Çekme Karavanda Devrim Yapan Truma Mover'i İkiledik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,595

mustafayetim

Evim Arkamda Dünya Önümde
Yer
Adapazarı
Sevgili karavan dostları çok sevindiğim bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.Hymer sporting 465 sahibi sevgili Başar arkadasımız çekme karavanına Termosa firması tarafından truma mover takıldı.Ayni zamanda Başar arkadasımız çekme karavanına Termosa firmasında gazli ve elektrikli boiler de takıldı .Her iki ekipmanı keyifli gezilerde kullanmasını dilerim.

Etiketler
Ynt: Çekme Karavanda Devrim Yapan Truma Mover'i İkiledik

Sevgili Başar arkadasımızdan bu iki ekipmanın montajı ile ilgili bilgi ve paylaşımlarını bekliyoruz selamlar.

Başar arkadaşım; Truma mover karavan manevra sistemini ve Truma elektro gaz boiler su ısıtıcını iyigünlerde kullanmanı dilerim.Sistemler ile ilgili kullanım izlenimlerini payalaşmanı bekliyoruz.

Termosa firması Başar beyin karavanının truma mover montajının fotolarını çekmiş bir kaçını sizlerle paylaşayım.

tt1.JPG

t578.JPG

t89.JPG

t56.JPG

t13.JPG

[SIZE=small]Hayırlı uğurlu olsun[/SIZE]
[/size][SIZE=small]Güle güle kullanın[/SIZE]
[/size][SIZE=small]Darısı başımıza[/SIZE]

Herkese merhaba,
Siteyi çok sık ziyaret edemiyorum. Kusuruma bakmayın. Mustafa Bey sağolsun benim karavanın fotoğraflarını benden önce yüklemiş. :smiley: Teşekkürler Mustafa Bey,
Çekme karavanları iki şekilde değerlendirmek lazım: :smiley:
1) Mover sistemi olanlar
2) Mover sistemi olmayanlar.
Gerçekten hassas park / araca bağlama / 180 derece dönüşler için düşünüldüğünden çok daha büyük rahatlık sağlıyor.
Bu arada Fethi Bey de Hymer çekme karavanına Alko Mover' ını taktı. Haftasonu beraberdik. Karavanları yarıştırma fırsatı bulamasak da herkes uzaktan kumandalı oyuncakları ile çok mutlu görünüyordu. Hiç terlemeden kamptan ayrılmak büyük keyif.
Truıma electro gas boiler' i henüz sadece deneme amaçlı kullandım. Gayet verimli çalışıyor. Artık karavan ile hiç elektriksiz bir ortamda ısınma, soğuk-sıcak su, buzdolabı, aydınlatma dahil en az 2-3 gün konaklayabilecek duruma geldim. Tek eksik gaz ile çalışan sıcak su sistemi idi o da Truma sayesinde çözülmüş oldu. Bence montajda dikkat edilmesi gereken konu Truma Boiler' in soğuk su giriş hotumuna bir geri-dönüşsüz valf (non-return valve) takmak. Aksi taktirde boilerde ısınan sıcak su soğuk su yoluna geri gidiyor ve musluğu sıcak su için tekrar açtığınızda boilerin boşalan kısmının dolmasını bekliyorsunuz. Bu valf Truma' nın ürünleri arasında var. Termosa sağolsun onu da tedarik etmiş.
Hem Truma Mover hem Truma Elektro-Gaz boiler montajında çok büyük titizlik ve hassasiyet ile çalışan Termosa ekibi ve özellikle Mahmut Usta çok temiz iş çıkardı.
Bu işi seven herkes daha iyilerine sahip olur umarım.
Mover ve Truma elektro-gaz boiler ile ilgili sorusu olan olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Başar

Başar gezenbilir sitesine hoş geldin diyorum.Hafta sonu Fethi ile yaptığınız silivri kaçamağına gelmeyi çok isterdim ancak nasip olmadı.Mover sistemi olan iki karavan yan yana sahilde çok yakışmıştır.
İnşallah hymer çekme karavanla başlayan bu tanışıklığımız zamanla dostluğa avrupa yollarında üç Türk çekme karavancı olarak yol arkadaşlığına döner.Sana ve Fethi'ye selamlar sevgiler tekrar hoş geldin.....

Mover ve boileri güle güle kullanın!.. :smiley:

Termosa'nın varlığı, karavancıların işini kolaylaştırdığı ve kolaylaştıracağı belli. Ustaları da memnun etmiş arkadaşları anlaşılan; yani kazan kazan... ;)

Cavid ezen

Hoşgeldiniz Başar bey,
Mover ve boileri keyifle kullanmanızı dilerim. Boiler kapasitesi hakkında bilgide verebilirmisiniz. selamlar.

Merhaba Levent Bey,
Teşekkür ediyorum,
Truma Boiler B10 EL olan 10 lt lik boiler taktırdım. Bir de 14 lt lik modeli var ama su ısıtma süreleri arasında epey bi fark var ve 10 lt benim için gayet yeterli.
Aşağıdaki linkte ısıtma süreleri ile ilgili detayları da bulabilirsiniz.
http://www.truma.com/int/en/water-comfort/boiler-b-10-b-14.php
Başar

Başar hocamında mover taktırmasına çok sevindidik gezenbilir ailesi olarak,artık korkmadan biz de kamplar da Başar dan önce gidebiliriz :smiley: keyifli geziler dilerim.

Bülent Bey,
Ben sırf siz ateş başında otur otur sıkılırsınız diye aküyü boşaltıp öyle gelirim. Yerli mover her zaman tercihimiz. Truma mover' la keyifli muhabbet olmuyor, :smiley:
Görüşmek üzere,
Başar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR