Çekim Tekniği Hakkında Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nurtella Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,723

Nurtella

Ana Kamp
Selam Arkadaşlar,
Aşağıdaki fotoğrafın hangi teknikle çekildiğini merak ediyorum. Fotoğrafta flaş ışığı veya farklı bir ışık var ve alevler de canlı. Uzun pozlamayla mı yapılmış acaba diyorum. Ama uzun pozlamayla ateşin anlık durumu çekilemez diyorum bir yandan da. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Bir sorum daha olacak. Farklı bir başlık açmak istemedim. Photoshop plug-in'lerin kullanımı nasıl oluyor? Denedim fakat kurup kullanamadım. Mesela noise giderici bir eklentisi varmış bunu kullanmak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

[attachment=1]

6108-fullsize.jpg

Etiketler
Ynt: Çekim Tekniği Hakkında Soru

Merhaba,çekim teknikleri konusunda en doğru bilgi için, fotoğrafın exif bilgilerine bakmak faydalı olur diye düşünüyorum.Hangi diyafram ve enstantane ile çekildiğini anlamakta yardımcı olur.Alevdeki ipeksi görünümü elde etmek için pozlama süresini uzatmak ve tripod kullanmak gerekir.

exif bilgileri doğrultusunda deneme çekimleri yaptım. Kendi ortam ışığıma göre de değeler vererek denedim benzer etkiyi alamadım. Böylece, daha çok fırın ekmek yemem gerektiğini bir kere daha gördüm:smiley:)
Fotonun exif bilgileri:
f/16
1/160 sn
iso 100
odak 55 mm

Tekrar merhaba,makinenizi tripoda sabitleyerek enstantane öncelikli modda daha yavaş perde hızlarında deneme yapmanızı öneriyorum.

Nurtella' Alıntı:
Selam Arkadaşlar,
Aşağıdaki fotoğrafın hangi teknikle çekildiğini merak ediyorum. Fotoğrafta flaş ışığı veya farklı bir ışık var ve alevler de canlı. Uzun pozlamayla mı yapılmış acaba diyorum. Ama uzun pozlamayla ateşin anlık durumu çekilemez diyorum bir yandan da. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Nurten merhaba, obje sağ ön köşeden (fotoğrafçının sağ arkasından) gayet güzel bir ışıkla aydınlatılmış. Tahminimce stüdyo ortamında çekilmiş bir fotoğraf. Flaş kullanarak sen de gayet güzel sonuçlar elde edebilirsin, bol bol deneme yanılmayla ;)

Nurtella' Alıntı:
Bir sorum daha olacak. Farklı bir başlık açmak istemedim. Photoshop plug-in'lerin kullanımı nasıl oluyor? Denedim fakat kurup kullanamadım. Mesela noise giderici bir eklentisi varmış bunu kullanmak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bunun için ayrı başlık açabilirsen sana tek tek fotoğraflı bir anlatım yazabilirim :smiley:

Bu fotograf birkac farkli sekilde cekilebilir, flash la veya guclu bir gun isigiyla. tek yapmaniz gereken seri cekime alip cekmek ve arkaya siyah bir fon koymak

Yardımlarınız için teşekkürler. Denemelerim devam ediyor. Aslında kafamda çok şey tasarlıyorum ama uygulamalarımdan tatmin olmuyorum. Bir gün iyi bir fotoğrafçı olacağım, hissediyorum:smiley:)

Nurtella' Alıntı:
Denemelerim devam ediyor. Aslında kafamda çok şey tasarlıyorum ama uygulamalarımdan tatmin olmuyorum. Bir gün iyi bir fotoğrafçı olacağım, hissediyorum:smiley:)

Bence de siz bir gün iyi bir fotoğrafçı olacaksınız.
Deneme yapan ve ilkinde vazgeçen, fotoğraf çekmenin makineyi boynuna takmaktan ibaret sananlardan değilsiniz.
İyi bir fotoğrafçı önce projesini belirler kurgular sonra uygular, dener denerr denerrrr denerrrrr :smiley:

grgphoto' Alıntı:
Bence de siz bir gün iyi bir fotoğrafçı olacaksınız.
Deneme yapan ve ilkinde vazgeçen, fotoğraf çekmenin makineyi boynuna takmaktan ibaret sananlardan değilsiniz.
İyi bir fotoğrafçı önce projesini belirler kurgular sonra uygular, dener denerr denerrrr denerrrrr :smiley:

Teşekkür ederimmm. İyi bir motivasyon oldu. :smiley:

Minik arşivimde, paylaşabileceğim kayda değer bir kibrit fotoğrafı bulamadım:smiley:)

Kısıtlı zaman ve malzeme ile bunları yaptım. Ama söyliyeyim. Bzim kav kibritleri kırılıyor :smiley::smiley::smiley:
Işıklandırma yapmadan bu kadarını becerebildim. Bu cidden deneyim isteyen bir iş. Fotoğraflar , f/16 poz süresi 1/100 sn. iso 200, odak uzunluğu 75 mm
Denemeye devam :smiley:

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

Flaş kullanmadınız sanırım. Sonuçlara bakarsak denemeye devam etmek mantıklı:smiley:

Hayır kullanmadım. Orada ki mantıkla hareket etmedim. Daha karanlık birşeyler yapmak istedim. Bu kadar oldu. Ama kurgu fotoğraflar, sütüyo gibi seyler pek ilgimi çekmiyor.Aslında, daha çok makinemi boynuma asıp dağ bayır gezmek ve fotğraflamak daha bir özgür hissetiriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler