Çadırda Kuru Kalmanın Yolları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan desertnight Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,858

desertnight

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Kuru Kalmanın Yolları

-Ocak kullanarak hazırlayacağınız yemek ve içecekleri çadırın dışında yapın. Aksi takdirde çıkan buhar çadırın içerisinde tekrar yoğunlaşacaktır.
-Çadır kapılarının fermuarlarını tepe kısmından uygun bir miktar açık bırakın, solunum yoluyla oluşan buharı tahliye edecek, havalandırma sağlayacaktır. Çadırınızı yeterince havalandırmadığınızda gece oluşan buharın çadır duvarlarında yoğuşarak donması sonucu sabah kalktığınızda kendinizi bir buz mağarasında bulabilirsiniz
-Çadıra girmeden önce üzerinizdeki karları iyice temizleyin
-Çadıra girmeden botlarınızı çıkartın ve vestibule koyun, dışarıda bırakacak olursanız gece patlayacak havadan sonra bir daha bulamayabilirsiniz.
-Yatarken çadır duvarlarına değmemeye çalışın
-Islak veya terli elbiseleriniz ile tulumunuza girmeyin
-Küçük hacimli yarı ıslak malzemenizi (eldiven, çorap vs) kurumaları için giysinizle vücudunuz arasına veya yatarken tulumun içerisine koyun, ancak bunun sizi üşütmesine izin vermeyin
-Güneşli bir hava bulursanız tulumlarınızı çadırın üzerine serin
-Isınmak için tulumun içerisinde nefes alıp vermeyin, bu tulum içerisindeki nemin artmasına sebep olacaktır

Ynt: Çadırda Kuru Kalmanın Yolları

Çadırı üşenmeden mutlaka tam olarak ve gergin bir biçimde kurun .

İç ile dış tente kesinlikle temas etmemeli .

Sizde birşeyler yaslayarak yada kendiniz yaslanarak iki katmanı birbirine değdirmeyin

Yoksa dışardaki yağmur içerde sizi ıslatır ;)

Başlık için teşekkürler ...

• Çadırın etrafına yağmurluğu iyice gerdikten sonra (yaklaşık 3-5 cm uzağına) kanallar açın. Olası bir yağmurda suyun tahliyesi önemli.
• Olası bir yağmur halinde çadırınızı yamaca kurduysanız suyun nerden geleceği belli olmaz bu yüzden temkinli olmak lazım.
• Çadırın içinde ufak bir mum yakmak içerinin sıcaklığı artırsa da tehlikeli olabilir dikkatli olmak lazım.
• Çadırı kurmadan önce üzerindeki ağaçlara dikkat etmek gerekir bu ateş yakacağımız alan içinde geçerlidir çünkü dallarda kalan karlar eriğinde çadırınız ıslana bilir ateşiniz sönebilir.
• Su geçirmezlik özelliği kazandıran spreyler var ben hiç denemedim ama işe yarayabilir.
• Ayakkabınız ıslaksa içerisine gazete kâğıdı tepiştirmek en kolay çözüm ama arada değiştirin o kâğıtlar ;)
• Nemli terli veya ıslak giysilerinizi kati surette kuru giysilerinizle aynı yere koymayın hem kokutur hem kuru giysilerinizi de ıslatır.
• Giysilerinizi kurutmak için güneş önemli bir araçtır ama her zaman kesin çözüm vermeyebilir nemli havalar buna en güzel örnektir.
• Ateşi kurutma amaçlı kullanmak teknik olarak mantıklı gibi gözükse de masraflıdır, ayakkabısını montunu yakan çok tanıdığım var itiraf etmek lazım bende yaktım.

BUrdan çaldigim bir konu iki kat kesinlikle birbirinine degmicek. Araç çadiri yapma arifesindeyim. Bunu biliyordum ama en uste tegse birşey olmaz diyordum.
O konuda bir çalişma yapmam lazim.

arkadaşlar birde çatırı kurduğunuz yer ormanlık alansa ve yapani hayvanlar yaşıyorsa mesela ayı bunların sürekli geciş yolları vardır.. çatırı benim gibi yol üzerine kurmayın aksi taktirde gece yarısı çatıra davetsiz misafirler olabiliyor...

uyku tulumunun fermuarını alt kısma getırerek uyuyun hem daha rahat uyursunuz hemde daha sıcak olur hemde hava aldıgı ıcın çokta nem olmaz.

cadırınız varsa kesınlıkle altından ust kısmına kadar örtecek naylon pılastık örtude alın yanınıza ne yamur ne ruzgar ne soguk nede su alma sorununuz olur. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR