Çekme Karavanla Assos Tatili (2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,790

Etiketler
Ynt: Çekme Karavanla Asos Tatili (2007)

Yollarda yürür halde çekme karavan fazlaca göremediğim için çekme karavanların çok daha düşük hızlarda seyrettiğini düşünürdüm. Assos yolu için hızınız hiç de fena görünmüyor. Ama tecrübe tabi...

Sn. Cem
Asos yolunda, güzergah olarak istanbul-tekirdağ-keşan-koru dağı-gelibolu-lapseki-ezine-küçükkuyu yolu kullanıyorum, hızımız düz konumlarda 80-110 km arası idi, uzun rampaların olduğu koru dağı geçişlerinde 2inci vitese 50km'ye kadar düşüyordu..Saroz-gökçetepe gezilerinde, bazı zamanlar, kolaylık olsun diye uzun yolu tercih edip tem yolundan Havza-kaşan-çamlıcadan(koru dağını sarmadan önce)- gökçetepe rotasını takip ettiğimizde, yolun Tem kısımlarında 140-150 km sürratle seyredilebilen bölümler bile olabiliyor, Tem yolu ortalaması 100-120 km'ye çıkıyor, tabiki bu çekme karavan seyahatllerinin çokluğundan kaynaklanan tecrübeye bağlı olduğu kadar, karavanın yabancı menşeli olması, doğru yüklenmesi, karavan lastikleri gibi faktörlerde belirleyici rol uynuyor..Dışarıdan bakıldığı kadar zor bir iş deyil..

Merhaba;

2008 Mayıs ayı sonlarında, Aksaray-Konya yolunda, fotoğraflamak istediğim Hollandalı konvoya zor yetiştim denebilir. Genel olarak 90 km. civarında bir hız yaparım yolda.(Güvenlik ve ceza... :D) Adamları yakalayıp fotoğraflayabilmem için 120'lere çıktığımı anımsıyorum. 8-10 araçlık bir konvoydu ve bir ikisi hariç, çekme karavandan oluşuyordu; yaptıkları hız karşısında şaşırdığımı anımsıyorum..

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

Aksaray_Konya.jpg

Aksaray_Konya_1.jpg

Sn.Gezmen
Karavanda lastik çok önemli, karavan lastilkeri yılın 10 ayı yatmakdan bozuluyor, veya çoğunlukla birtakım sebeplerden dolayı lastikler değiştiriliyor ve farklı marka, farklı desen, farklı sırt genişliği ve farklı ebatlardaki lastikler masrafdan kaçma adına karavanlara takılıyor, bu farklar yol dengesini çok etkiliyor..Karavan alınca kesinlikle lastiklerin sıfır lastikle çift olarak değiştirilmesi sürüş konforunu farkettirmekdedir, mümkünse C tipi (yük tipi) lastik takılmalıdır, ama C tipi lastikler genelde 14 inch jant için üretilmişlerdir, 13 inch janta uygun C tipi lastik bulmak lazım, genelde karavanlarda 13 jant takıldığı için C tipi lastik sorun oluyor, tabiki çözümü iki adet 14 inch jant ve sıfır lastik takarak sorunu kökünden çözmek..Böylece yolda konforlu ve emniyetli bir sürüş sağlanır, yine tekrarlarsam en azından iki adet sıfır lastik takılmalıdır...

Sn."gezmen" in fotoğraf çekmek ve bizleri bilgilendirmek uğruna daralan yolda ve geçilmez işareti olan bir yerde her türlü tehlikeyi göze alarak çektiği fotoğraf çok güzel !... :eek: ::smiley:
Değmiş doğrusu...

RÜZGAR' Alıntı:
Sn."gezmen" in fotoğraf çekmek ve bizleri bilgilendirmek uğruna daralan yolda ve geçilmez işareti olan bir yerde her türlü tehlikeyi göze alarak çektiği fotoğraf çok güzel !... :eek: ::smiley:
Değmiş doğrusu...

Sayın Gezmen gibi bende bir çekme karavanın hızını merak edip yakalayamadım, e-5'de 90-120km arası seyrediyordu yabancı plaka olmasına rağmen şeritlerde boş alana kaçarak çok seri bir şekilde ilerliyordu, yakalamak içinde insanda tuhaf bir hırs oluşuyor :D, Hüseyin bey haklı ama eminim Cavid beyde risk alarak fotoları çekmemişdir

RÜZGAR' Alıntı:
Değmiş doğrusu...

Sayın "Rüzgar"ın gözlemi müthiş!... Yalnız bir açıklama yapmama izin verin, o sırada arabayı ben kullanıyordum ve fotoğrafları eşim çekti. Ayrıca, o açıyı yakalamak için sollama yapar durumdayım ama fotoğrafı alınca, yolu görebilmeme karşın sollama yapmadım. Hemen ekleyeyim, Hollandalı karavancılar grubu, benden çok önce Konya'ya varmış olmalıydı, önümde yitip gittiler... :D

Cavid Sezen

Yolda çizgiler anlamında , araç geçmek için bir sorun yok...çizgiler kesik kesik....

Farkındayım, tabelanın anlamı ileride yapılacak kısıtlamayı ikaz ediyor, yol çizgisi henüz kesik kesik, araç geçmeye müsait diyor...

Ynt: Çekme Karavanla Assos Tatili (2007)

Küçükkuyudan asos sahil yolunu takiben (26km) irili ufaklı birsürü karavan kampingi var...

Atilla bey,
Kusura bakmayın köyün adını unutunca, böyle anlaşılmaz bişey oluyor.
Videodaki yeri Nil kamp zannettim de,
Nusratlı'nın içinden bir yol iniyor, doğrudan Nil kampa. Geçen sene sordum, iyi iyi gidersin dediler. sormaz olaydım. Şimdi artık İki defa Küçükkuyuyu dolaşıp inmeye razıyım.

Tahmininiz doğru, Nil Kamping...Küçükkuyudan asos sahil yoluna sapınca 4 km sonra nil Kamping tabelası var, sola deniz tarafına dönüp zeytin ağaçlarının arasından sahile iniyorsunuz, sahili görünce yine sola dönerseniz 200 mt ilerisi nil kamping...

Atilla bey cekme ile hic kamp harici yerlerde otoparklarda veya deniz kenarlarinda filan kalabiliyor musunuz? Ben karavanimla her yerde rahatlikla kalabiliyorum. Cekmelerdeki en buyuk cekincem bu? Aydinlatirsaniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR