Doğru söylüyorsunuz, ama hiç bu parametreleri söylemek istemedim, çünkü istatistiki bilgi elde etmek istedim.
Çektiği güç muhtemelen değişmeyecektir, motor çalıştığında var gücüyle çalışacağı için dolap iyi havaladırılıyor da olsa kötü havalandırılıyor da olsa, ortam sıcak da olsa soğuk da olsa, dolap sürekli açık da olsa hiç kapağı açılmasa da çalışırken aynı gücü çekeceğini tahmin ediyorum.
Çektiği enerji ise dolabın peteklerinin havalandırma başarısına, ortamın sıcaklığına, kapak açma kapama sıklığına, içine koyulan malzemelerin trafiğine bağlıdır, evet.
Örneğin gündüz daha fazla su içeriz. Dolap daha çok açılır, su bittiği için yerine yeni su koyulur, dolayısıyla dolabın soğutması gereken kütle miktarı artmış olur. Bundan dolayı ekstra bir enerji harcar. Aynı zamanda gündüzleyin ortam daha sıcak olur, bu nedenle de daha fazla enerji harcar. Örneğin meyve sebze alsak, bunları gündüz alıp dolaba koyarız, yine dolabın malzeme trafiği gündüz daha fazla olur. Bunları aynı kefeye koyuyorum ve "çeşitli sebeplerden dolayı gündüz harcanan enerji" bilgisi hesaplara ışık tutmaya yeter diyorum.
Önemli bir konu. Ben okuduğum anda belki bu iş için ayrı bir dolap bile düşünülebilir diye düşündüm ama 3 sistem dolap tamamsa tamamdır
Dün bir karavancı abimizin dolabını ölçtük, ev tipi A++ enerji tüketimli dolabın (1.20 metre yüsekliğinde sanırım) kompresörünü değiştirip 12V'a döndürmüş, o şekilde kullanıyor. Çalışırken 60W çekiyordu. Enerji tüketimini %60 çalışma varsayımına göre yaparız ve öyle yaparsak hesaplayacağımız batarya kapasitesi daha güvenli bir hesap olur ama yine de esas istatistiki değerleri merak ediyorum.