Budak - Oteller - Uludağ Zirve (04 Ekim 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,271
Ynt: Budak - Oteller - Uludağ Zirve (04 Ekim 2009)

Gezginkopek' Alıntı:
Murat,
İzmir'den Bursa'ya gelip, Uludağ'ın sisli havasında güzel bir etkinlik yapmışsınız. Göllere gittiniz mi?

Gölleri sis yüzünden göremedik bile.
Sadece GPS de nerede olduklarını görebildim.
;D

13 kişilik küçük grubumuzda ilk kez yürüyenler olduğu için Tasim ağabey göllere inmeyi düşünmedi sanırım.
Bende merak ediyordum ama başka bir etkinlikte artık.

Etiketler

murat öz bey geziniz tek kelime ile çok güzel bu gezi için ayaklarınıza ,resimler için ellerinize , pc ye yükleme derdi içinde emeklerinize sağlık , tam benim havam vallahi .
şimdi aklıma şöyle sorular geliyor ,
1-siz sanıyorum bu geziye izmirden katılıyorsunuz
2-taa izmirden araçlarla uludağın milli parkının girişine kadar araç ile geliyor ve buradan yukarıya kadar yürüyorsunuz öylemi.
3-sanırım bu işi iş dolayısı ile pazar gününe denk getiriyorsunuz.
4-sayınız biraz daha çok olsa büyük araçmı tutuyorsunuz.
5-bu gezi sonunda herkes akşama evinde yani izmirde oluyormu.
6-çıktığınız veya zirve dediğiniz yeri resmini çektiğiniz karla kaplı işaretli haritada işaretleme şansınız varmı. bazı izmir gezilerinizde yaptığınız gibi dağların üzerini çizerek
7-bir resimde araçlar çok açık bir dağ başında duruyor orası neresi öyle açık arazide araç bırakabiliyormusunuz.
8-izmirden gelişte hangi araç güzergahını kullandınız milli park girişine çekirgeden mi çıktınız yoksa arkalardan başka çıkışlarda mı var.
9-kollarınızı açtığınız yerde öyle rüzgara karşımı durmaya çalışıyorsunuz .
10-çıkmış olduğunuz o taşın olduğu yerde rakım kaçtı acaba.
not: aynı gün ve saatlerde karadenize yakın yazlığımda yağan yağmurlar seller oldu salı günü döndüğümde ise yine istanbulda bir çok derelerin taşıp evleri ve işyerlerini sular bastığını gördüm demek burada böyle iken siz orada yoğun sisle karşılaşmıssınız.
geçmiş olsun derken gezininiz güzelliğini tekrar kutlar bundan sonraki gezilerinizde başarılar dilerim.
saygılar.
kemal

Yanıtlarım mesajın içersinde bulunmaktadır.

seyyah-34' Alıntı:
Murat öz bey geziniz tek kelime ile çok güzel bu gezi için ayaklarınıza ,resimler için ellerinize , pc ye yükleme derdi içinde emeklerinize sağlık , tam benim havam vallahi .
şimdi aklıma şöyle sorular geliyor ,
1-siz sanıyorum bu geziye izmirden katılıyorsunuz
Evet. Bursa'ya Cumartesi sabah gelmiştik Hatice ablam ile.
2-taa izmirden araçlarla uludağın milli parkının girişine kadar araç ile geliyor ve buradan yukarıya kadar yürüyorsunuz öylemi.
Bursa'ya seyahat firması ile geldik. Milli parka ise 2 adet Panel Van araç ile 9 kişi ulaştık. Dağcılık Lisanslarımızı gösterek araçlarımız için giriş ücreti ödemedik. Yürüyüşe Milli Park girişinden başlamadık. Oteller bölgesine ve daha da ilerisine kadar araç ile ulaştık. Yürüyüşe başladığımız yer ile Zirve arası topu topu 6 km idi. .
3-sanırım bu işi iş dolayısı ile pazar gününe denk getiriyorsunuz.
Aynen. Cumartesi hayırlı bir iş Pazar günüde Uludağ Zirve.
4-sayınız biraz daha çok olsa büyük araçmı tutuyorsunuz.
Çok kalabalık olsak araç tutulabilir tabii.
5-bu gezi sonunda herkes akşama evinde yani izmirde oluyormu.
Sadece ben İzmir'den katılmıştım. Diğer arkadaşlar Bursa da ikamet ediyor. Bende Pazartesi sabah İzmir'de olacaktım ama seyahatimi birgün uzatmış Salı günü dönmüştüm İzmir'e.
6-çıktığınız veya zirve dediğiniz yeri resmini çektiğiniz karla kaplı işaretli haritada işaretleme şansınız varmı. bazı izmir
gezilerinizde yaptığınız gibi dağların üzerini çizerek
Çıktığımız zirveyi o fotoğrafta işaretlemem zor görünüyor. Çünkü zirve o fotoğrafa girmeyecek kadar içeride.
Google Earth kullanarak yapma imkanım var ama zorlanırım. Çünkü kendi çöplüğüm (bölgem) değil.
7-bir resimde araçlar çok açık bir dağ başında duruyor orası neresi öyle açık arazide araç bırakabiliyormusunuz.
Uludağ Oteller bölgesinin doğusunda kalan ağaçsız yamaçlar. Bölge isimlerini tam bilemediğim için ayrıntı veremiyorum. Ama araçların daha aşağısında Sarıalan bulunuyor.
8-izmirden gelişte hangi araç güzergahını kullandınız milli park girişine çekirgeden mi çıktınız yoksa arkalardan başka çıkışlarda mı var.
Direkt İzmir'den gelmemiştik ama Çekirge tarafında ki araç ylolunu kullandık.
İnkaya - Uzun Hasan (?) - Kirazlı Yayla araç yolu .

9-kollarınızı açtığınız yerde öyle rüzgara karşımı durmaya çalışıyorsunuz .
Evet . rüzgar o kadar şiddetli ki öne doğru kendimi bıraksamda düşmüyorum. ;D
10-çıkmış olduğunuz o taşın olduğu yerde rakım kaçtı acaba.
Taşa çıkan ben değilim. Ben olsam fotoğraf çekemem. ;D
2551 metre görünüyordu GPS kayıtlarında.

not: aynı gün ve saatlerde karadenize yakın yazlığımda yağan yağmurlar seller oldu salı günü döndüğümde ise yine istanbulda bir çok derelerin taşıp evleri ve işyerlerini sular bastığını gördüm demek burada böyle iken siz orada yoğun sisle karşılaşmıssınız.
geçmiş olsun derken gezininiz güzelliğini tekrar kutlar bundan sonraki gezilerinizde başarılar dilerim.
saygılar.
Kemal

Kemal Abi,
Murat ÖZ' ün ve arkadaşların izlediği rota ve zirveyi aşağıdaki linkte arkadaşlar paylaşmış, ben de de google earth görüntüleri olması lazım arşivime bakmam lazım, isterseniz gönderebilirim....Ayrıca aynı rotadan defalarca zirveye çıkmıştık bölgeyi bilirim, gelirseniz seve seve rehberlik yapabilirim (Lütfen ukalalık yaptığımı düşünmeyin amacım sadece bir davet)... :D

Uludağ rotaları...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2349.0

Mazeretim nedeniyle katılamadığım gezinizin fotolarını inceledim.Güzel bir gezi olmuş ama hava muhalefeti o güzelim manzarayı engellemiş, o da sizin şanssızlığınız.İzmir grubu olarak gölleri görememenize de üzüldüm.İnş.güzel bir havada zirve-göller organizasyonunda buluşmak temennisi ile.....

murat öz bey sıraladığım aynı format ile cevaplarınız için çok teşekkürler ediyorum eksik olmayın

skydiver26' Alıntı:
Kemal Abi,
Murat ÖZ' ün ve arkadaşların izlediği rota ve zirveyi aşağıdaki linkte arkadaşlar paylaşmış, ben de de google earth görüntüleri olması lazım arşivime bakmam lazım, isterseniz gönderebilirim....Ayrıca aynı rotadan defalarca zirveye çıkmıştık bölgeyi bilirim, gelirseniz seve seve rehberlik yapabilirim (Lütfen ukalalık yaptığımı düşünmeyin amacım sadece bir davet)... :D

Uludağ rotaları...
estağfirullah murat aksu kardeşim ne demek , ayrıca linki izleyip epeyce faydalandım çok güzel yerler varmış gerçektende bakalım hayırlısı 1 yıllık bir işimden sonra tc gezisine çıkmak istiyorum sağlık sıhhat el verdikçe tabiiki .
saygılar

skydiver26' Alıntı:
Kemal Abi,

Uludağ rotaları...

Adaşım Selam ,

2009 da yaptığım bu etkinlikte GPS kayıtlarını Google Earth üzerinden görüntülemeyi bilmiyordum ama zaman içinde öğrendim.
:smiley:

GE Sanal Yürüyüş Dosyası
[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

A-GE'de Parkur 001.jpg

A-GE'de Parkur 002.jpg

Google Earthta Uludağ Zirve Rotası.jpg

Ekli dosyalar

• Uludağ Zirve Rotası .kml
    57.4 KB · Görüntüleme: 195

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR