Çadır Römork

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,232

tayfunsozer

Kamp III
Yer
Çengelköy-İstanbul
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC05229.jpg

DSC05233.jpg

DSC05233.jpg

Etiketler
Ynt: Çadır Römork

Tayfun bey bu römoğun boyutları nedir? Zannedersem 150 X 100 gibi, yükseklik ise 50 gibi ama...

Birde römorkta plaka var, ruhsat gerekiyor mu?

Talha Bey , Römorkun yaklaşık ölçüleri 145X115X55 ,Alüminyum 80 kg. 15 inç ofsetli jant.Yarış pilotu Mehmet Becce tarafından tasarlanıp imal edilmiş.Gezenbilirden bir arkadaştan satın aldım.Bildiğim kadarı ile 750 kg üzeri karavan ve römorklar ruhsata tabi.Bizim römorktaki plaka eski sahibinin ,araç plakasının mühürsüzü.Römork takılı iken aracın plakasını kapattığı için uygulanmış.

Sevgi ve Sagılarımla
Tayfun Sözer.

Teşekkür edrim Tayfun bey, aslında sizinki gibi araç üstü ve ya römork üstü çadır kurmanın pek çok faydalı yönleri var. Örneğin yağmur ve su birikintilerinde korunmak kolay.

Bir de böyle küçük kardeşlerim ulaşamazlar. ;D

Cep telefonu ile çekmiştim...

[attachment=1]

04072009432.jpg

Benim yapmayı planladığım da 115 X 175 olacak. Kapak yüksekliğide 50-55 cm. civarı.

Bunun tenteli değil de, çadırlı hali.

[attachment=1]

Muammer kardeşim beni uyurken omuzumdan avladı arkadaşın birtanesi, kızardı ve biraz şişti sonra kolum uyuştu, iki saat sonra geçti. ;D

1_239140200120TentelizelRmork[1].jpg

Gece arazide konaklarken bunlardan çekinmiyorum da çıyandan çekiniyorum. Onlar sadece gece çıkıyorlar 20 cm. olanlarını çok gördüm fakat kampta daha
hiç çıyana avlanmadım. ;D

Arkadaşın bir tanesinin pantolonundan girmiş sonra farketmiş ve pantolonunu çıkarıp hayvanı bulmuş. Ama çıyan bir şey yapmamış.

Kamp yaparken çadırın altının BÜTÜN olması çok önemli. Fermuarlarıda iyi çalışıyorsa sorun yok. Fakat benim gibi bir battaniye yada uyku tulumu ile dışarıda konaklayanlara
Allah kolaylık versin. :D

Zaten sıcak gecelerde açık havada bile insan bunalıyor. Römork içinde bir şişme yatakta hiç çadır olmadan yatılabilinir böyle sıcak günlerde...

Küçük kızımın kasığına kene yapıştıktan sonra bu projeye yönelmiştim.
Talha bey,rahat yatılacak bir Çadır en az 210X140 cm ölçülerinde oluyor.175 cm uzunlukta römorka uygulamak için ya açılıp iki ayağı yere basıcak ya da benim gibi bir taşıyıcı profil gerekecektir.Başka amaçlar için çok gerekli değil ise römorku küçük tutmanız sizi gereksiz ağırlık ve yakıt tüketiminden kurtarıcaktır.Kullanım ve park durumunda da kolaylık sağlar.Römork bağlamak için çeki demirinin ruhsata işlenmesi gerekiyor.İstanbulda iseniz benim uygulamamı görüp, düşüncelerimizi paylaşabiliriz.Örneğin çeki topuzunu 26 tl.ye aldım, piyasada 400 tl ye kadar var .

Saygılarımla.
Tayfun Sözer.

[attachment=1]

DSC05226.jpg

Tayfun bey resimdeki çeki kancasını vidalı yatırmışsınız, bu güzel............................Usta direk kaynak yapıp atabilirdi.

Römork boyutları 175 X 115 demiştim. Hayalinizde canlandırın. Kapak yüksekliği 50 cm.

İki yan kapak yanlara açılacak, o zaman 175 X 215 olacak, o zaman kullanım alanı epey genişliyor. Biraz malzeme aldım acelesi yok yavaş yavaş yapacağım.

Aklıma gelmişken kene konusunda, bu küçük arkadaşlar, çocuk büyük fark etmez insanın apış aralarında yani kasıklarında ve koltuk altlarında konaklıyor. Sık sık buralarımızı
kontrol etmeliyiz.

Bunları okuyan kardeşlerimizin korkmalarına gerek yok. :D

Yok efendim rica ederim. Her zaman siz dostların tavsiyelerine ihtiyacımız var. Evet daha önce 7 adet yaptım, fakat bunlar yük amaçlı idi. Arazi işlerimiz olduğundan

özellikle yazın bahçelerde ve tarlalarda benim gibi arkadaşlarla sabahlamak zorunda kalıyoruz. Bu sefer yapacağımı forumda edindiğim bilgiler doğrultusunda biraz daha

portatif yapacağım. Ayrıca seyehatler için de arabamı değiştirip ya van tipi bir araç, ya da çift kabin bir kamyonet düşünüyorum. Aracın üst tarafına bir zemin yapıp

sizinki gibi çadır vs. üstünde kuş gözlemciliği ve fotoğraf çekiminde kullanmayı hedefliyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.

Şu fotoğrafıda diğer sayfadan buraya kopyaladım. Fikir olması bakımından. :D

[attachment=1]

cubillan.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR