Ynt: CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)
Merhaba Türker Bey,
Bana sağladığınız cihaz, verdiğiniz tüm bilgiler için ben teşekkür ederim. Bu forumu bu nedenle çok seviyorum, aynı ilgi alanlarına sahip insanların bilgi alış verişi, sohbet, grupların organizasyonları, yardımlaşma...vb. Günlük hayatta, Türkiye çapında bu kadar insanın bir arada olduğu ve bu saydıklarımın gerçekleştiği başka bir forum yoktur eminim ( bilmiyorum?). Ben başka forumlara girmiyorum, bu sadece benim tahminim.
Gençlik yıllarımda, telsiz çok popülerdi ve benim çok merak duyduğum bir haberleşme yolu idi. Burada da, bu konuyu halen günlük hayatında kullanmakta olan sizler ile karşılaşınca, bende tekrar bir ilgi uyandı. Artık serbest bırakılmış olan, lisans - belge gerektirmeyen bu cihazlar ile, sizin de belirttiğiniz üzere eskiden boş kanal olmazdı, şimdi kanllarda istasyon bulmak zorken, kendimce ben de kanalları tarıyorum, çok azda olsa konuştuğum insanlar var. İşlerim ve ailem sebebi ile ben de zaman sorunu yaşıyorum ve bu nedenle çok seyrek cihaz başında oluyorum. Bu demek oluyor ki: zaten profesyonel telsiz kullanıcısı değilim, olma eğilimim de yok. Bu işin, ileri derece teknik detayları, elektronik konfigurasyonları, bunların hesapları, elektromanyetik değerleri beni ilgilendirmiyor. Benim kullandığım ( bana yetecek güçte ) cihaz - anten kombinasyonu zaten belli, fiyatı - sağlayacağı imkanlar - benim ihtiyacım belli. Burada CB üzerine soru soranların tamamı, bu en basit ( profesyonellere göre basit ) cihaz kombinasyonuna sahip ve bu çerçevede soru soruyorlar ( ben dahil ).
Bu durumun; elektroteknik dersi niteliğine çevrilerek, konuya cevap vermiş olan arkadaşları ezmek - utandırmak - yalancı çıkarmak / bu yapılanlar üzerinden konu ile ilgili rütbe - saygı beklemek: herşeyden önce soruyu soran kişiye - konuya cevap veren kişiye - konuya dahil olmuş kişilere ayıp oluyor. Geçmişte, benim de dahil olduğum tüm CB konu başlıklarında: sizin gibi, Manyak Bey ( bu nick olmuyor gerçekten, özür dilerim ama
) gibi konuya cevap veren herkese bir çıkışma - tersleme - '' burada ben varken, size mi düşer cevap yazmak''- benim yaşım kaç? - ben kimim biliyor musun sen?...vb. tavırlar dolu cevaplar geliyor bu üyeden. Bu nedenle, bir önceki yazımda komik diye niteledim durumu. Böyle bir yaklaşıma hiç gerek olmadığını anlatmaya çalıştım, kendi adıma tabi.
Yazılan tüm yorumlarda, kimin ne yaklaşımda olduğu çok açık belli arkadaşlar. Hiçbir ticari yaklaşım - kaygı olmayan bu hobi ile ilgili verdiğiniz cevaplar için kendi adıma teşekkür ederim. Verdiğiniz cevaplara, yukarıda saydığım saldırılar olduğunda bence cevap bile vermeniz çok gereksiz, bu tip tartışmalara hiç girmenize gerek yok bence.
Bırakın isteyen, kendi kendine, kendi egosu ile görüşsün, konuşsun, fırça atsın, hesap sorsun, tehdit etsin, kelime oyunları yapsın, kurduğu cümlelerde kelimelerin baş harfleri ile mesajlar yazsın...vb.
Bunlar ayıp durumlar, yakışmaz ( ne sebeple ayıp? neden yakışmaz? detaylara girmiyorum bile ).
Saygılar,
Barış