Canon 350D

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rangertr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,788

rangertr

what we do in our lives, echoes in eternity!..
Yer
istanbul
Web
www.sanpaotomasyon.com
Slm,

bende canon 350D var...

1.) 20 puan.
genis aci obj. almak istiyorum dedim bir abimiz;

tokina 12 x 24
sigma 10 x 20
canon 10 x 22

lerden birini alican dedi. ama tokina sabit f oldugu icin (4) daha bi guzeldir dedi. bakma ha 10 ha 12 gel sabit f'lisini al dedi. ne dersiniz? (oburleri 3,5 - 4,5 imis)

2.) 15 puan
icinden 15-55 kit obj cikmisti ben bir de 90-300 tele aldim ama usm degil. usm'si daha bi datli oluyormus. neyse sen gel;

tamron 18 - 200 al dedi. sonra karisik cek hepsiyle iskambil kagidi gibi ayirirsin sonuclari; bunu kitin uzerinde gelen obj ile cekmisin bunu tamronla bunu oyle sunu boyle vs... dedi. ne dersiniz?

3.) 15 puan.
flash alicam ne dersin dedim... orjinal alican dedi. 430 yada 580 modeli. tek farki gucu dedi. 430 olan 12m'ye, 580 olan 20m'ye patlarmis. aman dedim patlayan seyler satma bana, yok yok dedi isik manasinda. haaa dedim... ve dedi ki yandan dolgu isigi olarak, indirekt olarak kullanacaksan ozellikle guclusunu al dedi. arasinda yaklasik 2 kat fiyat farki var da. ??? ne dersiniz?

kalem silgi acacak haric yasak, basarilar.

Etiketler
Ynt: Canon 350D

Selamlar,
suremizi belirtmemissiniz ama.. hay allah..

Ben kendi deneyimlerim olarak cevap vermek isterim..

1. Tamron 12-24 kullaniyorum.. Daha once Sigma 17-35 (35den emin olamadim) kullaniyordum. Ben acikcasi memnunum. zira, fiyat performansi cok iyi gelmisti bana (500USD ye almistim)... 2 senedir kullaniyorum..

2. Tele-Zoom dediginiz zaman dikkatli olmanizi oneririm. bu kategoride , 75-300 USM, 70-300 IS DO kullandim. DO objektif hele bir felaket idi.. en pahali lenslerden olmasina ragmen. Su anda 70-300 IS II kullaniyorum (sanirim 700USD vermistim). .bu objektifden de cok memnunum. ayrica, mallum buyuk milimetreler hata affetmiyor.

3. Ben flash icin 420 kullaniyorum. serinin en ucuzlarindan biri ama bana hep yeterli geldi..

ee.. kac puan aldim? kurtarma sinavi var mi?

Eger istanbulda iseniz ve bu aksesuarlari denemek isterseniz haberleselim.. Zira, en iyisi yaninizda satici olmadan denemek bence.. selamlar, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
suremizi belirtmemissiniz ama.. hay allah..

Ben kendi deneyimlerim olarak cevap vermek isterim..

selam reha,

Walla saol. puanin %100. neden mi? cunku kitaptan degil kendi tecrubelerinden faydalanmissin ve onlarla alakali elimizde kaynak yok! :D ne biliiim ben heralde dogrudur! :D :D :D

cok tesekkur ederim.

Reha abiye ek olarak, geniş açıda f'inin sabit 4 olması çok büyük bir avantaj değil. Hani 500mm telede f4 sabit olsa yada 10-20'de sabit f2 olsa neyse ama 10-20'de sabit f4 çok ahım şahım birşey değil ;) Ben sigma 10-20 kullanıyorum gayet de memnunum ama hem Tokina hem de Conan geniş açılar için şimdiye kadar kötü birşey duymadım. Kısacası sabit f değilde, fiyatı baz alman daha hayırlı olacaktır ;) Nedir bunların etiketlerinde yazan?

yol' Alıntı:
Nedir bunların etiketlerinde yazan?

yorum icin tesekkurler. ben de sigma dusunuyorum. en azindan 10'dan basliyor. daha bi genis! ;)

Kenan Bey 0212-526 78 68 hayyam Pasaji

wallahi internette, surda burda bulabildiklerimle kiyasla daha uygun fiyatli geldi bana ve fakat ben acemiyimdir dolayisiyla tam bir karsilastirma yapacak piyasa bilgim de yoktur. Kit olarak makinemi bilgisayar parcalari satan bir yerden almisligim da vardir... Siz gene birseyler lazim olursa alo deyip sorun gitsin...

ben d70s kullanıyorum ve geçenlerde sigma 10-20 mm zoom aldım. flaş lı çekimlerde fazla pozlama yapıyor. almadan satıcıya bu konuyu sor. veya flaşla çekim yap sonra al. yanlız flaşın 10 mm karşılayacak bir flaş olmasına dikkat et,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.