Çekme Karavanda Güneş Paneli Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,047

Etiketler
Ynt: Çekme Karavanda Güneş Paneli Montajı

nuribilgetekin' Alıntı:
Mustafa Bey, uygulama gayet estetik ve uygun maliyetli olmus. Saniyorum bahar doneminde ayni uygulamayi ben de yaptiracagim. Urun temini ve uygulama noktasinda bana iletisim icin yonlendirici olur musunuz? Cok uzun iscilik sureleri gerekmeyecekse seyahat planini bu islemi de kapsayacak sekilde duzenleyebilirim.
Saygilarimla

Nuri bey:yanlış hatırlamıyor isem Bu seneki Taraklı karavan festivaline de sponsor olan Ankaralı B-HET mühendislik firmasından aldım.Çok ilgili düzgün bir firma tavsiye ederim.

zentoz' Alıntı:
Mustafa Bey hayırlı olsun çok güzel olmuş.

Güneş panelleri aynı zamanda moverında akülerini şarj ediyor mu?

Evet moverleri gayet başarılı bir şekilde destekliyor.
Bu arada aramıza katılan minik karavancı nasıl büyüyormu? Lyon'a selamlar.

mustafayetim' Alıntı:

Mustafa Bey unutmadığınız için çok teşekkür ederim. Mutlu oldum. ;D Bu güne bugün ben tam 10 günlük babayım. Kızımız Asya Allah'ın izniyle sağlıcakla dünyaya geldi. Uykusuz gecelerimiz başladı ama bu büyük bir mutlulukmuş. İyi bir karavancı olarak yetiştireceğime emin olabilirsiniz. ;D

mustafayetim' Alıntı:

Karavan kültürünü bir türlü öğrenemedim. "mover" sözcüğünün anlamı nedir?
Yoksa yaşam aküsü anlamında mı kullanılıyor?

airboat' Alıntı:
Karavan kültürünü bir türlü öğrenemedim. "mover" sözcüğünün anlamı nedir?
Yoksa yaşam aküsü anlamında mı kullanılıyor?

Seyfettin abi mover çekmekaravana olduğu yerde manevra yaptıran sistem ve aküden güç alarak tekerlekleri hareket ettiriyor.

Mustafa Bey cevap icin tesekkur edrim. Firma ile irtibata gececegim. Sonrasinda aklimda soru isareti kalirsa basinizi agritabilirim :smiley:

Mustafa Bey,
Bu mover şaka gibi birşey! İnanılmaz bir kulanım kolaylığı sağladığı da ortada zaten. Bu arada b-het Önder Bey ile de bir araya da geldik. Güneş panelleri, şarj cihazı, inverter vs. için pazarlık aşamasına geldik. Sağolsun, çok ilgililer. Size de tesekkur ederim

nuribilgetekin' Alıntı:
Mustafa Bey,
Bu mover şaka gibi birşey! İnanılmaz bir kulanım kolaylığı sağladığı da ortada zaten. Bu arada b-het Önder Bey ile de bir araya da geldik. Güneş panelleri, şarj cihazı, inverter vs. için pazarlık aşamasına geldik. Sağolsun, çok ilgililer. Size de tesekkur ederim
Nuri bey bende teşekkür ederim.Selamlar..

Merhabalar, çok eski bir konu, belki yenisi açılmış ve benim sormak istediğim sorulmuştur. Öğrenmek istediğim çekme karavanımın üzerine (Başoğlu 5.25) güneş paneli monte ettirmek istediğimde montaj vidalarının sağlam bir şekilde tutacağı karşılıklarını nasıl bulacağım. Aklıma şirket ile görüşmekten başka bir çözüm gelmiyor. Onlarda telefonda ne kadar bilgi verebilirler bilmiyorum. Karavanın üst şasesi nasıl tespit edilebilir? Teşekkürler...

dolphin_ayvalık' Alıntı:
Merhabalar, çok eski bir konu, belki yenisi açılmış ve benim sormak istediğim sorulmuştur. Öğrenmek istediğim çekme karavanımın üzerine (Başoğlu 5.25) güneş paneli monte ettirmek istediğimde montaj vidalarının sağlam bir şekilde tutacağı karşılıklarını nasıl bulacağım. Aklıma şirket ile görüşmekten başka bir çözüm gelmiyor. Onlarda telefonda ne kadar bilgi verebilirler bilmiyorum. Karavanın üst şasesi nasıl tespit edilebilir? Teşekkürler...

montaj sırasında paneli karavana vidalamnıza gerek yok. aliminyum L profiller mastik ile karavanın üzerine yapıştırılıyor panel bu L profile vidalanıyor.

abolgi' Alıntı:
montaj sırasında paneli karavana vidalamnıza gerek yok. aliminyum L profiller mastik ile karavanın üzerine yapıştırılıyor panel bu L profile vidalanıyor.

Cekme karavanlarin dis yuzeyi genellikle gofrazli aliminyumla kaplaniyor. Bu malzeme 0.40mm lie 0.60 mm kalinlikta oluyor. Panelin buna mastikle yapistirilmasi dusunuldugunde 70klm hizla gidecek olan aracta paneller aliminyumu yirtabilir ve savrulurlar.
Bence karavanin enine iki adet profili uzatip bir cesit bagaj yapilip bunu uzerine paneller montaj edilmelidir.

Geçen hafta moderatörümüz Levent Abinin yeni motokaravanına monte ettiği solar paneli B-HET mühendislikten sipariş ettim.Salı günü kargo elime geçti ve aynı gün sevgili elektrik ustam Salim Abi tarafından çekme karavanıma çok kolay bir şekilde montajlandı.
Bu montajı sizlerle paylaşmak istiyorum.Ayrıca sorularıma sabırla cevap veren firma sahibi Önder Beye vede illaki marka olsun takıntımdan beni kurtarıp okkalı bir hesaptan beni kurtaran sevgili Levent Abiye teşekkür ederim.

Mustafa Bey Almanyadan yazıyorum önder beyin Adres ve telefonnumarasını buraya yazabilirmisiniz...
Bu yıl Chausson Marka Campervan aldım Model 628 EB Special Edition
Kendi kendine yeten bir enerji sistemi burada çok tuzlu.
Yanımda her ihtimale karşı bir inverter Jenaratör ve
İki paralel takılmış olan Batarya olduğu halde bu Bataryaları hızla ve sürekli olarak dolduracak polycistalin 200 hatta 300 Watt lık solarmodül taktırmak istiyorum.yardımcı olursanız memnun olurum

Can Türk

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR