Camper İçin Masa Ayağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,828

melihbozkurt

Karavan Yönetim
Yer
İstanbul
merhabalar;

Bu kampervan larda kullanilan ada seklindeki masalarin ayaklari konusunda kac gundur dusunup duruyorum. Asagidaki resimdeki seti almadan daha ucuza dar alanlarda nasil bir cozum getirilebilir diye. Ama ne yazikki bu sefer beynimin sorun cozen kisimlarinda yasanan tikanmalar nedeni ile hic birsey aklima gelmedi. Yapmak istedigim sey bunu ucuza mal etmek. Kolayca sokulecek bir sey cunku masanin tahta kismi yatagin orta kismini olusturacak. Aranizda buna alternatif bir zihni sinir projesi gelistirebilen varmi?

9f0d_12.jpg

Etiketler
Ynt: Camper İçin Masa Ayağı

Aynı sıstemı , bırbırının ıcıne gecme. alcalır yukselır , demır profılden yapıp fırın boya ıle boyatmak ıstıyorum. Benımkı de keseme uyan bır alternatıf. İşe yararmı ? bılmem. Fıkır olsun.

Saolun hocam fikir icin ama ben Ingiltere`de yasiyorum. Burda iscilik cok pahali onun icin demir profilden falan yaptirmak hazir almaktan pahaliya gelir burda. Ben daha cok tahta vs. den kendimin kesip bicik yapabilecegim biseylere bakiyorum. Hazir malzemeler olursada hani isin icine iscilik odemeyecegim hazir alip kullanacagim alternatifler olabilir. Bir ara forumda bahsi gecmisti utu masasi ayagindan yapilmis masa. Bu fikride arastirdim ama utu masasi bu ayagin 2 kati fiyatinda.:smiley:

Ütü masasıda benim zihni sinirimdi :smiley: ama camper için pek pratik olmaz diye düşünüyorum..

1preview56.jpg

1preview57.jpg

1preview58.jpg

Bu dur. . . . . . . İşte care.
Aklına daha ıyı bır care mı geldı. . . . . . . Boz, bır daha yap.

ZOR a care bulunur.
İMKANSIZ bıraz zaman alır.

Omer bey saolun.

Dedigini gibi sizin utu masasini oltum bictim hem pahaliya geliyor hem pratik degil. Ama bu yeni kamperinizin icine yaptiginiz masa cok guzelmis. Bunu nasil yaptiginiza dair konuyu biraz acabilirmisin. O zaman belki burada nerden bulup kaca mal ederim aklimda biraz daha fikir olusabilir.

Tesekkurler,

Melih

Degerli forum okurlari;

Dun gece dusunurken dusunurken beynimin zihni sinir damarlarinda meydana gelen kan akisi hizlanmasi sonucu aklima bir fikir geldi. Henuz elimizde kampervan yapmak icin bir van ve ahsap vs. yok ama Insallah alinca bir an once ise koyulabilmek icin olcup biciyorum. Fikrim su; ilk resimde gosterdigim masa ayaginin calisma mekanizmasi basit, yere bir parca sabitleniyor, bir baska parcada masanin ahsabinin altina sabitleniyor. yerdekinin inice boru geciriliyor sonrada masa boyuya geciriliyor. dedimki bende; Insallah aracin icini mdf den yaparsam, mdf den artan parcalar olacaktir. bu parcalari kullanrak 5 cm yuksekliginde 38X63mm icinde bosluk olacak sekilde bir kutu yapsam bunu yere sabitlesem. Ayni kutudan yine artiklari kullanarak bir tane daha yapip masnin alt yuzeyine sabitlesem. Insallah bazi yerleri sabitlemek icin kullanacagimj 38X63mm olcusundeki ahsabin artiklarindanda 60-70 cm yukseklikte bir parca kessem. Bu parca yere sabitlenen kutuya gircek, masadanin altindaki kutuda bu ahsabin ustune konulacak. Yani yukarda hazir alinacak ayakla ayni mekanizma fakat, tamamiyle artik parcalardan yapacagim icin cebimden 5 kurus bile cikmamis olacak. guzel gozukmesi icin butun parcalar ayni renge boyanabilir sonradan. Ne dersiniz olurmu sizce?

Dusundugunuz sıstem ıhtıyac gıderebılır. fakat dayanıklılık gucunu yuzde leme k ıstersek , Yuzde-bes bıle ıyımserlık olur . Cunkı mdf yapıstırma ve vıdalama sıstemı acısından cok yeteneksız bır ahsap urunudur. Derım kı; genıs alanl ıle vıfalama alanı ve metal , gereklılık dır . emegınızın bosa gıtmesıne uzulurum. kolay gelsın.

orbay74' Alıntı:
Dusundugunuz sıstem ıhtıyac gıderebılır. fakat dayanıklılık gucunu yuzde leme k ıstersek , Yuzde-bes bıle ıyımserlık olur . Cunkı mdf yapıstırma ve vıdalama sıstemı acısından cok yeteneksız bır ahsap urunudur. Derım kı; genıs alanl ıle vıfalama alanı ve metal , gereklılık dır . emegınızın bosa gıtmesıne uzulurum. kolay gelsın.

Mehmet bey saolun tesekkurler uyariniz icin. Ama sanirim baska bir seye para harcamadan once Insallah bu sistemi artik malzemeleri kullanarak deneyebilirim. Zaten yapmasi 10 dakkika almaz. Eger ise yaramazsa o zaman kaybedecek birsey yok parayi bayilip alacagiz. En bastan dedigim gibi Turkiye`de olsam sanayide bir suru tanidik var birine rica ederiz bir parca demirle kaynak maynak derken istedigim seyi parasiz bile yaptiririm ama burda iscilik inanilmayacak derecede yuksek. Onun icin ya hazirini para verip alacagim
. Yada ahsaptan vs. yapacagim. Eger derseniz ki baska ahsaptan yap. Oda olmaz cunku baska bir ahsabin plakasina verecegim paraya hazirini zaten alirim. Bu dusuncedeki amacim artiklari degerlendirmek vs bosuna para harcamamak.

Tesekkurler

Melih kardeş yazdıklarından çıkardığım sonuç eğer biz Ford indigoyu tadilat yapmayıp sıfır alsak daha ucuza gelirdi ;) yada ben bu tamir tadilat işlerini orada yapsam köşe olurdum herhalde ;) işin şakası yakında olsaydın ihtiyacın olan o masa ayağı düzeneğini sana kendi ellerimle yapar getirirdim,yada İstanbul'dan senin oraya yakın zamanda gelecek olan varsa ölçülerini ver buradan yapıp gönderelim.

Melih kardeşim sevgi ve selamlar.Bende sana masa tablasının alt yüzeyine menteşe ile ayağı monte et, masanın bir yanınıda aracın yan duvarına geçme tırnakla monte et.Masayı geçme tırnaklardan çıkart oturma tahtasına eşit geldiğinde yatak olsun.Bence çok daha pratik.İyi çalışmalar.

Melih kardeşim birde masa tablasına bağlanan ikili bir ayak var onlarda yan duvara monte ediliyor .O iki ayak topu topu 10 Tl masa tablasıda MDF den vede 8 civata çok basit bir çözüm. Bilgine ,sevgi ve saygılar.

yaybek' Alıntı:
Melih kardeş yazdıklarından çıkardığım sonuç eğer biz Ford indigoyu tadilat yapmayıp sıfır alsak daha ucuza gelirdi ;) yada ben bu tamir tadilat işlerini orada yapsam köşe olurdum herhalde ;) işin şakası yakında olsaydın ihtiyacın olan o masa ayağı düzeneğini sana kendi ellerimle yapar getirirdim,yada İstanbul'dan senin oraya yakın zamanda gelecek olan varsa ölçülerini ver buradan yapıp gönderelim.

Yusuf hocam vallaha sen burda olsan gercekten kose olurdun. Sonucta gelismis kapital ulkeler ucuza urettirip kendi ulkelerinde ucuza 3. dunya ulkelerinde pahaliya satiyorlar bunlari hepimiz bliyoruz. Yani dunya gercegi bir mali ureten satin alamiyor. Hal boyle olunca toplu uretim mallarini hazir almak daha ucuz. Iscilige cok onem veriyorlar yani burda is gucu pahali. Dolayisi ile insanlar arabalarinin bakimlarini bile kendileri yapiyorlar yada komsularina arkadaslarina ucuza yaptirmaya calisiyorlar. Yoksa burda arabayi bir bakima sokmak eger aracinizda biraz eskiyse yenisini almakla ayni paraya gelir. Zaten bir cok ingiliz bakim bile yaptirmiyorlar, kredilerle araclari aliyorlar 3-4 sene sonra onu verip yenisini aliyor kredi farkini odemeye devam ediyor. 4-5 yasini gecmis arabalar ise cok ucuza ortalarda dolasiyor.

Neyse konuyu sapitmayalim.:smiley: Cok saol teklifin icin yakinda oralardan gelecek yok ne yazikki.

Tesekkurler

metin0035' Alıntı:
Melih kardeşim sevgi ve selamlar.Bende sana masa tablasının alt yüzeyine menteşe ile ayağı monte et, masanın bir yanınıda aracın yan duvarına geçme tırnakla monte et.Masayı geçme tırnaklardan çıkart oturma tahtasına eşit geldiğinde yatak olsun.Bence çok daha pratik.İyi çalışmalar.

Sevgili metin abi bu dediginiz sistemin bir resmi varmi. Bizdeki isimleri ile Ingilizce isimleri cok farkli o yuzden magazalari gezerken gorunce taniyabiliyorum. Boyle seylerin adlarida sozlukten falanda bulunmuyor ne yazikki. :smiley: Bu yuzden bir resimini gosterirseniz cok memnun olurum.

Tesekkurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,991
Kayıtlı Üye Sayımız
166,740
Kaydolan Son Üyemiz
griposter

Çevrimiçi üyeler

Geri