Çanakkale Soruları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janissary Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,284
J

janissary

Ziyaretçi
Merhaba! Truva antik kentini gezmek için pazartesi gece yola çıkayım diyorum. Sabah 6 gibi Çanakkale'de olacağım. Aynı gece de Ankara'ya dönerim.

Antik kente gitmek için dolmuş bulmam kolay olur mu?
Nereden kalkıyor dolmuşlar?
Ne kadar sıklıkla dolmuş var?
Çanakkale'ye dönüşü kolay olur mu?
Çanakkale'de başka ne yapayım bir gün içinde?

Teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: Çanakkale Soruları

selamlar,
çanakkale'li değilim ancak bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışayım.
benim bildiğim kadarıyla çanakkale'den direkt truva antik kentine giden araç yok. çanakkale-ezine otobüsleri en yakından geçen araçlar. ama o da 16 km kadar yakınından geçiyor. çanakkale otogarından yarım saatte bir kalkıyordu geçen sene. direkt truva'ya gitmek isterseniz tek yolunuz özel araç kiralamak ya da dediğim gibi önce ezine otobüslerine binin, sonra otostop'u deneyin.

Ynt: Çanakkale Soruları

Keşke o tarihlerde görebilseydim mesajınızı, yardımcı olurdum, umarım güzel bir gün geçirmişsinizdir:smiley:
Başka giden olur diye biraz anlatayım.

Çanakkaleden Truva'ya direk giden bir araç yok, fakat Otogardan Çanakkale-Ezine, Çanakkale-Ayvacık, Çanakkale-Bayramiç İlçe otobüslerinden birine binerseniz Truva sapamağında inebilirsiniz, yaklaşık 30 dakika sürüyor.
Buradan da bildiğim kadarıyla sıklıkla çalışmayan! köy minibüsleri var. Diyelim Minibüsler yok, kimse sizi arabaya almıyor, 4 km yürümek zorundasınız-ki çok bir şey değil sanırım:smiley:

Çanakkaleye dönüş yine aynı şekilde herhangi bir araç bulamazsanız 4 km yürüyerek ana yola çıkıyorsunuz ve Çanakkale'ye giden Ezine-Ayvacık ya da Bayramiç otobüslerinden birine biniyorsunuz.
Çanakkale merkezde Arkeoloji müzesi, Nusret mayın gemisi, Çimenlik kalesi, Aynalı Çarşı ve güzel bir kordon yürüyüşü planlara eklenmeli. Fırından yeni çıkmış bir porsiyon peynir tatlısı yenmeli :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR