cep telefonu ile uzaktan kontrol dtmf devresi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TB5MAA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,499

TB5MAA

Kamp II
Mesajlar
283
Tepkime Puanı
6
Web
www.telsizci.tr.cx
sistemin çalışma algoritması

bir numaralı röleyi açmak için 1453 şifresi tuşlanır.

bir numaralı röleyi kapatmak için 1076 şifresi tuşlanır.


iki numaralı röleyi açmak için 1571 şifresi tuşlanır.

iki numaralı röleyi kapatmak için 1929 şifresi tuşlanır.


sistem ilk programlandığında yukarıdaki şifre değerleriyle çalışmaktadır. siz bu şifreleri aşağıdaki şekilde değiştirebilirsiniz.


bir numaralı rölenin açma şifresini 1453#yeni bir şifre

bir numaralı rölenin kapama şifresini 1071#yeni bir şifre


iki numaralı rölenin açma şifresini 1571#yeni bir şifre

iki numaralı röleninb kapama şifresini 1929#yeni bir şifre


yani kısaca eski şifreyi girip kare tuşuna bastığımızda sistem bizden yeni şifreyi bekler yeni şifrenin geçerli süre zarfında girilmesiyle sistemin şifresi değişir. birdahaki şifre değiştirme işlemi enson sizin belirlemiş olduğunuz şifrenin sonuna # simgesi eklenerek yapılır. örneğin 1453#6666 girdiniz ve 1453 olan şifreyi 6666 olarak değiştirdiniz. bir daha şifre değiştirmek isterseniz 6666#yeni bir şifre şeklinde değiştirirsiniz.


sistemin şifreleriyle ilgili bir unutma problemi yaşadığınızda 7676* olarak belirlenmiş olan bir master şifre vardır. bu şifreyi girmenizle sistem de yaptığınız tüm değişiklikler sıfırlanarak bizden almış olduğunuz ilk değerlere döner. buradan hareketle tekrar istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.


sistemde yapılan tüm işlemler size bir sesli uyarı ile bildirilir.
örneğin 1 numaralı rölenin şifresini tuşladık şifre doğru ise röle çeker ve beep sesi çıkar eğer şifre yanlış ise kalın bir beep sesiyle sizi uyarır. şifre değiştirme menüsüne gelindiğinde bir meleodi üretir ve yeni şifrenin girilmesine mütakiben şifre değişme işleminin başarılı olması durumunda onay sesi üretir. başarısız olması durumunda kalın bir sesle uyarı verir.

pcb-1.png
kumanda.png
entegre.png
elektrondevre.png
elektrk.png
dtmf.jpg
devre.png
 

Etiketler






Ynt: cep telefonu ile uzaktan kontrol dtmf devresi

paylaşım için teşekürler.
 


Ynt: cep telefonu ile uzaktan kontrol dtmf devresi

güzel bır mantık
rolenın yanınada telefon lazım galıba dımı
 







Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,009
Mesajlar
1,527,186
Kayıtlı Üye Sayımız
166,757
Kaydolan Son Üyemiz
ahmeterismis

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst