"ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE SAYGI" gezimiz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cygnet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,612
Ynt: "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE SAYGI" gezimiz.

cygnet' Alıntı:
Bunlardan biri MEHMETÇİĞE SAYGI ANITI denilen o muhteşem heykel...Kucağında yaralı bir anzac taşıyan Mehmetçik.
Çanakkale Şehitliğini 9-10 Mayıs 2012 tarihinde biz de ikinci kez ziyaret ettik. Belirttiğiniz gibi okumakla-anlatmakla izah edilemeyecek yoğun duygular yaşanıyor, orada.. 'Türküm' diyen her bireyin gidip görmesi, o duyguları içinde hissetmesi gerek..

'Yaralı Asker' adlı heykel, 2007 yılında kaybettiğimiz Tankut Öktem'in eseri.

Nusrat Mayın gemisine sahip çıkamamış, Çanakkaleliler.. Sökülmesi için bırakıldığı Mersin Limamından getirip, onarmış Tarsuslular.. Şimdi gururla sergiliyorlar..

Böyle ulvi bir konuyu dile getirdiğiniz için sonsuz teşekkürlerimizle...

9.jpg

7.jpg

6.jpg

10.jpg

Nusrat.jpg

Etiketler

Evet,evet o topraklara her türk evladının gidip görmesi gerekiyor!(Bİz müslümanlar için Kabe ne kadar kutsal ise,Kabe kadar olmasada Çanakkale,Gelibolu körfezi o kadar kutsaldır)
Bende her fırsat bulduğumda gider,her şehitliğin başında Fatiha okurum.
Denildiği gibi,gidilmeden anlaşılmaz oranın havası.
Bu gün gezici Çanakkale savaşları müzesi gelmişti Çorlu ya,hemen daldım içeri,
O ufacık gezici müzede dahi duygulandım,aynı zamanda gururlandım.
Böyle bir ecdadın torunu olduğum için,

Amıyane bir tabir vardır"Son delikanlılar Çanakkalede kaldı"

Ne yazıkki evet çanakkale,deler bırakalım orda kalsınlarki yoksa isyankar olurlar biz bu günler icinmi şehit olduk diye ayrıca abi yazımların icin cok teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,000
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR