Çekme Karavan'da Yeni Teknolojiler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,289
Herkese selamlar.Geçen sene bir arkadaşımla aldıgımız çekme karavanımızla 4 kez yolcuga çıktık.Genelliklede hafta sonu turları 2-3 gün.Çekme karavan çok farklı bir olay hatta gittigimiz yerlerdeki insanların tepkileri aa 2 günlüğüne mi buraya kadar geldiniz ah benim cocukluk hayalimdi ne güzel yapmışssınız oldu.Evet motokaravanın üstünlükleri var ama bizim istanbulda zor hele bizim gibi çalışan insanlar için daha da zor.Aracın bakımı saklaması içinin darlığı.Avantajı gittiginiz yerdeki park yeri .Ancak 5.35 çekme karavanımız mustafa beyınde belırttıgı gıbı avrupa bır karavan herşeyı yerlı yerınde ve herseyden once geniş.Senede bır kaç kez kullanıncada aracla çekmek daha mantıklı.Mover konusuda bence gelıre baglı.Tewknoşojık olarak cok rahat ancak 1500 tl gıbı bır ucretı var dedıgım gıbı tercıh meselesı.Sonuç olarak herhalde emeklı olana dek tabıı olabılırsek::smiley: tercıhım çekme karavan.Saygılar.
Alper
 

Etiketler
Alper Bey katkılarınız için teşekkür ederim.Emeklilik döneminde çoçuklar yuvadan uçtuğunda karı koca karavancılık yapmak için motokaran tercih edermisin sorusu benim gibi bir çekme karavanseverin zihninide meşgul etmekte.
Bu soruya bu günkü şartlarda vereceğim cevap hayır olacaktır.Ancak 15 yıl sonra bu vergi sistemi değişir avrupa malı iki kişilik integral ferah bir motokaravan düşünebilirim.
Ancak bu vergi sistemi nedeniyle 5 yaşını aşmış kilometrelerce yol yapmış bir ticari aracın şasesi üzerine teknik olarak yetersiz yerli malı motokaravanı asla tercih etmem.Selamlar...
 

Aşağıdaki resimde yerli malı çekme karavanlarda kullanılan 7 pinli araç bağlantı soketi görülüyor.Bu soket ile çekme karavanda var ise üç sistem buzdolabınızı çalıştıramaz ve yine eğer var ise yaşam akünüzü şarj edemezsiniz.

P3
 

Halbuki yeni nesil avrupa çekme karavanlarda var olan 13 pinli araç bağlantı soketi ile yol alırken üç sistem buzdolabınız çalışır.Yaşam akünüzü mesafenin uzun olması sebebiyle kısmen şarj edersiniz.

P4
 

Yine bu 13 pinli soket sayesinde yol üstünde vereceğiniz kısa molalar sırasında çekme karavanınızın tuvaletini lavobasını suyunu kullanabilirsiniz.Yine aydınlatma sisteminiz araba aküsünden beslenerek sorunsuz çalışır.

Pim2
 



Bu bölümü yeni gördüm Kusura bakma Mustafa çekme ile pek işim olmadığı için alışkanlık yapmış bende bu bölüme bakmamak,gerçi bundan sonra değişecek diye umuyorum,umarım da değişir.

Bilgiler çok değerli görsel açıdanda çok yerinde bilgiler verdin emeğin için sağol.

Tifa nın yaşlılıkla ilgili söylediklerine katılmamak elde değil ya bel fıtığı olduğunda alacaksın yada bel fıtığı olmadan,seçim bize kalmış.
 

Mustafa bey çok güzel bir topik açmışsınız. Klasikleşmiş bilgilerin ötesine geçmemize yarayan bu paylaşımlarınız için teşekkürler.
 


Sevgili Haşmet Bey çok teşekkür ederim.Bu paylaşımdaki amacım.Batılı üreticilere hayranlık duymak değil.Karavancılıkta dünya standartlarında var olanları biz tüketiciler olarak yerli imalatçılardan talep etmemiz ve çıtamızı biraz olsun yükseltebilmek.Çok teşekkürler selamlar...
 

Aslında 13 pıne gecmek kolay ama sadece avrupa karavanların yenı tıplerınde oldugu ıcın sorun var.Bızde karavanımıza sıs lambası için ayrı fiş ,buzdolabı için ayrı fiş yaptırdık.Hatta aku sarjı ıcınde ayrı hat cekıcez ama kalın kablo kullanın dıyorlar dıye henuz ona uygun fıs bulupta yaptıramadık.Ama 13 pın hakkaten mantıklı pek cok seye dırek elektrık verebılıyor ayrı ayrı hatlarla sınyallere ve frenlere ceyran verdıgı ıcın daha guclu oluyor.
alper
 





Karavancı arkadaşlara bugün avrupalı çekme karavan imalatçılarının karavanda ağırlık olayına nasıl önem verdiklerinden bahsedeceğim.
 

Sahip olduğum hymer 560 karavanın boş ağırlığı katoloğ verilerine göre 1340 kg.Normal şartlarda bu çekme karavanla yüklü olarak seyahat edebileceğim yüklü ağırlık 1500 kg.Yani karavana yükleyebileceğim eşya miktarı 160 kg dır.Hymer firması opsiyon listesinde 385 euro fark ile bu şasenin taşıyabileceği ağırlığı 1700 kg ye çıkartıyor.
Ben bu opsiyonu satın alarak şasiyi 1700 kg çekme kapasitesine yükselttim.Böylece karavana eşya olarak 360 kilo eşya koyabiliyorum.
İşte işin püf noktası burada başlıyor imalatçı firma sizin her istediğiniz opsiyonun kilosunu kataloğda belirmiş.Mesala bir örnek vereyim siz ekstra olarak yürüme bölümünde zeminden ısıtma istiyorsunuz bunun ağırlığı 10 kg olarak belirtilmiş.
Yani karavanınıza koyacağınız her eşyanın bir artı ağırlığı var ve bunların toplamı 360 kg geçmemesi lazım.
Seyir halinde iken 1700 kg üzerindeki her yük sizin seyir güvenliğinizi ve konforunuzu riske atacaktır.Darısı yerli imalatçıların başına onlardanda böyle bir hassasiyet bekliyoruz.
 

Kesinlikle takip etmem gereken bir başlık. Henüz olmasa da, sürekli aklımda olan karavancılığın gelişimini takip etmek ve olacaksa iyisi olmalı kanaatindeyim. Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Selamlar...
 



Mustafa bey yeni / yerli bir çekme karavan sahibi olarak verilen bilgilere teşekkür ederim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst