Canon SX10 - Olympus SP590 UZ ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzguni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,695

kuzguni

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba...
Uzun zamandır fotoğraf çekmeme rağmen, bunun için sadece cep telefomnumu kullanıyordum. Artık ciddi olarak fotoğraf çekmeyi istiyorum ama makinede kararsız kaldım. Gönlümde DSLR olsa da biliyorum ki benim gibi acemiler için (fiyat olarakda) kullanışlı değil. Sürekli araştırıyorum. Macro çekim yapmayı seviyorum fakat makinenin özelliklerini de kullanmak isterim. Canon SX10ıs ve Olympus SP590 uz arasında seçim yapmayı düşünüyorum. Canon için kalite olarak iyi diyorlar ama Olympus da dikkatimi çekiyor. Fiyat aralıkları neredeyse aynı gibi. Taksitle ve garantili 1000-1600 tl gibi....
Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Buarada özellikle çok acemi olduğumu unutmamanızı istiyorum :smiley:
Şimdiden teşekkür ederim...

Etiketler
Ynt: Canon SX10 - Olympus SP590 UZ ?

Valla 1000-1600 o makineler için uçuk fiyatlar ben araştırmaım fiyatlarını ama..

Eğer kompakt makine alacaksanız bence Canon G10 iyidir hem fotoğraf kalitesi hemde özellikleri çok iyi bir kompakt.

Eğer bu işe 1000 tl civarı para ayırabilirseniz. bence Bir D-SLR alın derim ben. sonuçta en iyi kompakttan dahi size daha iyi fotoğaf verirler...

Eğer kompakt alırsanız bu söylediklerimi hiçe sayın yoksa şöyle bir şey iyi olur
2. el 350D Kit halde 18-55 lens ile birlikte max 600 tl eder fazlası verilmez bu ikiliye. Ve yanına macro için Sigma 50 MM 2.8 EX DG Macro... Hem fiyatı hemde kalitesiyle uygun bir macro lens yani 1000 tl'ye iyi çekimler yapabilirsiniz...

Ukala çok güzel söylemiş. 1.500 lira o makineye verileceğine 2. el bir dslr ve lens çok işini görecektir. Ne kadar acemi olursan ol, bir iki haftaya makineyi çözmeye başlayacaksın zaten.

Kompakt bi makine alacaksanız sx10 güzel bende var çekimler güzel bu zaten dslr den önceki bi makina bide sıfırları ucuzladı 800 tl ye falan bulabilirsin internetten inceleyin

Sık sık internet kullanamıyorum şu sıralar ama takip etmeye çalışıyorum. Gönlüm sx10 dan yana ama halen makine alamadım. Ayrıca yazdığım fiyatlar genel olarak taksit fiyatlarıydı.
Bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Küçük boy istiyorsanız DSLR önermek mantıklı olmaz o zaman SX10 alın derim, Olympus'tan daha iyi görüntü kalitesine sahip. Fiyat konusu geri adım arttırdıysa bir adet Canon EOS 350D bile daha iyi görüntü kalitesine sahip olacaktır, 2 hafta kullanılmış bir tane 350TL'ye aldığımı belirteyim. Bir adet de Sigma 18-200 gibi lens alıp baya esnek bir odak uzaklığına sahip olabilirsiniz. G10 veya SX10 farketmez, kompakt makinada ISO200'ün üstünde görüntü nozulmaya başlar, ISO400'ün üstünün kullanılması da zorda kalınmadan pek kullanılır olmaz.

Arkadaşlar teşekkür ederim fikirleriniz için. Canon sx10 is aldım en sonunda...Bakalım ortaya neler çıkacak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR