rauf
Ana Kamp
Sevgili karavancı arkadaşlarım malumunuz üzere genelde sıcak bölgelerde bilhassa antalya alanyada haziran 15 eylül 25 arası yüksek sıcaklık değerlerine ulaşıyor buna mukabil nem miktarı yüzde seksenlerden aşağı düşmüyor benim gibi cekme karavanları olanların bağzıları gerek fabrikasyon olarak gerekse teknik bilgileri yeterli olanlar kendi imkanları ile cekme karavanlarına ev kilimalarını monte etmişler bu sayede o boğucu sıcaklar ile anca başa cıkabiliyorlar.Ama bu tekniğin karavana ekstra bir yük getirdiğini unutmıyalım ev split kilimalarının motor bölümünün yani pompa bölümünün ne kadar ağır olduğunu bilirsiniz bunu karavanın ön tarafındaki bölüme montajı ile aynı bölümdeki su deposu hatta aygaz tüpününde aynı bölümde olmasıyla karavanın araba ile bağlantı yaptığı topuza yüksek oranda bir yük biniyor bu ağırlığı dengelemek icin karavanın arka bölümüne koyucağınız eşya,arac gerecler bu ağırlığı dengelemekten uzak kalıyor.Gecenlerde Koctaş mağazasında gördüğüm bir kilima modeli benim gibi cekme karavanı olupta kilima koymak isteyen arkadaşlar icin bir cıkış olacağını sanıyorum teknik özelliklerini ve resimlerini aşağıya ekliyorum kilima mobil özellikli ne montaj icin ekstra bir külfet gerektirimiyor ve hafif satıcı bana kilimanın hollanda malı olduğunu söyledi yani madein cayna değil
ayrıca uzaktan kumandasıda var bu konuda düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Her kezin bayramını kutlar esenlikler dilerim.