Bu Moglar'ın Modeli Ne?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Volk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,795
Ynt: Bu Moglar'ın Modeli Ne?

Volkan kardeşim elinde canlı para var mı?
Alıp hemen yapacak mısın?
Eğer böyle ise ciddi ciddi işin altına gir derim ama yok abi öğreneyim diyorsan netten bilgi toplamaya devam et ne şekilde bir araca sahip olmak istiyorsan çünkü kafandakini ustaya anlatamazsan aktaramazsan ortaya bir netice alamazsın..
bu sebeple de önce "sıcaklık" olacak cebinde sonra bütçene göre ister galvaniz kaplatırsın kasayı ister alemiyon :D

Etiketler

Elimde canlı para yok malesef :smiley:
Ama nette türkçe en geniş bilgi burada ve ben aradığımı bulamıyorum.
Araştırmaya devam.yolumuz daha çok uzun :smiley:
teşekkürler

mrb volk.
bende senin gibi unimoglara çok meraklıyım.
o linklerini verdiğin unimoglara baktım da fiyatlar çok yüksek.
bu ekonomik krizde araba fiyatları %30-35 düşerken adamlar kriz öncesi fiyatlara satmaya çalışıyorlar.
35 yaşındaki arabalara bu fiyatlar verilirmi.
tamam unimog ayrı birşey ama.bu fiyatlara etmez.
15000 ytl ye 2005 çok güzel ford connectler var (araba fiyatlarının ne kadar düşük olduğunu belirtmez için yazdım.)
bu fiyatlara araba alacan.üstünede birsürü para harcayacan.günün birinde satmaya kalksan.maliyetinin yarısını bile vermeyecekler.
bu arabaların ederi ne biliyormusun TAM YARI FİYATLARI!!!

deveci' Alıntı:
mrb volk.
bende senin gibi unimoglara çok meraklıyım.
o linklerini verdiğin unimoglara baktım da fiyatlar çok yüksek.
bu ekonomik krizde araba fiyatları %30-35 düşerken adamlar kriz öncesi fiyatlara satmaya çalışıyorlar.
35 yaşındaki arabalara bu fiyatlar verilirmi.
tamam unimog ayrı birşey ama.bu fiyatlara etmez.
15000 ytl ye 2005 çok güzel ford connectler var (araba fiyatlarının ne kadar düşük olduğunu belirtmez için yazdım.)
bu fiyatlara araba alacan.üstünede birsürü para harcayacan.günün birinde satmaya kalksan.maliyetinin yarısını bile vermeyecekler.
bu arabaların ederi ne biliyormusun TAM YARI FİYATLARI!!!

Abi şimdi şöyle söyleyeyim.Adam hurdasına 3000 lira istiyor .düşün 3000 liraya aldın hurdayı kapı yok çatı yok bütün kaporta motor elden geçecek.içeriye ne kadar kötü olursa olsun yani en azından bi oturulacak kadar döşeme koltuk yaptırılacak ondan sonra şaseyi ful temizletip kumlama filan yani o da baya işlemden geçecek arka kasayı da yaptıracaksın araba boyaya girecek sonra lastikler var bildiğim kadarıyla bu dozer lastiği gibi lan ok şeklinde dişleri olan kalın lastikler ebatlarını bilmiyorum 700 tl civarında olması lazım.e zaten adamların istedikleri fiyat 12000-12500 lira yani arabanın alımından bu işlemler geçene kadar 12000 harcamazsın?
şu anda bunların fiyatları hakknda hiç bilgim yok fakat dediğim gibi bu adamlarınkinin konumuna getirene kadar 12000 liradan fazla harcarsın.
tabi ben bu hesabı o hurda satanların teorisinden yola çıkarak yaptım.kriz her ne kadar ikinci el piyasasını vurduysa da bu araçlar ikinci elden farklı araçlar.hurdadan o konuma getirene kadar hem emek hem para harcıyorsun.şimdi bu kadar emek ve paraya kıyıpta onun altında fiyata satabilir misin.kendini o adamların yerine koy.
şimdi ben amatör olarak profesyonel bisikletçilikle ilgileniyorum.bisikletimin ederi 1000 tl şu anda.benim gibi bu düzeyde bu işle ilgilenen insanlar her sene 5-6 bin lira döküp sıfır bisikletler topluyorlar sonra 1 sezon binip satıyorlar.ben bisikletimi 3 yıldır kullanıyorum hala saat gibi satmaya kalksam belki 500 e satamam.ama niye satayım.he buraya nereden geldim belki herkes böyle düşünüyor belki de benim mantığım gereği bilemeyeceğim ben bir unimog alıp toplasam satmam satsam bile bu adamların istediğinden çok daha fazla isterim.yani dediğim gibi bu yaklaşım belki de benim mantığım gereğidir.
çok uzattım sonuç olarak bu adamalr bence fazla istemiyor.tabi ben bu işten fazla anlamıyorum.param da olsa bir u404s alıp çift kabin haline getirip güzel bir off-road unimog u yapmak istiyorum.hem günlük aracım olacak hem şehirler arası kullanacağım (buna bazı abilerimiz itiraz edebilir zira ne kadar iyi olursa olsun fazla uzun yol kaldıramz diyenler var bilemeyeceğim) en önemlisi de off-road aracım da bu olacak.
yorumlarınıza sunuyorum.
teşekkürler

mrb volk.
yıllardır arabalarımı sanayiye götürürüm boya kaborta motor için.
her seferinde de birsürü para harcarım ve hiç bir zamanda istediğim gibi olmaz.
sanayiye girince sinir hastası ediyorlar adamı.
ustası bir hava,hurdacısı bir hava,parçacısı bir hava.
çok basit işlere bile bir sürü para istiyorlar.
ve yine senin istediğin gibi değil kendi bildikleri gibi yapıyorlar.sanayide müthiş bir koordinasyonsuzluk var.
git gel parça ara,usta ara,hurda ara,işin başında bekle burnumdan geldi.
arabaya ne kadar harcamak istiyorsan,ne kadar gideceğini düşünüyorsan bunun 2 katına yakın para gider.çünkü her seferinde bana öyle oluyor.artık akıllandım.şirkete aldığım son 3 araba sıfır.birtanede 93 kia var o burnumdan getirmeye devam ediyor.
unimog için en iyisi iyi bir toplanmış araba almak.
bırak başkası senin adına uğraşmış olsun.

Haklısın abi ben bu işlerde biraz çömezim.yani sanayide hiç uğraşmadım neredeyse.bi akrabam var bolu sanayinde sanayilik ne zaman bi işim olsa hiçbir yere gitmeden direk oraya gidiyorum.o beni en doğru en ucuz yere götürüyor.tabiki de hiçbir zaman istediğin gibi olmuyor.bizde 2000 clio hatchback var yazın egzosu delinmişti gittik yamattık geçn haftalarda düştü gittik bu sefer susturucudan gelen boru kopmuş onu değiştirdik hala ses var az da olsa.dediğin gibi istediğin gibi olmuyor.
ancak şu anda piyasada çok fazla yapılmış mog yok.bir tane hiç masraf gerektirmeyen var
http://www.sahibinden.com/mercedes_unimog_s404_1970_-56WQQaXQQ11970095WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

25000 istiyor.ben mesela çift kabin bir u404s istiyorum olmazsa çift kabin bir u416 adam yapmış iç dış dizayn mükemmel ama ben o arkadaki karavanımsı çıkma yeri orjinal unimoglardaki kasa gibi kullanmak istiyorum.şimdi nolacak gidip kestireceksin yine istediğin gibi yapamayacaklar ve o güzel para harcanmış yere kıymış olacaksın.sonra bazı yerlerini yine değiştireceksin kendi zevkine göre bu sefer astarı yüzünden pahalıya gelecek.bence en güzeli bu işi bilenlerle beraber bir hurda alacaksın kendi zevkine göre yaptıracaksın.her ne kadar istediğin gibi olmasada adamlar hurdaya çıkaracak değilki arabayı.yürür hale gelecektir bir şekilde bir şekil kazanacaktır. dediğim gibi benim gönlüm hurda bir u416 çift kabin alıp yaptırmak.inşallah hepimize bir unimog nasip olur.

evvelden dediğim gibi unimog bir hastalıktır. Misal Nadir abi hep söyler şuanki as600 motorlu 404'ü yaptırmak için harcadığım para 35bini geçince deftere yazmayı bıraktım diye.
E buna göre Nadir abi o kadar uğraşıya hazırını bularak çözüm bulamaz mıydı? bulurdu.
Garaj kısmında 404'ün ilk haline ve son haline bakın lütfen...
Hep dediğim gibi Unimog sevgi ister, bağlılık ister...
Nadir abi'de 1unimog ve 1acmat var eski... ne halden ne hale geldiler.. e peki bu araçlara neden bu kadar uğraş verdi?
uğraştığı aracın kendini yansıtmasını sevdiği için, arazi kabiliyetlerine hayran olduğu için...
Misal İlker abi'nin 406... çok büyük şans eser bulunmayan bir modeldi ama o ne yaptı araştırdı soruşturdu arabayı ufak bir revizyonla muhteşem yaptı.
Hele ki onda birde apache var o daha beter... Amerikadan cıvatasına kadar geldi..
E hazırı yok muydu? vardı.
Fakat şurada şöyle bir detay var... Alınan bir X aracını her kişi kendine göre düzenlemek ister, kendi zevkinden parçalar olsun ister.
Eğer doğru ustanız varsa herşey mümkündür... Örnek olarak Ati Jeep, örnek olarak Cezmi Usta...
Cezmi usta unimog profesörü adeta.. bulamadığı çözüm yok sıkıntı olduğunda, araba kaldığında...
Atilla abi amerikancı aslında ama her türlü araca istediğinizi uygulatabilirsiniz.
İşte bu ve bunun gibi örnekler çok...Dorğu ustayı bulmak bence doğru araçtan daha önemli...

Iceman®' Alıntı:
evvelden dediğim gibi unimog bir hastalıktır. Misal Nadir abi hep söyler şuanki as600 motorlu 404'ü yaptırmak için harcadığım para 35bini geçince deftere yazmayı bıraktım diye.
E buna göre Nadir abi o kadar uğraşıya hazırını bularak çözüm bulamaz mıydı? bulurdu.
Garaj kısmında 404'ün ilk haline ve son haline bakın lütfen...
Hep dediğim gibi Unimog sevgi ister, bağlılık ister...
Nadir abi'de 1unimog ve 1acmat var eski... ne halden ne hale geldiler.. e peki bu araçlara neden bu kadar uğraş verdi?
uğraştığı aracın kendini yansıtmasını sevdiği için, arazi kabiliyetlerine hayran olduğu için...
Misal İlker abi'nin 406... çok büyük şans eser bulunmayan bir modeldi ama o ne yaptı araştırdı soruşturdu arabayı ufak bir revizyonla muhteşem yaptı.
Hele ki onda birde apache var o daha beter... Amerikadan cıvatasına kadar geldi..
E hazırı yok muydu? vardı.
Fakat şurada şöyle bir detay var... Alınan bir X aracını her kişi kendine göre düzenlemek ister, kendi zevkinden parçalar olsun ister.
Eğer doğru ustanız varsa herşey mümkündür... Örnek olarak Ati Jeep, örnek olarak Cezmi Usta...
Cezmi usta unimog profesörü adeta.. bulamadığı çözüm yok sıkıntı olduğunda, araba kaldığında...
Atilla abi amerikancı aslında ama her türlü araca istediğinizi uygulatabilirsiniz.
İşte bu ve bunun gibi örnekler çok...Dorğu ustayı bulmak bence doğru araçtan daha önemli...

kesinlikle sonuna kadar katılıyorum size abi.bu unimog olayını araştırdıkça bir tutku haline geliyor.rüyalarıma giriyor her an gözümün önünde inanır mısınız dün gördüğüm bir teyzenin yüzünü aynı bir moga benzettim. =))
büyük yuvarlak gözler ve gözlerrin yanındaki çizgi çizgi kırışıklıklar.o anda şöyle geçti içimden bu aynı bir u416.bu adam kafayı yemiş , deli , ruh hastası diye düşünebilirsiniz ama gerçekten böyle birşeymiş unimog sevgisi.bunu derine girdikçe daha çok anlayacaksınız.

bir de bir sorum olacak ibrahim abi

http://www.tasis.gov.tr/neotas/aracs.asp

tasişte 13 14 38 39 40 41 42 43 44 nolu ilanlarda satılık 1982model 1300L unimoglar var

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=135.380
bu linktede expres abimiz 7 tane satıldığını söylemiş.fakat tasişte görülen satılık 9 tane 1300L var ve ihale tarihleri 2008 imiş benim sormak istediğim bunların hepsi satıldımı yoksa bunlar satılacak olan başka 1300L ler mi

mrb volkan
verdiğin o linkteki unimog u inceledim.
güzel yapılmış toplanmış ama arkadaki kapalı kasayı sevmedim.birde rengini.
çift kabin olup arkada kısa kasa olan modeller varya (modelini tam olarak bilmiyorum ama havaalanı çıkışlı olan modeller diyorlar) onlar çok harika.
unimog için araştırma içindeyim.inşallah yazın kısmet olursa alırım.
gerçi bu ekonomik krizde belli olmazda.
Allah unimog hastası olan herkese almayı nasip etsin.
bu farklı bir duygu ve istek.hobi üzeri birşey.

deveci' Alıntı:
mrb volkan
verdiğin o linkteki unimog u inceledim.
güzel yapılmış toplanmış ama arkadaki kapalı kasayı sevmedim.birde rengini.
çift kabin olup arkada kısa kasa olan modeller varya (modelini tam olarak bilmiyorum ama havaalanı çıkışlı olan modeller diyorlar) onlar çok harika.
unimog için araştırma içindeyim.inşallah yazın kısmet olursa alırım.
gerçi bu ekonomik krizde belli olmazda.
Allah unimog hastası olan herkese almayı nasip etsin.
bu farklı bir duygu ve istek.hobi üzeri birşey.

evet abi gayet güzel yapılmış fakat arkadaki kapalı kasa benim için birşeye yaramaz.yapan şahıs kendi ihtiyaçları doğrultusunda yapmış sanırım.çünkü o arka kapalı kasa daha çok personel taşımaya yönelikmiş gibi geldi bana.dediğim gibi benim gönlümden çift kabin bir u416 ve arkada havaalanı çıkışlı olmayan biraz daha uzun bir kasa üstüne gerektiğinde branda çekeceksin mükemmel olur.bir de daha saonra bir 1300L =))
Allah herkese bir mog nasip etsin.

oyuncak gibi bu kasa benimde cok hosuma gidiyo....

u406dr2ep2.jpg

askın jeep teki gri unimog bi garip yaw,sanki baska bişey gibi dogal halinden uzaklasmıs hiç hos degil orjinalligini korumalı bence

restoration-8.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR