Sevgili Melih kardeşim ben bilgisayarı zor kullanıyorum ,resim atamıyorum.Benim karavanım Metin 0035 de iç dizayn resimleri mevcut.Oturma gurubu olup yatağa dönüşen masa masa ayağıda tüm motokaravan resimlerinde var. Sevgi ve selamlar.
Hocam merhaba benim bildigim bu bildigimiz bir masa ayagi. Yani masanin ahsabina vidalarsiniz ama yere nasil sabitlenecek. Yabanci forumlarda bunlardan iki tane alip, ortadan keserek kaynaklayip kullananlari gordum. Onun gibimi yapacaksiniz?
Sami abi bu ayak çokda güçlü durmuyor tek başına o masayı saklayabilecekmi tek noktadan zemine ve masaya sabitlenen ayakların ve aparatların çok mukavim bir malzeme olması gerekiyor,yoksa zamanla o ayak sinir bozucu bir hal alır.
Arkadaşlar ayak metal ve sağlam.İki ayak alırsanız, istenilen boyda kesilip, iki ucuda vidalı olarak kaynak yapılır,hem tabana hemde masaya vidalanır tek ayak elde edilir.Masa ve ayak söküldüğü zaman tabanda sadece 1 cm. yükseklikte bir engel oluşturur.Fiyat ucuz denemeğe değer.
Tahmin ettigim sistemde yapiyorsunuz. Onceki mesajimda belirttigim gibi yurt disi forumlarinda bu konuyu arastirirken bu sekilde yapan insanlara rastladim. Oldukca saglam oldugunu ve islerini gordugunu soyluyorlardi. Eger elinizde kaynak makineniz varsa yada ucuza bir yerde kaynak yaptirabilecekseniz tabiiki denemeye deger. Ama sirf kaynak icin ayaktan fazla para verecekseniz o zaman astari yuzunden pahaliya gelir.
Melih Türkiye'de o tür kaynak işleri 3-5 liraya yapılır işcilik öyle pahalı işler değil hatta çalışan bir kaynakcının yanına gidip usta şuana 2 punta atabilirmisin deyince para bile almazlar ben bu işlere meraklı arkadaşların bir tanede ufak kaynak makinası edinmelerini tavsiye ederim hem her seferinde kaynakcı arayışına girilmez hemde kendi işini yapmak keyif verir insana.
Sami bey gelişmeleri eklerseniz bizede bir fikir olur kolay gelsin.
Sevgili Yusuf, Levent Bey bize daire testereyi aldırdı,inşallah sende kaynak makinasını aldırırsın. Masa ayağı için yapılan muhabbete bak, çok güzel.Bol karavan muhabbetli, sağlıklı günler herkese.
Melih Türkiye'de o tür kaynak işleri 3-5 liraya yapılır işcilik öyle pahalı işler değil hatta çalışan bir kaynakcının yanına gidip usta şuana 2 punta atabilirmisin deyince para bile almazlar ben bu işlere meraklı arkadaşların bir tanede ufak kaynak makinası edinmelerini tavsiye ederim hem her seferinde kaynakcı arayışına girilmez hemde kendi işini yapmak keyif verir insana.
Sami bey gelişmeleri eklerseniz bizede bir fikir olur kolay gelsin.
Vallaha yusuf abi biliyorsun burda hersey para. Herkes herseyi paraya dokmus, ozellikle bizim gibi yabancilari yolmak icin herkes her yola basvuruyor. Onun icin bana herkes herseyden cok fahis fiyatlar istiyecek gibi geliyor. Memlekette boyle ufak tefek islere insanlik namina para almadiklarinida unutmusum.
Melih bizim toplumumuz öyle toplulukki insanlık hala ölmemiş herşey para değil,tamam parasız olmuyor ama paranında geçmediği yerler var,ne olurdu Milletce hayat standartlarımızda biraz iyi olaydı o zaman değmeyin keyfimize adı üstünde Anadolu dostluğun,paylaşımın,saygının,sevginin,muhabbetin bol olduğu bir Millet bizimki umarım en kısa zamanda içinde bulunduğumuz durumdan kurtulur krizden çıkarızda hep beraber derin bir nefes alırız.
Selam lar Masa ayağı dedinizde ben şöyle bir şey düşündüm.Hani evler elektrikli süpürge ile temizlenirdi ya.O eski hoover veya arçeliklerin geçmeli iki adet kromaj boruları varya onlardan da masa ayağı yapılabilir.Masa kenardan yan duvara geçmeli bir raya ortulabilir.Masanın orta öbür yanına doğruda bu ayak demonte edilebilir.Ayarlı olabilir ve delinir bir civata ile sıkıştırılabilir. SEVGİ ve SAYGILAR:
konu ilgimi çekti aklıma ucuz pratik bi çözüm sunmak geldi belki birilerini işine yarar[attachment=1][attachment=2]
resimde görünen katlanır raf ayağı bu uygulamayı dolap kapağı yada araç yan duvara uygulayabilir yer kaplamayan kullanışlı bir masa oluşturabilirsiniz bauhose da bu ayakların biraz daha büyükleri mevcut ben alıp evimin balkonuna uyarladım gayet dayanıklı sağlam bir mekanizma resmini çektiğimde eklerim mesajıma umarım birileri faydalanır
melihbozkurt' Alıntı:
merhabalar;
Bu kampervan larda kullanilan ada seklindeki masalarin ayaklari konusunda kac gundur dusunup duruyorum. Asagidaki resimdeki seti almadan daha ucuza dar alanlarda nasil bir cozum getirilebilir diye. Ama ne yazikki bu sefer beynimin sorun cozen kisimlarinda yasanan tikanmalar nedeni ile hic birsey aklima gelmedi. Yapmak istedigim sey bunu ucuza mal etmek. Kolayca sokulecek bir sey cunku masanin tahta kismi yatagin orta kismini olusturacak. Aranizda buna alternatif bir zihni sinir projesi gelistirebilen varmi?
eger yanlis anlamamissam bu ayaklar acilir kapanir bir mekanizma sagliyor. Duvara monteli masa isteyen arkadaslar icin cok ucuz bir cozum olabir. Diger resimleri merakla bekliyorum. Tesekkurler.