ÇADIR KARAVAN

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tipitib Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,539
Ynt: ÇADIR KARAVAN

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Porjenin devamında da kolaylıklar diliyorum.

Bir sorum olacaktı kanatların performansı nasıldı? Ben ilk videoda izlerken sanki rüzgarda fazla esniyor gibi gördüm ama sizin bilginiz benden çok daha fazla.

özgür

Etiketler

özgür bey iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Video da benim de dikkatimi cekti sanki kanatlar eğiliyormuş gibi geliyor . Böyle bir şey sözkonusu değil kanatlar %5 lik bir acı ile eğilse kırılırlar.PVC pis su borularının sertligini biliyorsunuzdur kanatlarda kullanılan plastik malzeme onlarla eş düzeyde sert plastik şeklinde,
Sanırım dönme hızına baglı olarak video cekiminden kaynaklanan bir göz yanılması.

Bu arada rüzgar gülünü 3 kanatlı yapmıştım.Çok çok daha hafif rüzgarlar dan da faydalanabilirmiyim diye kanat sayısını artırmayı düşünüyorum (6 kanata cıkacam)bunun içinde satın almak yerine PVC pis su borusundan yapmaya başladım. Bakalım deneme yanılma şeklinde göreceğim.

Bu arada üretecegim elektriği depolaya bilmek için 2.aşamaya geçtim.
Yaptıgım araştırmalarda ve denemelerimde rüzgar gülünün rüzgarın şiddetine baglı olarak degişik voltlarda elektrik üretmesi dolayısıyla akü şarjında aküye degişebilir voltlar vereceğinden rüzga gülü ile akü arasına dc/dc regülatör koymak gerektigini ortaya cıktı.(aksi takdirde akü şişermiş) ancak cok teknik bilgim olmadıgından ve bulundugum mahalde böyle parçaların bulunmaması dolayısıyla cıkış yolu arıyorum .
kafamda şu sorular var.
1-Regülatör diye bahsedilen alet kac volt ve kac amper olmalı (üretimim 32 volta kadar cıktı amperi ise voltmetrede 1.8 amper olarak gördüm.mesela 12 volt altında bir aletle 12 voltluk bir aküyü şarj edebilirmiyim.Süre önemli değil (az rüzgardaki 12 volt altında üretim olursa bu aleti sarj için kullanabilirmiyim.
2 -hazır buna uygun bir alet varmı.
3-Akü şarj ederken akü doldugunda bu alette bir kesici olması gerekirmi.Dolmuş akünün şarjını durduracak
4-Akü doldugu zaman veya dolmadan ters akım oluşabilirmi(rüzgar olmadıgında aküdeki elektrik motora dogru gidermi.bunu nasıl engellemeliyim.vb
5-12 volt altındaki üretimde volt u 12 ye cıkarabilecek bir düzenek olabilirmi

Bilgisi olan arkadaşlardan teknik konularda destek bekliyorum Şimdiden acıklama yapacaklara teşekkürler.

Ynt: Çadır Karavan

Uzun sayılacak bi zamandır sitede projemle ilgili bilgiler veremedim.Ancak zaman zaman siteye girerek gelişmeleri takip ettim.Projeme ustaların bugün ,yarın, haftaya vb mazeretleri dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım. Arayada kış mevsiminin girmesi nedeniyle bir faaliyette bulunamadım.Yaklaşık 1 haftadır projeme dayalı ana iskeleti bitirdim. 1 -2 gün içerisinde fotograflarını koyacagım ve görüşlerinize sunacağım.
Eleştirileri ile katkıda bulunacak Tüm dostlara,arkadaşlara ve üstatlara şimdiden teşekkür ederim.

Dış yüzeyi 6 mm lik , iç yüzeyi 4 mm lik su kontrası ile kaplıyorum..alt taban 1.2 cm lik su kontrası,yalıtım içinde 4 cm köpük malzeme kullanıyorum

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

İyi günler
Kolaylıklar diliyorum,teçrit için kullanılan stafor malzemenin kanserojen olmamasına dikkat etmelisiniz.
İç yalıtım için sıkıştırılmış 7-9 mm kalınlığında kanserojen olmıyan malzeme kullanırsanız iç alan daha geniş olur(iç alan en ve boy olarak 7 mm kullanırsanız 86 mm 9 mm kullanırsanız 82 mm daha geniş olur)
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR