Çekme Karavan ve Donanımlar İçin Yardım..!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sinan Kaleli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,021
Ynt: Çekme Karavan Ve Donanımlar İçin Yardım..!

evet bayağı emek verilmiş güzel bir çalışma :smiley:
tabi ki kişilerin amaçları hedefleri ve beklentileri farklı olabiliyor, karavan işini kendim yapmak istemiyorum, yani üretimi hobiye çevirme kısmında, doğayla iç içe olurken de bunu mümkün olan en yüksek konfor seviyesinde gerçekleştirmek istiyorum, taleplerimin hangi noktaya kadar maddi ve teknik olarak karşılanabileceğini de adım adım öğreneceğim. Elinde tamir takımı ile dolaşan birisi durumunda seyahat etmek istemiyorum. Belki de ulaşamayacağım bir hayaldir bu ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Önder bey konusunda bende aynı görüşteyim karavanın elektrik kısmını kafamda çözdüm, verdiği çok detaylı bilgiler beni bile memnun etti demek zorundayım :smiley: :smiley: :smiley:
ancak karavanın sağlanması hususunda henüz parlak sonuçlarım yok ne fabrika üretiminde ne de kullanılmış olanlarda, fabrikaya verilebilecek siparişte bile çok kısıtlamalar ortaya çıkıyor. Kendimi 1980 lerden önceki araba lastiğinin nimet gibi sayıldığı günlerde hissettim. Hani şu Hymer sitesini filan görmemiş olsam keseceğim sesimi ama aradaki yarı yarıya olan fark da az değil.

satış sitesinde birara Hoby marka 2 karavan vardı sanırım ilan Düzce'den açılmıştı incelemenizde fayda var....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-fiyati-indirdik-kuru-sabitledik-son-fiyat-104819095/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-avrupa-sterckeman-cekme-karavan-turkiye-bayisinden-152686323/detay

ilginize teşekkür ederim Süleyman bey, satış sitesini sürekli imceliyorum

Üretici firmalarla konuştukça komik ama sıkıntılı olduğunu düşündüğüm bazı sorunlar ortaya çıkıyor, karavanı plaka çıkaracak evraklarıyla alacağız ve aracımızdaki plakadan ayrı bir plakaya sahip olacak, ancak diğer başlıklarda bazı arkadaşlarımızın uyardığı gibi trafik yetkililerinin çevirip karavanı tartabileceğini söylemişti. Böyle bir tartma işleminde karavanın üzerinde en fazla 100 kg ağırlık olabileceğini uyardılar. Bu durumda plakasız ama yüksek ağırlıklı olan karavandan ne farkı kalıyor plakalı karavanın?
100 kg komik bir limit üretici firma 500-600 kg taşır diyor ama, kanunen taşıyamayınca bu sıkıntılı bir durum benim hesabıma göre de karavanı teslim aldıktan sonra elektrik sistemi kurdurmasam su deposunu da boş bıraksam bile ihtiyacım olan tabak çanak anahtar çantası giyecekler erzak masa sandalyeler ve sürüyle ıvır zıvır zaten 200 küsür kg yapar. Bunun çözümü nedir?
Çeken araç belki pikap tarzı olsa masa sandalye ve diğer iri malzemeler onda taşınır ama yine de 100 kg sınırında kalmak hayali gibi geliyor bana. :'( :'( :'(

Bu bilgilerde kesinlikle bir yanlışlık var;

kantara çıktığınızda (ben merak edip karavanla tarttırmıştım kendimi) birkaç değere bakıyorlar:

1) Aracın ağırlılığı toplam istiap haddini geçiyor mu?
2) Römork'un ağırlığı toplam istiap haddini geçiyor mu?
3) Katar olarak ağırlığınız araç ruhsatında belirtilen toplam ağırlığı geçiyor mu?

Ben böyle +100kg gibi birşey duymadım; tartıldığım zaman da böyle bir şeye rastlamadım.

Kantar'dan verdikleri evrak bir yerlerde duruyor olsa gerek; bulursam göndereyim.

Bence kaygılarınız yersiz; +100kg gibi bir mantık pratiğe uymuyor. Pratiğe uymayan bir konuda da yasal düzenleme yapılamaz.
Yapılsa bile geri döner.

Şu anda mevzuat tam olarak oluşmadığından her kafadan bir ses çıkıyor; kervan yolda düzülecek artık. Birkaç seneye Avrupa Standartları neyse bizde aynısı uygulanır; merak etmeyin.

Merhabalar, öğrenmek istediğim çekme karavanımın üzerine (Başoğlu 5.25) güneş paneli monte ettirmek istediğimde montaj vidalarının sağlam bir şekilde tutacağı karşılıklarını nasıl bulacağım. Aklıma şirket ile görüşmekten başka bir çözüm gelmiyor. Onlarda telefonda ne kadar bilgi verebilirler bilmiyorum. Karavanın üst şasesi nasıl tespit edilebilir? Teşekkürler...

Merhaba,

Karavanın tavanında üretime göre kayıt atılmış yerler bulunur; standart olarak üretiliyorsa üretici bunların yerini bilecektir.

Tavana tırmanıp tık-tıklayarak sesin tok geldiği noktaları da belirleyebilirsiniz.

Ancak bir alternatif de mevcut:

Tavanı hiç delmeden Sika'nın marine sınıfı esnek derz dolgusunu kullanarak yapıştırarak da sorunu çözebilirsiniz sanıyorum.
Teknelerin güverte kaplamalarında kullanılan tik ağacının arasında gördüğünüz siyah malzeme Sika'dır ve bir kere uygulandıktan sonra ancak kazıyarak çıkarabilirsiniz. Alüminyum bir tabanı karavana bu şekilde yapıştırıp üzerine panelleri monte edebilirsiniz. Mobil araçlar için özel imal edilmiş esnek panellerden kullanırsanız ağırlık sorunu da kalmayacaktır.

Naçizane düşüncem tavanı hiç delmeyip bu şekilde çözüm bulmak en sağlıklı yöntem.

trek71 ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Bu sorun gerçekten kafamı çok meşgul ediyordu. 4-5 gün önce Gümüldür de kampta bir abimiz de yapıştırma olayını söyledi. Sizinde dediğiniz gibi bu şekilde yaptıracağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR