Ynt: Çadır Tatili Tavsiyeleri..
Öncelikle kusura bakma Ozy, yeni gördüm iletini..
Biz ilk olarak karaburun taraf?na Mordo?an'a gittik, orada Ay?bal? Koyu var, 5-10 tane kampç? vard? bayramda o bölgede, sessiz sakin manzaras? güzel ve Mordo?an merkeze 2-3 km bi yer.. Bizim gitti?imizde deniz çok dalgal?yd? ve ak?nt? içe do?ru oldu?u için bütün yosunlar? k?y?ya toplam??t?, ama oran?n bi nev'i muhtar? olan Deli Sülo'nun söyledi?ine göre normalde hiç öyle olmazm?? oran?n denizi.. Deli Sülo'da orada du? wc vs. yerlere bakan bi abimiz

Mordo?an'a gelmeden Bal?kl?ova var, oras?n?n methini de geri döndükten sonra duyduk, oray? da deneyebilirsin..
Mordo?an'da bir gün kald?ktan sonra ertesi gün yola ç?k?p Urla, Seferihisar ve Gümüldür'e gittik, amac?m?z Gümüldür'de sahilde çad?r kurmakt?, ancak bizim gitti?imiz yerden kaynakl? san?r?m, etraftaki insanlar pek tekin insanlar de?ildi, kamyonlarla plaja kadar gelmi?ler ve kamyonun alt?nda kasas?nda gölgede uyuyan onlarca insan ve onlarca kamyon vard?

Biz de plan? de?i?tirip Özdere'ye gittik.. ?yi ki de gitmi?iz, kordonun sonunda daha do?rusu Sevgi Yolu diye geçiyo, Sevgi Yolu'nun sonunda bi rastaurant var, o restaurant?n hemen alt taraf? kayal?k ve çimenlik bi bölge, zemin biraz e?imli ancak çad?r kurabilece?in bi kaç yer var.. Sevgi yolunda "Baba'n?n Yeri" diye bi kaç tabela görebilirsin, "Baba" zaman?nda buraya ta?lardan kendisine yer yapm?? ve üstüne beton at?p düz bi zemin elde etmi?, e?im ve ben orada uyuduk, di?er iki arkada? çad?rda kald?.. Manzara yine çok güzel, denizinde esktra bi ?ey yok, ama kötü diyemem.. Biz kordonun hemen biti?i?ine çad?r kurdu?umuz için gelen geçenin çoklu?u d???nda bi s?k?nt? yoktu, ha bi de bizden ba?ka orada çad?r kuran olmam??, insanlar?n bize dik dik bakmas?nda onun etkisi de vard?r tabi

Üçüncü gün Ku?adas? yapt?k, k?zlar plaj? var me?hur, ama çok kalabal?k, yollar dar araç s?k?nt?s? çok büyük sorun.. Girmemizle ç?kmam?z bir oldu ve günü Güzelçaml?'da Milli Park'ta geçirdik, yan?lm?yorsam araç ba?? 10-TL gibi bi giri? ücreti vard?, ?çmeler vs. diye dört ayr? koyu var, biz ilk giri?te ?çmeler'e gittik, mavi bayrakl? bi koy, alt?n gibi kum, havuz suyu kadar s?cak su ve metrelerce s?? olan derinle?meyen bi deniz.. Plaj?n 10 metre arkas? ormanl?k alan, masalar falan.. ?ster güne?len, ister a?açlar?n aras?na yat gölgenin tad?n? ç?kar.. Di?er koylarda da mavi bayrak var m? bilmiyorum, ama daha sonra ö?rendi?ime göre yukar?lara ç?kt?kça muhte?em bi manzaras? varm??.. Tek handikap? vakt-i zaman?nda büyük bi yang?n ç?kt??? için mangal yapmak, ate? yakmak, semaver vs. yasak

ha bi de alkol al?yosan?z, yan?n?zda getirin, içeride pahal?

Milli parktan ç?k?nca yolun sa? taraf?nda Zeus Ma?aras? 1km tabelas?n? görürsünüz, oraya mutlaka gidin.. Biz önce yerimizi ayarlayal?m sonra gideriz dedik, ama gidemedik ve Buz gibi so?uk suyu, çamur banyosu vs. özelliklerini Bal?kesir'e döndükten sonra duyduk
Kalacak yer derdine dü?ünce Milli parktan ç?kar ç?kmaz sol taraf?nda Lazo?lu Camping var, dedik bi kere de du?u tuvaleti olan bi yerde kalal?m, orada da sadece du? ve wc varm??, ba?ka bi ?ey yok zaten.. Bizde alt? üstü bi gece için adam ba?? 30-TL vermekten vazgeçtik, milli Parktan merkeze do?ru gelirken Güzelçam merkezde sa? tarafta Çaml?k çay bahçesi var, oraya oturduk çay?m?z? içip ne yapal?m derken yan masada ki amcayla muhabbette ba?lad?k, "Ben 15-20 sene önce çad?r?mla avrupay? gezdim bana deli dediler, ?imdi gençler gezip duruyo, bi ?ey diyen yok" dedi sitemkar bi tav?rla

dedik nereye gidelim, nerde kalal?m dedik e?er da? havas? istersiniz 500-600 metre da?a ç?k?n (Panion'du san?r?m da??n ad?) orada kamp yap?lacak çok yer var dedi, isterseniz de gidin sahile kurun çad?r? kimse bi ?ey demez dedi, da? havas? iyi olur dedik ve sahile gittik.. (Niye öyle yapt?ysak, hala anlam?? de?ilim

)
Neyse sahilin bi iki sokak arkas?nda otopark gibi bi bo?luk a?açl?k alan var, çizgili pijamal? atletli amcalar ve a?layan çocuklarla dolu bi kamp alan?

herkes çad?r?n? kurmu?, pikni?ini yap?yo, bizde bütün gece sahilde tak?l?r?z, sadece yatmaya geliriz diye orada kalmaya karar verdik, sabah:07:00'de çocuklar?n kavgalar? ve büyüklerin fütursuz kahkahalar?na uyand?k :s p?l? p?rt? toplay?p Efes'e gittik, araç için 10-TL Efes'e giri? için adam ba?? 30-TL istediler vermedik

(oraya kadar gidip kap?dan döndük ya la, fakirlik zor zanaat), meryem anaya gidelim dedik, arabayla t?rmand?kta t?rmand?k, t?rmand?kta t?rmand?k oras? da ücretliymi?, 20-TL kelle ba??

zaten tek göz bi odaym??, Meryem ana orada kalm??.. A?ustos 15'te her sene ayin oluyomu?, onun d???nda görülcek bi yeri yokmu?, iyi ki girmemi?iz

Bedava olan yedi uyuyanlar ma?aras?na gittik, oras?n?n da niye bedava oldu?u belli, içerisi çok güzel ama giremiyosun, tel örgüyle çevirmi?ler, bak?p bak?p dönüyosun..
Oradan ?irince yapt?k (en sevdi?im).. Evlerinin, manzaras?n?n insana huzur veren bi yan? var.. ?araplar?na de?inmiyorum bile.. Hiç çekinmeyin dü?ünmeyin, verdikleri her ?arab? deneyin, özellikle kilisenin alt?ndaki mahzen ?araplar?n? deneyin.. ?arap satan herkes zaten davet ediyo, her üründen bi shot haz?rl?yo tad?na bakman?z için.. Tada tada kafan güzel oluyo

Erman ?arap Evi'nin kendisine özel ball?-tarç?nl? ve Kilisenin alt?ndaki manzende (ismini hat?rlayamad?m) yaban mersini ve ?eftaliyi tavsiye ederim..
Çad?r? kurduk, denize girdik, manzara kar?? içtik, gezdik tozduk, yedik, içtik e?lendik ve Bal?kesir'e döndük..