Camın içinde ve Dışında Buğu Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,675
Ynt: Camın içinde ve Dışında Buğu Sorunu

ulusotomotiv' Alıntı:
de de bişe olmaz :smiley:) bu arada kimse görmeden bişe anlatayımda aramızda kalsın :smiley: bugün dükkana bir bayan geldi dediki jeep ime bir bakarmısınız anormal bişe var dışarı cıktım araca baktım
bayan bu araç jeep değil dedim kadında
aaa nasıl olur ben bunu jeep diye aldım dedi
bende yok yok bu suzuki dedim suzuki servisi baksın dedim
kadında aaaa yaptığınız olmuyo ama bu suzuki jeep zaten dedi ve szide hiçbişeden anlamıyorsunuz insanları kandırıyosunuz dedi :smiley:)))))
o misal şimdi esra başlar elma armuttan ortaya alevli bişe cıkarır :smiley:))
Hemşom duyamasın ;) ;)
Ama yok Esra bu forumun yöneticisi yazılanları okusa yeter diğer bayanlarla ayırmak gerekir ;) ;)

Etiketler

walla cok bayan moderatör admin var korkmak lazım :smiley:) ipe götürüler sonra neme lazım :smiley:
bizimkisi lafife herşey bi yana

yunus bager' Alıntı:
Camlar dışardanda buhulanır Bulunduğunuz yerin hava şartlarıyla alakalı bir durum
Kendi aracımda içerdeki buhuyu 10 saniyede çözüyorum ama dıştaki buhu çok daha zor çözülüyor
Kesin çözüm tabili serviste çözülür bir arıza olduğu kesin
buğu; siz aracınıza bindikten sonra vücut ısınızdan ya da nefesinizden kaynaklanan ortamdaki sıcaklık farkının daha soğuk olan başka bir yüzeye temasıyla oluşan yoğun sıvılaşmadır. bu olay ancak aracınızın içerisinde oluşur. sabahları aracınızın üzerinde ve camların dışında gördüğünüz nem ve ıslaklık buğu değildir. sadece havadaki nemin yere çökmesinidir. bu sıcak günlerin sabahlarında olduğu gibi soğuk havalardada çok karşılaşılan bir durumdur. yağmur kaydırıcı uygulayarak camların dış etkilerden korunması sağlanabilir bunun yanında camsuyu rezervuarınızda antifrizli temizleme suyu koyuyorsanız eğer sabahları 5 dk arayla 2 ya da 3 kez silmeniz yeterlidir.

ahmetozduman' Alıntı:
buğu; siz aracınıza bindikten sonra vücut ısınızdan ya da nefesinizden kaynaklanan ortamdaki sıcaklık farkının daha soğuk olan başka bir yüzeye temasıyla oluşan yoğun sıvılaşmadır.

benim binek uzaylı :D

arabadan ayrılırken sorun yoktu. saat 5,5 civarı. arabanın içinde kimse yokken içi full buğu yapmış oluyor. ve sizin sabah olur dediğiniz dış yüzeydeki buğu ise örneğin bu akşam saat 20:00 civarı tüm dış yüzey camlardaydı..

--
Ünal bayanın ısrarla aracına jeep demesine o kadar takılma. Bu ülkede tüm 4x4 ler jeep :D

ulusotomotiv' Alıntı:
walla cok bayan moderatör admin var korkmak lazım :smiley:) ipe götürüler sonra neme lazım :smiley:
bizimkisi lafife herşey bi yana
sana nasıl kıyarız ünalcım,biz erkek,ler olarak merhametliyiz,bayanlar adına ben konuşamam. :D ;)

eftaLYa' Alıntı:
--
Ünal bayanın ısrarla aracına jeep demesine o kadar takılma. Bu ülkede tüm 4x4 ler jeep :D
Söylemeye Utanıyorum ama bizim defenderlerde bile jeep yazıyor :-[ :-[ ;D ;D ;D

ahmetozduman' Alıntı:
buğu; siz aracınıza bindikten sonra vücut ısınızdan ya da nefesinizden kaynaklanan ortamdaki sıcaklık farkının daha soğuk olan başka bir yüzeye temasıyla oluşan yoğun sıvılaşmadır. bu olay ancak aracınızın içerisinde oluşur. sabahları aracınızın üzerinde ve camların dışında gördüğünüz nem ve ıslaklık buğu değildir. sadece havadaki nemin yere çökmesinidir. bu sıcak günlerin sabahlarında olduğu gibi soğuk havalardada çok karşılaşılan bir durumdur. yağmur kaydırıcı uygulayarak camların dış etkilerden korunması sağlanabilir bunun yanında camsuyu rezervuarınızda antifrizli temizleme suyu koyuyorsanız eğer sabahları 5 dk arayla 2 ya da 3 kez silmeniz yeterlidir.
Ahmet bey anlattıklarınıza tamamen katılıyorum
Ancak aracımda cam suyu olmadığından ve sileceklerin kaliteli olmadığından camın dışındada buhulanma (adı herneyse ) sorunu meydana geliyor silecekleri çalıştırdıkca artıyor
dış ve iç sıcaklığı istenilen değere gelene karadda zözülmüyor
Ama bugüm cam suyu koydum sorun ortadan kalktı :smiley:

Biz dalış yapmadan evvel bir sprey sıkarız maskenin içine buğ yapmaz,o spreyi aracın cam suyunla karıştırdığınız zaman asla buğu yapmıyor,aynısını içerden sıktığınız zamanda aynı sonucu alıyorsunuz dalış malzemeleri satan yerde 5 tl. :D

UFUKK' Alıntı:
Biz dalış yapmadan evvel bir sprey sıkarız maskenin içine buğ yapmaz,o spreyi aracın cam suyunla karıştırdığınız zaman asla buğu yapmıyor,aynısını içerden sıktığınız zamanda aynı sonucu alıyorsunuz dalış malzemeleri satan yerde 5 tl. :D
Esra hadi yırttın gene ,sende dalgıçlıkta var e mutlaka o spreydende vardır :smiley:

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Havalandırma ,iç sirkülasyondaysa özellikle soğuk havalarda buğu yapar ve çözmesi uzun sürer,
Havalandırmayı ,dışardan hava alacak konuma getirin,
Yine buğu çözülmüyorsa,havalandırmayı iç -dış konuma getiren düğme arıza yapmış olabilir,

Sorun burdan değilse ,üflemede sorun vardır.

Ayak üstü baktım ama Esranın arabasında (Renault Megane) havalandırmayı dışarıdan alması için herhangi bir düğme bulamadım. Ayrıca ön cam havalandırma kanallarından hava gelmiyor, ya tıkalı ya da düğmesi bozuk. Her seferinde Esraya "Sen yola çık, yolda giderken daha kuvvetli üfler hemen açılır buğu" diyordum. Meğer ne ön cam havalandırması çalışıyormuş, ne de dışarıdan hava girişi :smiley:

Geçen bir ay boyunca (servisten kiralık verdiler) megane kullandım dışardan gelen havayı kullanma ya da içerideki hayvayı devirdaim edecek bir mekanizması var diye hatırlıyorum. Ayrıca eğer Sedat Paşamın dediği gibiyse Esra cidden risk alıyor demektir ki bayramda o arabaya binmesin. 6 derece miyop bile o durumu izahta az kalır. Test ettim denedim megane sağlam arabadır ama yağmurlu havada adana antakya arasında ön camdaki geç giden buğu nedeniyle neredeyse kaza yapıyordum.

yol' Alıntı:
Ayak üstü baktım ama Esranın arabasında (Renault Megane) havalandırmayı dışarıdan alması için herhangi bir düğme bulamadım. Ayrıca ön cam havalandırma kanallarından hava gelmiyor, ya tıkalı ya da düğmesi bozuk. Her seferinde Esraya "Sen yola çık, yolda giderken daha kuvvetli üfler hemen açılır buğu" diyordum. Meğer ne ön cam havalandırması çalışıyormuş, ne de dışarıdan hava girişi :smiley:
Esranın aracı eğer benim bildiklerimden ise
dıraşdan içe yada içerden içe özelliği bazı araçlardaki gibi tek tuşla değilde
işaretle gösterdiğim düğme
sağa içerden içe
sola dişarden içe
olması gerekir

11383926_7ac.jpg

Yaşar hocam demek ki kronik bir sorun var Megane'larda...

Yunus, aynen bahsettiğin düğmeyi göstermişti Esra. İçten içe işareti vardı ama dıştan içe işaretini ayaküstü göremedim. Anlaşıldığı üzere ya düğme bozuk ya da ön cam hava kanalları tıkalı...

Yunus hemşom, eklediğin fotoğrafın içinin benim arabamın içi ile uzaktan yakından alakası yok! tamam tüm aksam aynı gibi görünebilir.. Ama fotoğrafta sağ üstten sarkan birşey var. o benim arabada yok. asla olmaz. benimkinde oradaki sarkan şey sarı lacivert ;D ;D ;D

şaka bir yana öncelikle klima ya ve polen filtresine baktırıyorum demektir.. sonrasında cam suyu ekleniyor. vede kaliteli bir buğu önleyici sprey.. o zamana kadar arabayı gece kullandığımda buğuyu elle temizlemeye devam :smiley:

Selam herkese ,

Dıştan buğu yada çiğ ne yazık ki yaşanılan iklimle ilgili . Ancak bu sorunda araç içi ısı makul noktaya geldiğinde büyük oranda önleniyor . Buğu önleyiciler büyük marketlerin oto reyonlarında vardır . Arexon , sonax , turtle wax vs gibi markalar olabilir .

Dıştan hava gelmiyorsa yada gelen hava ön cama gitmiyorsa , komutu veren düğme bozuk olabilir , havayı yönlediren motorlarda sorun olabilir yada bu motorların çevirdiği kapaklar kırılmış - çıkmış vs olabilir .

Polen filtresi sadece dışardan gelen havayı mı süzüyor ? Ben meganede her durumda havayı polen filtresinden geçiriyor diye biliyorum . Hava üfleme hızı yeterli ise polen filtresinde sorun olmayabilir .

Klima çalışırsa buğu çok süratli çözülecektir . En azından içteki.

Umarım çabuk çözülür hem sorun hem buğu :smiley:

daha önce bu sorun yoktu diyorsunuz, aracınızı son yıkattığınızda, paspaslar ıslak kalmış, döşeme ıslanmış, bagajda ağzı açık kalmış ve nem üreten birşey kalmış olabilir. bence önce bunları kontrol etmelisiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR