Büyük Ebat Lastik İçin Balans Ayarına Farklı Çözümler.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,344

discovery-V8

A Clean Landrover is the Sign of Sick Mind
Yer
Ankara.
Balans Normal lastiklerde pek sorun olmuyor biliyorum, Fakat desenler agresifleşip lastik çapı büyüdüğünde balans başlı başına sorun oluyor, Bir defa her makina balans işini yapamıyor, kamyon balansçısı arıyorsunuz, en az yarım gününüz balansla uğraşarak geçiyor.

15 janta 38 lastik takınca bu sıkıntıyı daha çok hissettim, jant göbeği küçük lastik yanağı yüksek, dengeyi bozan unsurlar lastik dış çapına yakın olduğundan dengelemek için çok daha içte kalan jant çevresine çok fazla ağırlık bağlamak gerekiyor bu 500 gramları bulabiliyor buna rağmen normal lastikte 50 gram balans olsa üretim hatası sayılırken agresif lastiklerde 500 gram ağırlıktan sonra kalan 50 gram civarı balansa normal gözüyle bakılıyor. 500 gram size çok büyük görünmeyebilir ama bu jant içinde kurşundan yapılmış bir apartman gibi. ;D

Arazide bunun bir rahatsızlığı yok ama yola çıkıp 60 km yi aştıktan sonra hissedilenler hiç hoş değil.

Sami (CJ7V8) ile bu konuyu konuşurken bu sorunu dünya nasıl hallediyor diye araştırmaya başladık;

http://www.expeditionexchange.com/equal/

Buna benzer bir çok ürün var, hatta Türkiyede bile bir zamanlar satılmış

http://alisveris.baserler.com/index.php?cPath=11000

Şu anda maalesef yok.

Benzer ürünleri duyan gören deneyimi olan birileri varmıdır diye bu başlığı açtım , görüşlerinizi bekliyorum.

Selamlar

Etiketler
Ynt: Büyük Ebat Lastik İçin Balans Ayarına Farklı Çözümler.

Merakla bekliyorum bu konu hakkında açıklamaları ;D

tugsan75' Alıntı:
Merakla bekliyorum bu konu hakkında açıklamaları ;D

Tuğsan,

Lastiği jant etrafında döndürüp deneyerek an az balanslı kısım bulunabiliyor ,ağırlıkta biraz düşüyor ama bende ancak 570 grama kadar düşebildi, tabi çevir şişir dene ,indir çevir, şişir dene insana baygınlık geliyor, personelde sıkılıyor senin bir lastiğine balans yapana kadar 10 kamyonun balansını yapıyorlar ;D

Sende nekadar kurşun var lastiklerde?

Birebir anlattıklarını bende yaşıyorum,400/500 gr dan aşağı kurşun takılmıyor.Dışarıda yapılan balans makinasına ebat büyük geldiği için(kapağı kapanmadığından)suratları ekşiyor.Fiyat desen(haklılık payıda var) 2 katı alınıyor.Ayrıca her arazi çıkışında jantla lastik arasına giren çamurdan dolayı lastik tekrar indiriliyor,aradaki çamur iyice temizleniyor.Aksi halde lastik sürekli hava kaçırıyor.Bu sorun çevremdeki arkadaşlarımın hepsinde var.

Bahsetmiş olduğun bu ürünü deniyen ve memnun kalan vardır inşallah. :D

tugsan75' Alıntı:
Birebir anlattıklarını bende yaşıyorum,400/500 gr dan aşağı kurşun takılmıyor.Dışarıda yapılan balans makinasına ebat büyük geldiği için(kapağı kapanmadığından)suratları ekşiyor.Fiyat desen(haklılık payıda var) 2 katı alınıyor.Ayrıca her arazi çıkışında jantla lastik arasına giren çamurdan dolayı lastik tekrar indiriliyor,aradaki çamur iyice temizleniyor.Aksi halde lastik sürekli hava kaçırıyor.Bu sorun çevremdeki arkadaşlarımın hepsinde var.

Bahsetmiş olduğun bu ürünü deniyen ve memnun kalan vardır inşallah. :D

Tamam dert aynı dert ozaman , en büyük kurşun 60 gram 8-9 kurşunu sabitlemek çok sorun oluyor, ben bu işin üzerine biraz düşeyim .

Aynı balans sorunu 35" de var mıydı?

AT de yok MT de var . ama 38 kadar abartılı değil tam balans kabul ediyor.

discovery-V8' Alıntı:
Balans Normal lastiklerde pek sorun olmuyor biliyorum, Fakat desenler agresifleşip lastik çapı büyüdüğünde balans başlı başına sorun oluyor, Bir defa her makina balans işini yapamıyor, kamyon balansçısı arıyorsunuz, en az yarım gününüz balansla uğraşarak geçiyor.

15 janta 38 lastik takınca bu sıkıntıyı daha çok hissettim, jant göbeği küçük lastik yanağı yüksek, dengeyi bozan unsurlar lastik dış çapına yakın olduğundan dengelemek için çok daha içte kalan jant çevresine çok fazla ağırlık bağlamak gerekiyor bu 500 gramları bulabiliyor buna rağmen normal lastikte 50 gram balans olsa üretim hatası sayılırken agresif lastiklerde 500 gram ağırlıktan sonra kalan 50 gram civarı balansa normal gözüyle bakılıyor. 500 gram size çok büyük görünmeyebilir ama bu jant içinde kurşundan yapılmış bir apartman gibi. ;D

Arazide bunun bir rahatsızlığı yok ama yola çıkıp 60 km yi aştıktan sonra hissedilenler hiç hoş değil.

Sami (CJ7V8) ile bu konuyu konuşurken bu sorunu dünya nasıl hallediyor diye araştırmaya başladık;

http://www.expeditionexchange.com/equal/

Buna benzer bir çok ürün var, hatta Türkiyede bile bir zamanlar satılmış

http://alisveris.baserler.com/index.php?cPath=11000

Şu anda maalesef yok.

Benzer ürünleri duyan gören deneyimi olan birileri varmıdır diye bu başlığı açtım , görüşlerinizi bekliyorum.

Selamlar

Bu her makinanın yapamaması meselesi;
1-Balans makinasının bu denli yüksek kapağı olmaması
2-Balans makinasının toplam ağırlık olarak,bunu uygun şartlarda çevirecek gücü olmaması.
3-Yada gerekli göbek aparatlarının olmaması.

İkinci parargafta ise katılmamak elde değil,tamamen haklısınız,bir konu hariç.
Şu normal lastiklerde 50 gr da hatalı sayılması meselesi,bunu düzeltiyim izninizle.
Bunun genel kabul hesabı şöyledir.
Lastik ağırlığının % 1-1,5 kadarı kurşun normaldir.
Yani lastik 10 kg ise,100-150 gr lık kurşuna kadar problem yok. ;)

Ürüne gelince,şahsen bu ürüne çok yabancıyım,hiç bilmiyorum.
Fakat hani balasın ne olduğunu anlatıpta uzatmadan kısaca;
Bu ürünün uygulama sonrası gerektiği noktaya sabitlenmesi lazım.(içeri uygulama olduğuna göre,içerde bir yere gidip sabitlenmesi lazım.)
Ki bununda olası,tamir durumlarında merkezin değişme olasılığıda düşünülmeli ve ayrıca eğer tamir gerekicekse ve tamda o noktada ise tamir uygulamasının ne kadar sağlıklı yapılabileceği gibi soru işaretleride var.
Ayrıca,eğer bu uygulamayı yaptıktan sonra o madde ne ise,nasıl gidipte doğru noktayı bulacak ki bulsa bile zemindeki farlılıklar göz önüne alındığında o noktanın doğrumu yada ne kadar doğru olduğu sorusuda var kafamda.Yani uygulama,lastiğin boşta belli bir devirde dönmesi ilemi gerçekleşiyor,yoksa hani sıktık içeri hadi gidelim, nasılsa balansı kendisi yapıyor mantığımı var. ;D

Bunların cevabını tam olarak bende merak ediyorum.Ama dediğim gibi,şahsen yabancısı olduğum,daha yeni gördüğüm bir malzeme olduğundan,tam bir fikrim yok.
Tam olarak,nötr bir durumdayım :smiley:

CDM-SUBARU' Alıntı:
Bu her makinanın yapamaması meselesi;
1-Balans makinasının bu denli yüksek kapağı olmaması
2-Balans makinasının toplam ağırlık olarak,bunu uygun şartlarda çevirecek gücü olmaması.
3-Yada gerekli göbek aparatlarının olmaması.

İkinci parargafta ise katılmamak elde değil,tamamen haklısınız,bir konu hariç.
Şu normal lastiklerde 50 gr da hatalı sayılması meselesi,bunu düzeltiyim izninizle.
Bunun genel kabul hesabı şöyledir.
Lastik ağırlığının % 1-1,5 kadarı kurşun normaldir.
Yani lastik 10 kg ise,100-150 gr lık kurşuna kadar problem yok. ;)

Ürüne gelince,şahsen bu ürüne çok yabancıyım,hiç bilmiyorum.
Fakat hani balasın ne olduğunu anlatıpta uzatmadan kısaca;
Bu ürünün uygulama sonrası gerektiği noktaya sabitlenmesi lazım.(içeri uygulama olduğuna göre,içerde bir yere gidip sabitlenmesi lazım.)
Ki bununda olası,tamir durumlarında merkezin değişme olasılığıda düşünülmeli ve ayrıca eğer tamir gerekicekse ve tamda o noktada ise tamir uygulamasının ne kadar sağlıklı yapılabileceği gibi soru işaretleride var.
Ayrıca,eğer bu uygulamayı yaptıktan sonra o madde ne ise,nasıl gidipte doğru noktayı bulacak ki bulsa bile zemindeki farlılıklar göz önüne alındığında o noktanın doğrumu yada ne kadar doğru olduğu sorusuda var kafamda.Yani uygulama,lastiğin boşta belli bir devirde dönmesi ilemi gerçekleşiyor,yoksa hani sıktık içeri hadi gidelim, nasılsa balansı kendisi yapıyor mantığımı var. ;D

Bunların cevabını tam olarak bende merak ediyorum.Ama dediğim gibi,şahsen yabancısı olduğum,daha yeni gördüğüm bir malzeme olduğundan,tam bir fikrim yok.
Tam olarak,nötr bir durumdayım :smiley:

mantığını ben tam olarak anladım başka ürünlerde buldum, şu anda çıkıyorum dönünce anlatmaya çalışayım.

Selamlar

http://video.google.com/videoplay?docid=-4511479264066557797#

Yavuz abi konu açtığın iyi olmuş .Ben de araştırdığım firmanın linkini ve nasıl çalıştığını anlatan linkleri veriyorum.Bu ürünleri kullananlardan çok memnun olanlar da var hiç memnun olmayan da.
Heralde denemeden anlamiyacağız . :smiley:

http://www.innovativebalancing.com

http://www.innovativebalancing.com/HowItWorks.htm

Çok ilginç :smiley:
Bende şimdi çok merak ettim.
Eğer deneme amaçlı bir tedarik olursa,bende hem uygulama hemde test aşamasında yardımcı olmak isterim doğrusu.

benim merakım ise bu malzeme konulduğunda lastiğin hem içinde hemde dışında sürtünme olacak buda lastiği normalden fazla ısınmasına neden olcaktır.
bu zararlı birşeymidir

Lastik balansımı ;D dönüyor mübarekler.... balans ne fark ettirecek...

Magnum un videosu nasıl çalıştığını pek anlatmamış,

http://www.innovativebalancing.com/HowItWorks.htm

burada daha iyi izah edilmiş.

malzeme "dry polymer" imiş, sadece filtreli sibop (supap adı her neyse ;D ) ile kullanılabiliyormuş.

dron' Alıntı:
benim merakım ise bu malzeme konulduğunda lastiğin hem içinde hemde dışında sürtünme olacak buda lastiği normalden fazla ısınmasına neden olcaktır.
bu zararlı birşeymidir

cevaplar burada, iç lastikle bile kullanılabiliyormuş, hatta daha iyi olur diyor, unimog ve hummer h1 hakkındakileride okuyunca sanki tam aradığım şey.

http://www.innovativebalancing.com/news.htm

Denemek lazım bunu enfazla biraz paramız çöpe gider ama ya tutarsa ;D

herhalde deneyeceksin ben sonucu sabrsızlıkla bekliyorum eyer tutarsa gerçekten mükemmel olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR