerden)
4) Satılıyorsa fiyatlar hakkında bilginiz var mı?
5) Bir de bu araçlar piyasaya sürülmüşmüydü zamanın da?
6) Silindir hacmi seçenekleri nelerdir?

Oldukça fazla resim ekledim ve çok soru sordum ama cevaplarsanız çok makbule geçer.Bunlar çok hoşuma gidiyor ve amacım bundan toplamak bir tane forumda bir kaç üyede var sanırım.Cevaplarınız benim için çok önemli
Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Bu Moglar'ın Modeli Ne?

bunların modelini bilmemde ,sunu tahmini söyleyebilirim bayaa tuzludur 50000 tl den döküntüsünü anca bulursun

Cevap verebilecekler vardır mutlaka ama bunlar offroad yapmak için fantazi araçlar
Asıl amaçları arazide yük taşımak olan 2,5-10 tonluk aracların resimleri.
Alt alta mavi ve kırmızı olan U1300 ler yılına göre değişik motorlarla üretildiler. Önce OM352 tturba dizel motorlarla OM366 imdi de Atego kamyonlarda kullanılan OM904 motorla üretiliyorlar.
Türkiyede halen siparişle hemen hepsi ordu için üretimi mevcut.
linki http://www.mercedes.com.tr/Internet/TR/Ticari_Araclar/Public/defence/

Volkan sorularının tam cevabı sayfalar tutar ve nerede ise unimog tarihçesini kapsar.Araçların tam modellerini bilmek için ya üzerindeki plaketleri görmek lazım , ya da şase no.larını bilmek lazım.Bunların dışında cevaplamak zor.Ama kısa soruların olursa bildiğimiz kadarı ile cevaplamaya çalışırız.

2. , 3. ve 8. fotodakiler ülkemizde aksaray fabrikasında üretilen u4000.
7.fotodaki soldaki u500 sağdaki u4000.
diğerleri de u1300 serisi.
---
u4000'lerin çift kabin seçeneği mevcut. sıfır olarak koluman'dan satışı yapılıyor ama rakamlarını sormaya bile cesaret edemedim henüz.
kamudan henüz köşe kasaların çıkışları yoğun olarak olmuyor sanırım çünkü halen kullanımlar TCK Köy hizmetleri şimdiki il özel idareler, TSK bünyesinde devam ediyor.
Parça bulma sıkıntısı yerli üretim olduğundan dolayı yok bildiğim kadarı ile.
herkesin hayalidir unimog toplamak ama unimog sevgi ister, özen ister, sabır ister...
Unimog normal araç toplamaya benzemez çok iyi bir araştırma yapmak gerekir ki zaten sanal ortamda bu tip bilgileri çok kolayca bulup amacın hatları keskinleştirilebilir.
gezi aracı mı offroad için mi yoksa ticari mi ya da cadde aracı mı? ...
Sorularınızın birçoğunun yanıtı forum içindeki mercedes benz başlığı altındaki unimog başlıklarında mevcut.
Sanırım buralarda okudukça merakınız artacak ve içeriklerini öğrenme imkanınız olacaktır.
saygılar.

Volk' Alıntı:
Hangi model olduğunu nereden anlıyorsunuz???
unimog konusuna henüz daha giriş yapmamış, ilgilenmemişsiniz belli :smiley:
Tabi Nadir abimiz hepimizin hocası banada yoğun dozda mikrobu o bulaştırmıştır. Evvelden bende ayırt etmekte zorlanıyordum bazılarını ama zamanla araç gördükçe ilgilendikçe daha iyi ayırt edebilir hale geldim.
---
Şincik;
u404, 406, 421 modelleri birbirine çok benzer ama aslında farklıdır.
misal u404
03381.jpg

u406
post-3-1087842648_thumb.jpg

u421
_MG_7945.jpg

bu modeller birbirine benziyor ama farklılıklarını dikkat edince anlıyor insan...
gelelim diğer modellere...
u1300-1250 gibi serilere... bu serinin en belirgin özelliği kupası köşe kasalı oluşudur.
u1300L
54879721.DSC_0812.jpg

1200 1300 1400 gibi modellerde aynı tiptedir ama özellikleri farklıdır.
birde u1300 kasasına benzeyen u4000 serisine...
en belirgin özelliği panjur yapısıdır. Kupası benzerdir ama hafif yuvarlak hatları vardır bazı noktalarda.
tabi teknik özellik olarak farklılıkları çoktur.
unimog_u4000_02_of_43.jpg

birde son olarak U300 400 ve 500 serisi var.
bu serinin en belirgin özelliği kupa yapısının farklı oluşudur. Tabi teknik özellik olarakta diğerlerinden farklılıkları vardır.
20080510090432!Unimog_U400_001.jpg

bunlar foto ile ayırt edilebilecek olan temel seriler... Birde bu serilerin hepsinin amaçları, motor hacimleri, farklıdır.
Misal U400 serisi modeller temelde şehir işleri için çok daha uygundur fotoda da görebildiğiniz üzere ama u4000 serisi ise temelde ağır arazi koşullarında hareket etmek için yapılmıştır.
Unimogların hepsi 4çekerdir, hepsinde difransiyel kilitleri mevcuttur.
Gibi gibi detaylar var...
dediğim gibi unimog bir sevdadır, hastalıktır. İlgi duyarsanız size "vaay böyle bişi de mi yapıyor bilmiyordum" cümlesini her seferinde dedirtecektir kaldı ki ben kaç senedir merakla araştırmama rağmen diyorum hatta büyük unimog üstadımız Nadir abinin bile şaşırdığı oluyor..

çncelikle teşekkürler
abi siz devam edin aydınlatmaya ben takip ediyorum konuyu.
benim sorularıma cevap verebilir misiniz bir de
fiyatlar hakkında bilginiz var mı

bir de şimdi nadir amcanın ki gibi 70-80li yılların bi unimog unu alıp onu bi güzel yürür hale getirsek ne kadar kullanabiliriz.yani kanunlar müsade ediyormu?
araçın kullanma yaş sınırı var mı

hocam dediğim gibi unimog sevgi ister, ilgi ister...
madem böyle bir araç almak istiyorsunuz oturun nedir ne değildir diye bir inceleyin derinlemesine..
siz sordukça biz yanıt veririz elbet ama bizim yazacaklarımız zaten buradaki başlıklarda da mevcut. Baştan aşağı okuduğunuz zaman daha önceden sorulmuş olan ve sizin aklınıza gelip soracağınız soruların yanitlarını da burada bulabilirsiniz...

neyse üniversite bitimine kadar bir u404 sahibi olabilirsek ne mutlu.40-50 yaşımıza geldiğimiz de de bir u300 400 500 alırız.zira yaş daha 17.yol çok uzun. =)))

abi bir de bu u406 nın arkasında kasası yok mu yoksa fotoda mı öyle

http://www.sahibinden.com/dizel_unimog_1975-64WQQaXQQ10741399WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

http://www.sahibinden.com/74_model_bakimli_unimog-02WQQaXQQ10817143WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

http://www.sahibinden.com/satilik_1973_model_sifir_motor_unimog_kamyonet_yenibosna_istanbu-45WQQaXQQ12271327WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

http://www.sahibinden.com/mercedes_-_unimog-03WQQaXQQ10074221WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

http://www.sahibinden.com/unimog-02WQQaXQQ7368439WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

şu ilanlara bakabilirmisiniz.adam etmek için ne kadar lazımdır fiyatlar uygunmudur???

İbrahim abi dediğin gibi inceledikçe derinlemesine gidiyorum ve yavaş yavaş bir şeyler oluşmaya başlıyor kafamda.şimdi uzun araştırmalarım sonucu dış görünüm olarak bir sonuca vardım .ne istediğimi buldum en azından kabin ve kasa olarak.şimdi kupası(kupa kabinin ön kısmı oluyor sanırım yanlışmı biliyorum?) u404s gibi olan fakat doka(crew cab-çift kabin hangisi doğruysa ) gibi olandan istiyorum.Böyle birşey var mı ? yoksa u404s alıp çift kabin yapılabilir mi? çok maliyetli olur mu?
değerli cevaplarınızı bekliyorum

abi burada var böyle birşey ama kendisi mi yapmıştır çift kabini yoksa orijinalmi u404s doka var bilmiyorum

http://www.sahibinden.com/mercedes_unimog_s404_1970_-56WQQaXQQ11970095WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR