Canon EOS 400D Yolda..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,034

Can

Wadaaa!
Yer
istanbul
Web
www.canuyanik.com
EOS 350D nin ardından Canon EOS 400D 'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yine spot ölçümün bulunmaması ancak yeni bir özellik olan sensör koruyucu filtrede ultrasonic titreşim ile toz giderme, canon'un dslr piyasasındaki kurnazlığının bir diğer örneği :p çok model çok seçenek dağılmış özellikler daha fazla tüketim :p olsun ben kendi tozumu kendim temizlerim :p

Bu yeni modelin özellikleri kısaca,

10.08 Mp , 22.2mm x 14.8mm CMOS sensör
Sensör Koruyucu filtrede ultrasonic titreşim sistemi ile toz giderme özelliği
9 Noktada netleme özelliği
2.5inch lcd ekran , ekranda poz ve diğer bilgileri gösterme özelliği
Göze duyarlı sensör sistemi ile vizöre yaklaştığınızda arka lcd yi kapatıp makinayı çekim yapmaya hazır hale getirme
Dakikada 3fps çekim hızı

detaylar, http://www.dpreview.com/news/0608/06082416canoneos400drebelxti.asp

http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=3370

Ynt: Canon EOS 400D yolda..

spot ölçüm olmadıktan sonra toz temizlese ne olacak ki? toz bir şekilde halledilebilir. gözden kaçsa photoshopla bile halledilebilir ama spot ölçüm? ayrıca "Göze duyarlı sensör sistemi ile vizöre yaklaştığınızda arka lcd yi kapatıp makinayı çekim yapmaya hazır hale getirme" özelliği minoltadan araklamışlar ;)

Ynt: Canon EOS 400D Yolda..

Selamlar,
mesajlarinizdan toz dan cok muzdarip olmadiginizi goruyorum. tabii sevindirici bir durum.. Ama eger video yu izledi iseniz, oradaki nokta problemi benim ok sık başıma geliyor ( zira, arazide lens degistirmek tozlara acik davetiye demek ) . kaldı ki, Sensor temizligi eger cokcok dikkatli yapılmaz ise zararlı bir operasyon. Ayrıca, buyuk ekran 2.5'' ve makinanın ustundeki LCD'nin bulunmaması oldukca pratik gelismeler bence.. zira, iki ekranla is yapmak ( hem arka panel hem de ayar LCD si ) hic de pratik degil bence.. USA fiyati $800 civarinda, kit de $900 olacak. selamlar, reha ::smiley:

spot ölçümün gene olmaması bence en büyük sıkıntı bu makina hakkında :-\
Bir de 350D baya küçüktü ele oturmuyordu bunun boyutu nasıldır?

Selamlar,
gecen hafta kanada'da 400D satinaldim ( bir arkadasim icin ) .. 3 hafta once de bir baska arkadasim icin 30D almistim.. eh, bir 20d sahibi olarak 1 ay icinde 3 model deneme firsati yakalamis oldum..

20D - 30D farki.. benim acimdan buyuk LCD ekran.. baska olarak cok da birsey ifade etmedi.. benim icin hassasiyet en onemli ozellik, toz da en buyuk dusmanim .. bunun disi acikcasi cok fark etmiyor bana...

bu acilardan 400D ( aslinda Rebel XTi ) denemek benim icin cok onemli idi.. farklar ve dusuncelerim..

1. 10M Pixel.. kimin umurunda.. yere/goge sigmiyor meret.. BOSVER
2. Toz temizleyici... valla test etme sansim olmadi
3. Hassasiyet... benim hissiyatim o ki.. bu cihazin hassasiyetinin dusuk oldugunu dusunuyorum.. 800ASA da grenler bariz..
4. Cihazın ustunde bulunan cekim degerleri artik 2.5 LCD'de gosteriliyor.. Başlangıçda çok da hoşuma gitti ama gece çekimlerinde gözümü kamaştırıp , işime yarayacağına köstek oldu
5. daha küçük bir body.. lensin yanında sözü bile olmuyor.. önemsiz bence

işin duygusal kismina gelince..
1. NewYork, BestBuy'dan : 30D + kit len = 1620USD ( %8 vergide dahil ) . ayrica 30D uluslararasi garanti ile satiliyor
2. Montreal, BestBuy'dan: Rebel XTi (body only) + 2GB. CF + Uluslararsi Garanti= 1300USD (%13 vergi dahil). bu cihaz USA only garanti ile satiliyor, uluslararasi icin para odemek lazim

selamlar, reha

reha hocam, canonu yurtdışından alacaksanız (ve sık sık yurtdışına çıkmayacaksanız) uluslararası garanti için ekstra para vermeyin. türkiye distributoru erkayalar uluslararası garantileri kabul etmiyor. cihazı ya benden alacaksın yada servis ücretini ödeyeceksin diyor...
bilginiz olsun
selamlar

Evet 400 D.. :eek: Güzel makina,cici makina,dahada önemlisi almayı düşündüğüm makina :D
Geçen gün iş yerinden bi akadaşımın kuzeni geldi ofise..Elindede 1(bir) adet Canon 400 D..bak sen şu işe..Nese sohbet esnasında makinayı Tayland'tan iki hafta önce aldığını söyledi..Buraya kadar her şey normal taa ki fiyatını söyleyene dek..Yarıdan bile az bi fiyatla almış(Türkiye'ye göre) ve promosyon hediyeleride cabası..Aslında Tayland için çok normal..İnsan yinede bu kadar fark nasıl olur diye düşünmeden edemiyor..
Demek ki neymiş Tayland görmek lazımmış.. :p

Selamlar,
ben Tayland'i gordum ama acikcasi birseyler satinalmadan once EN Dikkatli davranilmasi gereken ulkelerden bir .. digerleri de kalan asya ulkeleri. Zira, bu ulkelerde tamir gormus veya refurbished cihaza cok rastlaniyor.. tabii sokak saticilarindan yada nispeten kucuk dukkanlardan alacak olursaniz..

Ama, haklisiniz resmi yoldan ithal fotograf makinalari gercekten oldukca pahali satiliyor.. en iyisi ve saglami, bunlari amerikadan tedarik etmek.. ama maalesef orasi da biraz uzak.. selamlar, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR