Bu Telsizin özellikleri nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blasterix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,554
Ynt: Bu Telsizin özellikleri nasıldır?

Son bir sorum daha olacak :smiley: Sınav başvurusu esnasında sınava çalışmak için materyal veriliyor mu yoksa gerekli materyali kendimiz mi edinip çalışıyoruz sınava?

Etiketler

sevgili kardeşim en güzelini yaparsın gir amatortelsizcilik sınavına al belgeni istersen 5kw cıkışyap kal sağlıcakla

merak etmeyin amatör telsizcilik sınavının başvuru sayfasında soru bankası var sınav sorularının hepsi oradan çıkıyor çalışınca sorular çok kolay geliyor ;D

Merhaba,
Aşağıdaki dosyalarda çalışma kitabı ve sorular mevcut.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Ekli dosyalar

• amator_telsizcilik_kurs_kitabi.pdf
    2.3 MB · Görüntüleme: 396
  • KEGM_(A-B)SINAV_SORU-CEVAPLAR_KANUN_YÖNETMELİK[1].pdf
    131.8 KB · Görüntüleme: 616
  • 2010_KASIM_SINAV_1-175[1].pdf
    628.6 KB · Görüntüleme: 211
  • 2010_KASIM_SINAV_işletme[1].pdf
    192.7 KB · Görüntüleme: 314

Konulara ve sorulara baktım da... Amanınnn!!!! O konular, o sorular da ne öyle??? Gözüm korktu :D İşim zor... :smiley:

o sorular başta göz korkutur ama sınava girince kolaylıkla yaparsınız.çalışmak sınavdan daha zor.

blasterix' Alıntı:
Konulara ve sorulara baktım da... Amanınnn!!!! O konular, o sorular da ne öyle??? Gözüm korktu :D İşim zor... :smiley:

Hiç korkmayın.
Umut' un dediği gibi çalışmak sınavdan daha zor.
Ben de dökümanları görünce bu sınavı kazanmak çok zor demiştim.
Sonra da cesaret edemeyip C sınıfına başvurdum.
Ama C sınıfı kalkmış onun yerine B sınıfı veriyorlar.
Çok az çalışabilmiş olmama rağmen sınavdan 90 aldım.
O yüzden hiç endişe etmeyin.
Çok rahat kazanırsınız sınavı ;)

Eğer doğa sporları ile ilgilenilecekse radyo amatörü olmak büyük avantaj

SEVAL' Alıntı:
Merhaba
(400-470 mhz) UHF frekans.
Onu kullanmak için lisans gerekiyor.

ne lisansı gerekiyor? Birçok lisans türü var. bende kmt ve roc ehliyetleri var bunlar yeterli diye biliyorum yanılmıyorsam tabi

kmt denizcilikte kullanılırki gemi telsizleri sabit frekanslı vhf çalışır. amatör telsizlerde kullanımı yasaktır. amatör telsiz sahipleri yönetmeliğin belirttiği aralığıbelirtilen güçte ve belirtilen modülasyonda kullanırız.

Merhaba ;
KMT : ( SRC ) Deniz ( Marine ) Telsiz kullanmak içindir
AMATÖR : 144- 146 / 430 - 440 / 28 -29 / 50 ( bazen ) gibi frekans dilimlerinde görüşme yapmak içindir
UHF frekanslarında görüşme yapmak için belge almak şart değildir ( çünkü OKT lerde belge ihtiyacı yoktur )

Frekans kiralamak için Şirketiniz olmak zorundadır,
BTK size bir frekans ve Tone tahsis eder bunun mesafesi ve Kullanıcı sayısı belirlidir ,
Yıllık bir vergisi vardır ( cihaz adedine göre ) , Tahsis için bir Ücret ödenir ,
Sadece KMT olarak kullanılabilir UHF veya VHF ( Türkiye'nin belli yerlerinde ) ,
Röle tahsislerine fazla sıcak bakmamaktadırlar çünkü ellerinde Frekans kalmamıştır.
Onun için Ortak Kullanımlı Telsiz sistemlerinden
Cihaz kiralamak yoluna gitmek ve Telsiz kirası ödemek şirketler için ( uzun mesafe ) daha ekonomik olmaktadır.

Gelelim GMRS ve FRS frekanslarına , bunun için yazılmış bir kanun yoktur AMA....BTK bunun önüne geçmek için özellik ile istanbul'da Resmi Kuruluşları 467 MHz bandına taşımaktadır.
Yani GMRS Hürriyeti yavaş yavaş bitmektedir...en azından İstanbul'da...

PMR telsizlere gelince...
446 MHz de çalışan 500 - 700 Miliwatt arasında olan gerçekten Profesyonel telsizler
HYT TC 446 S ( yeni model ) ve KIRISUN PT 558 S , WOUXUN KG 833 gibi cihazlardır

27 Mhz cihazlar Gerçek 4 watt çıktıklarından ve bu frekanas ile el telsizinde
çok zor haberleşme sağlanacağından ,

Ayrıca Pil dayanmayacağından Kapalı arazide( şehir içinde ) tercih edilmez...
Uzun mesafe , açık arazide Mobil ve Sabit olarak kullanılınca normal olarak 10 - 100 Km veya
oldukça uzun mesafe ( 1000 - 2000 Km gibi ) konuşma imkanı hava durumu ile doğru orantılıdır ...

Son olarak 400 - 470 Mhz bir El telsizi 7 watt çıkıyor ise ( bence zordur )
,o cihazı belli yerlerde kullanmak için yapılmış olma ihtimali yüksektir ( AVUSTRALYA CB , HONGKONG CB gibi )
Sorun bu cihazı kullanırken gireceğiniz frekans ve Kullanmak için Belgedir
Frekanslar hakkında bilgi sahibi olmayan birisinin bu cihazı programlanmasını düşünmek bile korkunçtur

Bir TV yayınında , Film veya Dizinin , hatta Haberlerin Ses frekansından konuşmak Komik olabileceği gibi , SUÇTUR...
Başka konular için web sitemizde sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz umarım..

Görüşmek üzere
Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler