Canon EOS 500D

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berksito Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,249

berksito

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul
Web
www.berksarac.com
Canon'un yeni dslr giriş sınıfı fotoğraf makineasi yakında piyasada.

Özet özellikler:

* 15.1 Megapixel APS-C CMOS sensor
* Full HD video kaydı (HDMI bağlantısı)
* ISO 100-3200 (12800'e kadar çıkabiliyor)
* 3.0 inch ClearView LCD ekran
* Live view modu
* 9 noktalı netleme
* DIGIC 4 işlemci
* EOS'a özel sensor temizleme sistemi
* Canon EF ve EF-S lensler, EX-seri flaşlarla (yeni Speedlite 270EX dahil) tam uyumluluk...

Özellikleri ile piyasada tercih edilen bir makina olacak gibi duruyor.
Bu arada Türkçe menü seçeneğide sunması bir diğer duyumumuz 8)

canon_eos500d_main_001.jpg

Rear_image_001.jpg

Etiketler
Ynt: Canon EOS 500D

Sabah sabah ciğerin mi yandı. Ben de tam ekleyeyim diyordum.

Canon sanırım ilk kez 3 haneli serisinde iso oranını 1600'de sabit tutmadan 12.800'e kadar çıkarmış oldu. Bence 3 haneli seriler(350d,400d,450d) için devrim niteliğinde bir durumdur bu.

EOS 450D, ISO 3200'e bile çıkamıyordu.

Eos 500D, ISO 12800'e H2 modunda ulaşabiliyor.
• H1 expansion (ISO 6400 equiv.)
• H2 expansion (ISO 12800 equiv.)

350D var bende, flaş açılmama sorunundan dolayı iki kez servise gitti arada hala nüksediyor problem. Geçen yaz makinayı üzerinde 18-55 mm objektif varken mermer zemine düşürdüm (aslında düşmeden de sert bir olaydı çünkü çantanın ağzı açıkmış çantayı sırtıma alırken hızla fırladı ve mermere çarptı) objektifin önünde filtre vardı tam filtrenin üzerine çakıldı ve filtrenin camı tuz buz oldu. Hala filtrenin çerçevesi yamuk bir şekilde lensin üzerinde duruyor, sökemedim sökecek bir yere de gidemedim ve ilginçtir alet hala canavar gibi çalışıyor. Foruma yüklediğim fotoğrafların büyük kısmı da o lensle çekiliyor. Fotoğrafçılığım amatör bile denemeyecek kadar acemicedir o nedenle ne canon ne nikon hakkında konuşacak teknik bilgim yok ancak hor kullanacağınız bir makina arıyorsanız canon uygun derim. Ek olarak benim makina Türkiyede yaşayan ikinci ceylan türünü ilk çeken makinadır o nedenle ayrı bir havası vardır :D

Bu makina Amerika' da Rebel T1i olarak satılıyor. Nikon D90' a rakip olarak üretildi diyor fakat Nikon D90 kit halinde 1.300 USD bu ise kit halinde 900 USD. Arada 400 USD fark var. Bunun sebebi ne olabilir ? İkisi arasında tercih yapılacak olsa teknik anlamda hangisi daha iyidir ?

Ben de ilk aldığım Nikon ile üretimden kaynaklanan sorunlar yaşadım hala da yaşarım. 2. Makinam olan Canon Digital Rebel (300D) Yaşar hocanın manikası ile aynı kaderi paylaştı. Betona çakıldı ama hala çalışıyor.

SEVAL' Alıntı:
Bu makina Amerika' da Rebel T1i olarak satılıyor. Nikon D90' a rakip olarak üretildi diyor fakat Nikon D90 kit halinde 1.300 USD bu ise kit halinde 900 USD. Arada 400 USD fark var. Bunun sebebi ne olabilir ? İkisi arasında tercih yapılacak olsa teknik anlamda hangisi daha iyidir ?

Seval,

Fiyatı nereden aldın bilmiyorum ama KİT'e dahil olan lens ile ilgili olabilir.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos500d%2Cnikon_d90&show=all

Özellik olarak sadece rakamlara bakınca Canon daha iyi gibi duruyor ama farkı da mühim bişi gibi durmuyor. Bu linkte D90 body olarak 850-900 gibi fiyatlar var. Tabi US için geçerli.

Alıcı isen aralarındaki en mühim fark boyut ve ağırlıkta derim. 500D 520 gr, D90 703 gr. :smiley:

Merhaba Caner,
Çok teşekkür ederim öncelikle.

Fiyatları Amerika'da ki B&H' ten aldım.
Canon, "Canon EOS Rebel T1i Digital SLR Camera Kit w/ EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS Lens" şeklinde satılıyor kit olarak. Fiyatı 900 USD.
Sadece body fiyatı ise 800 USD.
Nikon D90 SLR Digital Camera (Camera Body) ise 890 USD.

Sence bu durumda hangisini almak daha mantıklı ?

hehe bu zor soru oldu. Sen birinden birini alman gerektiğinde hangisini alırdın diye sorsan D90 derdim. Arkadaşlarımın lensini ödünç alabilirim hiç değilse. :smiley: Genel çekimler için aralarında öyle fark yaratacak bi özellik yok. Fiyatları da aynı seviyede zaten. Bir fotoğraf kariyeri de düşünmüyorsan bir yerden başlamak için çok kararsız kalırsan yazı tura bile atabilirsin.

Çevrendeki makineler, ödünç alabileceğin lensleri düşün. Yahut kanın hangisine ısınıyorsa onu tercih et derim. Çünkü sonradan "vayyy nikoncusun, vayy kanoncusunnnn" gibi espriye girişecek tipler olacaktır. Sonra bi arkadaşım tavsiye etti demezsin. :smiley:

Tekrardan teşekkür ederim Caner.
Benim kanım Canon' a ısındı :smiley:
Yanlız şöyle de bir durum var, Canon 50D kit halinde 1500 USD.
Şimdi de ikisi arasında kaldım.
Kusura bakma Canercim kafanı şişiriyorum ama sence bunlardan hangisini almalıyım ?
Başlangıç için Canon 50D almak mantıklı mı?

:smiley:

Sen bu işe girersen bunun sonu yok. 5D'yi sakın görme :smiley:

50D yüksek çözünürlük ve seri ve hızlı çekimler için ideal. Daha üst seriden. Mesela kuş fotoğrafçıları tercih eder. Üstelik ağır makinedir. Hangisi daha iyi diye sorma, herkes 50D der. Ama amaca uygun almak lazım.

Bence kendi fotoğraf dünyanı anlaman lazım. Makinenin ne olduğu işin en önemsiz kısmı. Paran varsa mesele yoktur o konuda. Başlangıç diye birşey var mı bilmiyorum. Tamamen senin fotoğraf dünyan ile ilgili. Kuş çekeyim dersen zaten 40D, 50D lazım en azından. Arada gezerken yanımda taşıyım dersen 50D ağır gelir. Bir fotoğraf turu yapsan, sonunda bileklerin ağrıyabilir. Gezmeye giderken yanına bir çanta daha eklenir muhakkak.

Ama işin havası da var bir yandan. 50D'nin havasını da sürersin. Çünkü insanlar hangi makinen olduğuna dikkat ederler.

Tereddütün fazla,video özelliği aramıyorsan 450D bile seni keser, yoksa 500D gibi görünüyor seni kesecek makine.
Lens de alman lazım. Bunu unutma! En azından 50 mm isteyeceksindir kit lens haricinde. 150 dolar civarı olmalı.

Soru çok çıkar bu konuda. Bence çok takılmadan al birini. Zamanla çözeceksin nasıl olsa. :smiley:

:smiley: haklısın, çok sorarım :smiley:
Marka takıntım yok, o yüzden ne taşıyorum diye bakmaları beni rahatsız etmez.
O zaman 500D ideal. Çünü yanımda taşıyacağım için sürekli hafif olmalı.
Şimdi 450D kullanıyorum, o da çok iyi aslında.
Neyse ben biraz daha kurcalıyayım ortalığı.
Çok çok teşekkür ederim Canercim.

450D'yi body olarak satıp, 500D'yide sadece body olarak almak ve eldeki lensleri kullanarak mantıklı bir upgrade yapmak olası.
Ama aynı segmentte kalınmış olur böyle olursa; yani giriş seviyesinde. Giriş seviyesi üstü makinalarda Caner'in dediği gibi ağır ve bir bayanın rahatça kullanabilmesi açısından konforlu değildir.

BH Photo'da ikinci el 450D body 469$ olarak gözüküyor, yani 500D ile aradaki fark 330$ civarı buda 550 TL'ye gelmekte.
http://www.bhphotovideo.com/c/used/542178/Canon_2757B001_EOS_Rebel_XSi_Digital.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/613611-REG/Canon__EOS_Rebel_T1i_Digital.html

Bence aradaki farkı göze alıp yatay segment bir ugprade yapmak, daha üst bir sınıfa geçerken eldeki makinayı satma kolaylığı sağlayacağından
mantıklı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.