Çekiş Düştü Ve Yakıt Arttı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Drift Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,997

Drift

Ana Kamp
Merhaba Arkadaşlar,

2.5 düz dizel bir araca sahibim günde yaklaşık 130 km yakın yol yapıyorum aracımın yağ filtresini mazot filtresini ve hava filtre temizliğini yeni yaptırdım ama eski gücünden eser yok yakıtta belirgin bir şekilde artış var ve çekiş eski tadını vermiyor sizce sebebi neden olabilir?

Etiketler
Ynt: Çekiş Düştü Ve Yakıt Arttı

Psikolojiktir o. ;D
Şaka bir yana düz dizelin çekişi zaten bellidir. Binek araçlardaki gibi filtre değişimi tek başına çok büyük etken olmaz.düz dizelde çekişi ve yakıt sarfiyatını bir çok şey arttırabilir. lastik ebatları hava basınçları araçtaki ekstra ağırlık bile düz dizeli yorar. Bende sürekli düz dizel kullanıyorum filtreleri ve yağları 10.000km de değişiyorum en son akü ve kızdırma bujilerini değiştim sadece sesi biraz azaldı gibi geldi :smiley:
Ben sizin gibi "bu araba gitmiyor" karamsarlığına kapıldığım zaman atıyorum kendimi araziye, hopla zıpla eve döndükten sonra da "vay be ne gidiyomuş bu araba" diye mutlu ediyorum kendimi ;D tavsiye ederim iyi geliyor.

Saygılar

Derya

Ynt: Çekiş Düştü Ve Yakıt Arttı

dturan' Alıntı:
Psikolojiktir o. ;D
Şaka bir yana düz dizelin çekişi zaten bellidir. Binek araçlardaki gibi filtre değişimi tek başına çok büyük etken olmaz.düz dizelde çekişi ve yakıt sarfiyatını bir çok şey arttırabilir. lastik ebatları hava basınçları araçtaki ekstra ağırlık bile düz dizeli yorar. Bende sürekli düz dizel kullanıyorum filtreleri ve yağları 10.000km de değişiyorum en son akü ve kızdırma bujilerini değiştim sadece sesi biraz azaldı gibi geldi :smiley:
Ben sizin gibi "bu araba gitmiyor" karamsarlığına kapıldığım zaman atıyorum kendimi araziye, hopla zıpla eve döndükten sonra da "vay be ne gidiyomuş bu araba" diye mutlu ediyorum kendimi ;D tavsiye ederim iyi geliyor.

Saygılar

Derya

Araç geziyor diye lastik havalarını indirmiştim büyük ihtimalle artışın sebebi o olabilir deneyip son durumu bildirecem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR