Ynt: Çekme Karavanda Devrim Yapan Truma Mover'i İkiledik
Herkese merhaba,
Siteyi çok sık ziyaret edemiyorum. Kusuruma bakmayın. Mustafa Bey sağolsun benim karavanın fotoğraflarını benden önce yüklemiş.

Teşekkürler Mustafa Bey,
Çekme karavanları iki şekilde değerlendirmek lazım:

1) Mover sistemi olanlar
2) Mover sistemi olmayanlar.
Gerçekten hassas park / araca bağlama / 180 derece dönüşler için düşünüldüğünden çok daha büyük rahatlık sağlıyor.
Bu arada Fethi Bey de Hymer çekme karavanına Alko Mover' ını taktı. Haftasonu beraberdik. Karavanları yarıştırma fırsatı bulamasak da herkes uzaktan kumandalı oyuncakları ile çok mutlu görünüyordu. Hiç terlemeden kamptan ayrılmak büyük keyif.
Truıma electro gas boiler' i henüz sadece deneme amaçlı kullandım. Gayet verimli çalışıyor. Artık karavan ile hiç elektriksiz bir ortamda ısınma, soğuk-sıcak su, buzdolabı, aydınlatma dahil en az 2-3 gün konaklayabilecek duruma geldim. Tek eksik gaz ile çalışan sıcak su sistemi idi o da Truma sayesinde çözülmüş oldu. Bence montajda dikkat edilmesi gereken konu Truma Boiler' in soğuk su giriş hotumuna bir geri-dönüşsüz valf (non-return valve) takmak. Aksi taktirde boilerde ısınan sıcak su soğuk su yoluna geri gidiyor ve musluğu sıcak su için tekrar açtığınızda boilerin boşalan kısmının dolmasını bekliyorsunuz. Bu valf Truma' nın ürünleri arasında var. Termosa sağolsun onu da tedarik etmiş.
Hem Truma Mover hem Truma Elektro-Gaz boiler montajında çok büyük titizlik ve hassasiyet ile çalışan Termosa ekibi ve özellikle Mahmut Usta çok temiz iş çıkardı.
Bu işi seven herkes daha iyilerine sahip olur umarım.
Mover ve Truma elektro-gaz boiler ile ilgili sorusu olan olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Başar