Camper Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,429
Ynt: Camper Tavsiyesi?

Boxer,ducato ve citroen jumper aynı kasa ve motorla ortak üretiliyor diye biliyorum, üstelik hepsinin motoru iveco.3+1 için yerinizi iyi hesaplamalısınız, veya daha büyük (15 m3) bir panelvan araştırmalısınız. Ayrıca unutmayın çocuklar hızlı büyürler...

Etiketler

Ben de bu camper konusunu elimden geldiğince takip ediyorum, araştırıyorum. Gördüğüm kadarıyla camper konusunda öne çıkan araçlar heryerde olduğu gibi burada da transporter ve ducato. Ancak ülkemizde transporterin yüksek tavanını bulmak çok da kolay değil. Sormak istediğim neden ford transit pek tercih edilmiyor? Hem fiyat olarak uygun hem de güçlü bir araç. Yüksek tavanlıları da fazla ülkemizde. Geçen nette gezinirken şu aracı gördüm, konuyu da görünce paylaşmak istedim. Sağolsun, sahibi ölçülerini de ayrıntılı yazmış. :smiley: :smiley: Bence çok güzel camper olabilir.

big_5051459_389666_4h8n389.jpg

Sn.Focus, aslında ford transit panelvan da alternatifler içinde, ancak ticari piyasada fazla tutulması, ikinci el fiyatının yüksek olmasına neden oluyor.Ayrıca bu tür araçları bolca kullanan bir profesyonel tanıdığım,fordun sunduğu konforun, diğerlerinin çok gerisinde olduğunu söylemişti.(ben ondan duyduğumu aktarıyorum). Avrupadaki karavan üreticilerinin tercihleri içinde de ford arka sıralarda...

Ducato ve Transitle uzun yolculuk yaptım. İkisini karşılaştırdığımızda -benim gözlemlediğim- Transit Ducatoya oranla daha sağlam. Türkiye'nin bozuk yolları için daha uygun. Ducato biraz daha narin bir yapıya sahip. Konfor açısından ise kesinlikle haklısınız; Ducato daha önde gelir. Hem daha sessizdir, hem de özellikleri daha fazladır. Transitin motor gürültüsü ise oldukça fazladır.

Anlayabildiğim kadarıyla ideal camper için en önemli beklentilerden biri de araç içi hacmi ve bu hacmin kullanışlı oluşu.

Ben internette bazı araçların ölçülerini bulabildim ama bunlar hep yeni model ve kasalara ait. Örneği,n 2003 model Ducato ya da Volt ölçülerine nereden ulaşabilirim?

Bir de camper için marka yanı sıra model de konuşabilirsek daha yaralı olunabilir diye düşünüyorum.

Benim favorilerim ve 2003 model'lerinin minimum fiyatları;

Ducato Maxi Van 2.8 JTI ---------------> 18.250 YTL (sahibinden.com)
Peugeot Boxer 350 LH TDI--------------> 22.000 YTL (sahibinden.com)
Ford Trsansit 190 -------------------------> 15.250 YTL (arabam.com)

Saygılarımla,

Sn. Borabora,

Bilgisayarımda, Vito2003, movano ve vivaro 2004, Ford ve Kia 2005 broşürlerini buldum.
Bilmem işinize yararmı? Evde de ducato broşürü vardı ama hangi yılın bir bakmam lazım.

Selamlar
Ferhat

Camper ya da başka deyişle panelkaravan için iki önemli baraj sorusu var.
Biri kullanıcılardan en uzun boylusunun boyu ve 100 kg. ı geçiyorsa kilosu, diğeri aracın beş yıldan genç ya da yaşlı olması.
İlk ölçüler karavanda enine yatıp yatamıyacağınız ve duş tuvalet kabininin ölçüleri ile ilgili diğeri ise aracınızın ruhsatını karavan a çevireceğiniz sırada ödemeniz gerekebilecedk %84 ÖTV ile ilgili.Diğer ayrıntılar sonra tartışılabilir. Kolay gelsin,
RÜZGAR

Sayın Rüzgar haklısınız, hatırlattığınız için çok teşekkürler. Bunlar en kritik ve maliyeti ve konforu kökten etkileyen en önemli unsurlar.

Konu açılmışken;

1) 5 yıl için modeli mi yoksa trafiğe çıkış tarihi mi önemlidir?
2) 2004 model araç alıp içini yaptırısak 1.Ocak. 2009 'da ruhsat değiştirliebilir mi? Riskler nelerdir?

Saygılarımla,

Ynt: Camper Tavsiyesi? ÖTV

Sayın Borabora,
Bizleri bağlayan kanun 4760 sayılı ÖTV kanunu 15. madde 2b ( http://www.alomaliye.com/ozel_tuketim_vergisi_kanunu.htm) ve II sayılı listesi ( http://www.vergiturk.com/otvliste2.htm). Ne yazık ki II sayılı listeyi Alomaliye sayfasında bulamadım.
Bunu iyiye mi yormalı bilemiyorum. Hukuki bilgim yok ama bu kanunda "iktisab tarihinden itibaren" der. Sahip olma, satınalma diye algılıyorum.
Oguz

güngör bey diyelim ben bugün 2007 model panelvan yüksek tavan ve uzun şasi ford transit aldım ve içini döşedim ruhsata ne yazılıcak ve vergileri ne olacak vergileri yıllık mı yoksa bi keremi veriliyor araç pulu ayrı karavan vergisi ayrımı olucak bu aracı b sınıfı kullanabiliyormu bunun gibi sizin bildiğiniz benim aklıma gelmeyen hususları yazarsanız sevinirim sitenizi izlemekle sanırım banada bulaşacak mobil yaşam şimdiden çok tşkler. seyyah

Sayın Seyyah, yukarıda konuşulanlar ışığında, 5 yıldan daha genç bir aracı karavana dönüştürmeniz durumunda ruhsatı değiştirmeniz ve ÖTV farkını %84'e tamamlamak üzere ödenmesi gerekiyor. Bunun dışındaki vergileri diğer araçlar gibi motor hacmi ve aracın yaşına göre ödenecektir.Bahsettiğiniz aracı B sınıfı ehliyet ile kullanabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.