Canon EOS 500D

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berksito Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,236
Ynt: Canon EOS 500D

SEVAL' Alıntı:
:smiley: haklısın, çok sorarım :smiley:
Marka takıntım yok, o yüzden ne taşıyorum diye bakmaları beni rahatsız etmez.
O zaman 500D ideal. Çünü yanımda taşıyacağım için sürekli hafif olmalı.
Şimdi 450D kullanıyorum, o da çok iyi aslında.
Neyse ben biraz daha kurcalıyayım ortalığı.
Çok çok teşekkür ederim Canercim.

450D varsa 500D'ye niye geçiyorsun ki? Ben hiç yok sanıyordum. :smiley:

Etiketler

Bence bütçe uygunsa geçilebilir, yeni teknoloji çoğu zaman daha iyi sonuçlar getiriyor.
Misal Nikon D80 & D90 gibi...

Ben olaya önceki mesajımda da değindiğim gibi birde şu açıdan bakıyorum: Bugün elinde 450D var 2010'da 50D yada 40D almaya karar verdin, 500D çıktığı için piyasası düşmeye başlamıştır bile 2010'da hepten düşecektir ve elinden çıkarmakta güçlük yaşarsın yada çok ucuza gider. Ben Nikon D80'imi D90 çıkmadan önce uygun bir fiyata sattım mesela.

Hayırlı olsun. Ben bu sefer sabredip full frame modellerin fiyatlarının düşmesini bekleyeceğim. O zaman 5D alırım.

SEVAL' Alıntı:
Teşekkür ederim.
Yurtdışından alma şansın vards öyle yap. Neredeyse yarı yarıya fiyat farkediyor.

2 makinamı da yurtdışından aldım. Yarı fiyatına alınırsa mantıklı.

Kızıldeniz dalışından sonra sualtı fotoğrafçılığına merak saldım :smiley:
Şimdi Canon 500d için housing arıyorum.
Önerisi olan var mı bu konuda ?

Ikelite üretmiş bir tane. Çok şık :smiley:
Ama fiyat yüksek biraz, 1400 USD
Ikelite Housing #6871.50

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Hemen de bozdun motivasyonumu Mustafa :(
Ben bu makinayı sokmak istiyorum suya. Biraz araştırayım. Belki bulurum uygun bir şeyler.

Selamlar,

amatör fotoğrafçılık ile ilgileniyorum, ilk makinamı almak için 1 haftadır detaylı bir araştırma içindeyim..Sony a350 nikon d60, Eos 500D eos 1000D modellerine bakındım ve eos 500D almaya karar verdim. Yüksek iso değeri, video çekimi yapabilmesi beni çeken unsurlar. Fakat fiyat olarak beni gerçekten zorlayan bi ürün.. Hayyam pasajın, teknoloji marketler ve piyasada 1500 Tl den 2,500 Tl ye kadar değişiyor fiyatlar.Garantisiz standart 18-55 objektif ve body olarak kit halinde bu fiyatlar.Yurtdışından, ebay'den bugüne kadar hiç alışveriş yapmadım ve araştırdığım kadarıyla baya teferruatlı olabiliyormuş (vergisi, kargo süresi)..Bunların gelişiminde çıkabilecek sorunlar beni makineden soğutacaktır..
Bütçem maksimum 1700 TL.. Garantisiz ürünlerdende çekincem var ilk makinam olacağı için. Anlayacağınız ortada kaldım ve kötü bi durum bu, desteğinizi esirgemeyip yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Sevgiler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.