Çanakkaleden başlayıp otostopla ege turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cibi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,963

cibi

Yeni Üye
Yer
Çanakkale - Sinop
İki arkadaş otostopla Çanakkaleden başlayıp öncelikle Bozcada ve Gökçeada sonra Edremit Kazdağarı devamında Ayvalık ve aşağıya doğru inmek istiyoruz ama şu ana kadar sadece sinop-samsun arası bi otostop tecrübem olduğu için nasıl olucağıyla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum bu sitede bu güzergahları ve otostop tecrübesi olan o kadar çok arkadaşımız var ki onlardan tavsiyeler rica ediyoruz biz ve bizden sonrakiler için :smiley:

Etiketler
Ynt: Çanakkaleden başlayıp otostopla ege turu

arkadaşım merhaba ben çanakkale okudum okul ila evımın arası 40 km oldugu için herg
n otostopla gidip geldık arkadaşlarla emın ol herkez duruyo hele bıde ızmır yolu oldugu için arabalar vızır vızır sadece nerede durman gerektigi konusunda bılgın olsa yeter :smiley:

hızlıca yazacagım için yazım kuraallarını pas geçiyorum üzgünüm k.bakma :smiley:
öncelıkle sana şöyle anlatayım çanakkaleye varınca sabah donanma cay bahcesıne gıdın güzelce cayınızı kahvaltınızı yapın herşey çok ucuz ögrencılerın ugrak mekanı .vede ınecegınız yer olan ıskelye çok yakın sonra kahvaltıdan sonra çim kaleye geçin güzel ve tarih kokan bir yer giriş ücretsiz iskeleye 50 adım.vaktınız varsa kilitbahire vapurla geçin yol süresı 6 dakıka hızlı vapur.ücretı 1 lira ögrencıye güzel bir mimarisi ve tarihi olan biryer. toplamda yarım saatte gezebılecegınız bıryer. her neyse bunlar benım fikirlerim geleım asıl yolculuga :D

iskelden kalkan kipa araçlarına binin kipa terzi oglu kampüsünün karşısında bır avm.orada ındıkten sonra kipanın tam önünden ezine 17-35-ve 10 plakalı araçlara otostop çekın. unutmadan elınızde bır kitep yada sırtınızda bır çanta olursa daha rahat sizin için :D ortalama 10 dakıka içinde bır araç durucak oldukça fazla araç geçiyor .ve burdan bozcaada sapagında ınecegınızı söyleyın yaklışık 30 km ileride ının sapakta beklyın ve takrar otostop çekın geyiklide bırakcak adam sızı geyıklı ıskelesınden bozcaadaya vapur kalkıyor gıdış 2 lıra dönüş ücretsiz vapur gunde 3 sefer düzenlıyo aman ha kaçırmayın adada kalırsınız mazallah çok pahalıdır 2 vapuru sızın çin ideal 2 de biner 4 de dönersiniz.adadan tekrar geyklıye dönuceksınız ordan takrar bı otostop ezınede ının ılersıne gitmeyın.ezinede ışıklar var ışıklardan sırasıyla ayvacık(bence hiç girmeyın köy gibi biyer) sonra altınoluk(gayet güzeldr) sonra edremit güre derken akçaydasınız burda ucuz bır pansıyon bulun ve konaklayın pansıyon dolu oralar sonra ver elini sabah ezanında 35 plaka ile ızmır sakın ızmır dışı arabalara bınmeyın ebesının dıdısında bırakyolar binerken şöföre izmire gitcem abı gıdıyosan bırak deyın sonra yol ortasında başka arabalara otosptop çekio bulursunuz kendınızi :D haha şaka maka ne günlerdi bak özledım şimdiii :D gold_love159@hotmail.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR