Çek Cumhriyeti ve Komşuları Gezimiz Var ; Önerileriniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muein Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,308

muein

Yeni Üye
selam arkadaslar,
20 temmuzda praga gidiyoruz ve schengenlen birkaç ülkeyi gezmeyi düşünüyoruz nasıl bir rota izleyelim karar veremedik.ilk dört gün bir boşluğumuz sonraysa sekiz günlük bir boşluğumuz var diğer 14 gün çek cumhuriyetinde.tüm rota önerilerinize açığım :smiley:

Etiketler

Ynt: Çek Cumhriyeti ve Komşuları Gezimiz Var ; Önerileriniz ?

selamlar,
Prag için konuşmak gerekirse 14 gün Çek cumhuriyetinde sıkıntıdan patlayabilirsin.
Geçen sene ordaydım, Vysehrad Kalesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, St.Vitüs Katedrali, franz Kafka, Vltva Nehri, Karlovy Vary derken zaten şehir bitiyor. Tabi Charles Köprüsün’den geçmeden olmaz. Prag ı gezmek için sıkı bir 4 gün yeter de artar bile.
old town meydanında yan kesicilere geç saatlerde dikkat etmek gerekir.

şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar , yollar , rota veya yapılacak başka şeyler için ayrıca konuşabiliriz.

14 gün pragta değil ama holesovda bulunmak zorundayım dolayısıyla o kısımda değişiklik yapamıyorum.bu süreçte çek cumhuriyetini de tamamlarız sanırım.ama diğer ülkeler için henüz kesin bir güzergah yok.pragtan almanyaya mı yoksa hollandayayamı geçmek daha yerinde bi terci,h olur?

Araba kiralayıp Prag-Plzen (pils birasının çıkış yeri)-Münih -Viyana - (Bratislava - çok girişli şengen varsa- )-Prag... Toplam 1250 km... miles&smiles kartınız var ise avis indirim yapıyor, günlük 30 euro -35 civarına opel astra-meriva tipi araç kiralayabiliyorsunuz.
Münih- Prag-Berlin- Szczecin(polanya)- Rostock-Lübeck-Hamburg hattını kiralık araba ile dolaşma gibi hayallerim hala var. (Ist-Mun, Hamburg-Ist.THY)

şimdilik bisiklet ve tren tercihimiz .yine de öneriler için tesekkürederim.hepsi rotaya katkıda bulunuyor .yalnız almanyada hangi şehirleri görmeli,amsterdamı gezmek için kaç gün ayırmalı ? top sizde :smiley:

Bisiklet için sadece şehir içi plan yapmanızı öneririm, aksi takdirde şehirden şehire ülkeden ülkeye geçişlerden sonra geziye sadece ruhunuz devam edebilir. :D
Tren tercihinizi http://www.bahn.de/p/view/index.shtml den prağramlayabileceğinizi daha öncedende belirttiğimi hatırlıyorum.
Amsterdama şiddetle 4 gün ayırın derim ;)
Şuuuut gollllll

henüz değil . hani almanya?hep yetim hep öksüz..

Hakem ofsayt diye saymıyorsa, benim yapabileceğim başka bir şey yok :D ;D
Googleearth indirip kullanabildinizmi?

pozisyon bellli almanyadan kimse söz etmemiş ::smiley:.evet oldukça işime yaradı

Almanyanın bahsedilecek bir yeri olmadığındandır. Bol bol Türk mahallesi gezip sarımsak soslu donmuş döner yersiniz :D .
Fazla bir beklentiniz olmasın...

bu goldü heralde ;) ..peki aklımda olacak

Bisiklet + tren + almanya için önerim:
Passau 'ya trenle gelmeniz Tuna nehri boyunca Linz' e kadar bisiklet yolu olduğunu duymuştum. Araba ile giderken bisikletli çok gördüm. Ama araştırırsanız iyi olur.
Passau 3 nehrin birleştiği bavyera şehri. en büyük orgun olduğu klise orada, tepelerinde viyanayı alamadık diye yaptıkları klise de var. fazla türk yok . yalnız tren istasyonundan merkeze doğru yürürken sarımsak kokan bir dönerci var tabii. 1 gün nehrin kenarındaki otellerde kalabilirsiniz. Linz'e kadar bisiklet zor olabilir ama tren heryerde var.

sarımsak soslu dönerci kardeslerimize selam verip yolumuza devam ettiğimizi farzedersek,almanyada baska şehir isimleri rica edicem ::smiley:.bir de passau gitmeye değer mi şimdi biraz uzakta kalıyor, kalacağımız yer bonn çünkü

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR