Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çekme Karavan İçin Trafikte Ne Gibi işlemler Yapmalıyım?
iiş için kullandığım transporter t4 panelvanıma 15 20 günlük gezilerimde kullanmak için çekme karavan taktırmayı düşünüyorum trafikte ne gibi işlemler yaptırmam gerekir ne gibi sakıncaları var
Ynt: Çekme Karavan İçin Trafikte Ne Gibi işlemler Yapmalıyım?
Evet karavan benim. Maalesef link dogru. Baska bilgisayarda acmayi deneyin. Bir program eksik calistirmiyor olabilir. Bir cekme karavani park etme oyunu bu. Bir arkadasim soylemisti. Bazen geri geri giderken yoldan veya kamptan insan toplayip ceke ceke yerlestiriyoruz diyor.
ama aracı sadece tatillerde kullanmak işime gelmiyor kullandığım aracımdan memnunum ve bozmak istemiyorum + motokaravanların kolay alıcı bulmadığını duydum
Cekme karavandan anlamam. Ama ya burada ya da kamp karavan sitesinde bir arkadasin cekme karavan evraklari ile ilgili neler yapilmasi gerektigi konusunda uzun uzun yazilari vardi. Arayin bence. Bu ve diger sitedeki tum yazilari okumadan da hic birseye karar vermeyin. Sevgiler
mrb. size kısaca bilgi veriyim ,öncelikle çeki demirinizi taktırıyosunuz muhtemelen o arkadaşlar yardımcı olur ama ben söyliyim çeki demiri(400-600ytl arasında degişir) takıldıktan sonra proje çizilecek çeki demirni taktırdıgınız yer bunu yapabilir zaten onlar taktıgından bi nevi sorumludurlar ve 110-120ytl filan sonra o belgeyle birlikte muayne istasyonuna tescile gidiyosunuz ve araç tekrar muaynede olmuş oluyo(eger muayne süreniz yakınlaşmışsa hemen yaptırın çeki demirini çünkü dün yaptırmış olsanız bile muayneyi farkeden bişey olmucak tekrar muayne ücreti vericeksiniz) 110ytl ordanda emniyete sadece ruhsatın bir kanadını verip çeki demri işli olarak yeni ruhsatınızı alıcaksınız 28ytl başka bi işlem yok görüşmek üzere iyi günler
kyaz75' Alıntı:
iiş için kullandığım transporter t4 panelvanıma 15 20 günlük gezilerimde kullanmak için çekme karavan taktırmayı düşünüyorum trafikte ne gibi işlemler yaptırmam gerekir ne gibi sakıncaları var
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ilk iş bi çeki demirini taktırıyım daha sonra karavan bakmalı bu arada karavanlarda kullanılan elektrikli ısıtıcılar nerede satılıyor 12 voltla mı çalışıyor birde sanırım ankaralısınız çünkü karavanınızı daha önce biterde görmüştüm görüntüsü güzel dikkatimi çekmişti
mrb.elektirikli ısıtıcı sormuşsunuz fakat 12 voltla sadece bilgim kadarıyla webosto sistemi çalışıyo onun dışında yok bildigim bu konu ile ilgili bi form başlıgı var açtıgım(karavanda ısınma sistemleri die)ordan yeterince bilgiye sahip olursunuz evet ankarada oturuyorum görmeniz normaldir çünkü yazın her hafta sonu kullanıyorum kışında kar buz olmadıkça kulanıyorum gene, şehir içinde de bazen kullanıyorum biz biraz canımız sıkıldımmı kafamız estimmi yola dökülen tipleriz o yüzden karavanda arabada her zaman hazır konumda durur bende zaten karavanıda bu yüzden aldık kampınglerde filanda kalmam kolay kolay özgürlügün tadını çıkarmkta fayda var dilerim sizde en kısa zamanda bu zevki tadarsınız(ankarada oturuyosanız çeki demiri için biyer tavsiye edebilirim zaten ankarada 2-3tane takan var ama bu arkadaş düzgün yapar ve yaptıgı işin arkasında durur)projeyide halederler ugraşmazsınız görüşmek üzere selamlar
mrb.12.sokak no:16 ostim -ANKARA tel:354 64 29 - 354 64 30 size kısaca tarıf te ediyim aselsan gimat yönünden gelirken ostime dogru geliyosunuz ostim göbege geldiginizde petrol ofisi ve kimlik mazası var sagda saga döner dönmez görürsünüz kimlik mazasının tam karşısında bloklar var karşı şeritte yani onların 2 arka sokagında yolun karşısına ilerdeki göbekten dönüp girin ve 2 sokaktı olmazsa 3.sokagada bakarsınız(tam hatırlıyamıyorum bayadır gitmedim) sokaklar ufak zaten sola döndükten sonra gene solunuzda kalıyo zaten bulmazsanız telefonunu yazdım oranın sayibi ali bey var ona benim tavsiyemle geldiginizi söylerseniz size yardımcı olur internetten tavsiye etti filan diyin yoksa niye telefon açmadı der ismim ilyas, fiat bravosu olan ilyas derseniz karavanı var tanır zaten görüşmek üzere selamlar
Değerli kampçı dostum ben çekme karavan kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı çekmedim şu ana kadar, park etmekte ilk başta biraz zorlanabilirsiniz ama birkaç manevradan sonra olayı hemen kavrayacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Çekme karavan kullanabilmek için aracınıza çeki demiri taktırıp bir makine mühendisine proje çizdirip ruhsata işletmeniz yeterli. 750 Kg. kadar karavan ve römorklar ruhsat gerektirmeden aracınızda ki çeki demirinin ruhsata işli olması kaydıyla sorunsuz çekilebiliyor. Sanırım Ankarada yaşıyorsunuz, size bu işlemleri (ruhsat işlenmesi,proje vs.) yapacak bir adres verebilirim. Ben evraklarımı bu bürodaki arkadaşlara posta ile gönderiyorum, onlar diğer işlemleri (proje,tescil vs.) 1-2 gün içerisinde halledip gönderiyorlar. Mutlu ve güzel geziler.