Cesaretin Keşfi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeytin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,158

zeytin

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.pinaryavuz.com
Yine sayısız nakış tutturmuş gidiyor belleklerimiz.Hayatın neresinden tutunsak diye bakıyor yüreğimiz.Cesaretin keşfine çıksak kendi benliğimizde acaba bir kırıntı bulabilir miyiz aslına dair.Acaba “yola çıkacağım” dediğimizde ayaklarımız kadar hazır mıdır buna emanetimizdeki serseriliğimiz.
Kavuşmayı dilediğimiz yollar vardır,yerler ve kişiler...Dokunmayı hayallediğimiz zirveler belirir karşımızda,tutamaz kimse sizi o anda ve dakikada.Savruk bir rüzgar olasınız ve karşınızdaki dağın doruğundaki kardelene dokunasınız gelir ,yumuşak bir esintiyle.Toprağın kokusuna bulaşır üzerinizdeki sukunet.Siz ona bulaşamazsınız zira bir döngüdür doğanın korunma içgüdüsü. Hayatın anlamı oralarda yeşeriyor zanlımca.
Bir tutanak gerektirmeğen,alışı olup da veriş zorunluluğu(muz) olmayan bir mekanın seyridir varlığı.Hürlüğün akademik koşullara dayanmadığı,vasıta hasılı olmayan,tabiilik mevkii yani. Orada yanlızlığın esamesini hissetmez ,yaşarsınız her anı doyasıya.O doygunluğun tarifi gerekir ardından.Yani yaşanmışlığın dönem ödevini sunmak gerekir bir mecrada. Belki birgün,yolların emanetinde bir şahsın gölgesi belirir yanıbaşınızda.
Bu hazineleri şahsımıza sunanlara tüm saygılarımla…

Etiketler
Ynt: Cesaretin Keşfi

alın size bir soru:
Cesaretin keşfine çıksak kendi benliğimizde acaba bir kırıntı bulabilir miyiz aslına dair?Acaba “yola çıkacağım” dediğimizde ayaklarımız kadar hazır mıdır buna emanetimizdeki serseriliğimiz?

nasıl yorumluyor,nasıl algılıyorsanız,o hali ile cevaplayın..ya da önce yukarıdaki karalamayı okuyun...

yola çıkma isteğiniz varsa,önce sabır ile işleri yoluna koymalı ve sonra yine sabır ile beklemelisiniz.sabrın sonu hem selamettir hem de özlemi çekilen yolun başıdır.

buarada erdem bey,cemal gülas için yazdığınız "süper insan"yorumunuza katılıyorum.aynı kanaatteyiz.

sabır konusunda hak veriyorum size ama...insanız ya tükeniveriyor sabır...ya bekleye bekleye beklenilenin kıymeti kalmıyor ya da bekleyenin dermanı...
galiba en iyisi eldekilerle mutlu olmaya çalışmak.
aynı kanaati paylaştığımıza sevindim; bende yazınızı severek okumuştum.yazdığınız gibi bende "emanetimdeki serseriliği" sıkı sıkıya tutuyorum galiba; kıpırdamasın , beni de peşine takarak geride bırakıp kaygıları kaçmasın diye...

evet,insaoğlunun sabrının tıkandığı haller oluyor.ben de bugün bunu yaşıyorum.dilerim çıkış yolum bana çabuk göz kırpar.zira tek bekleyişim o kaldı...

bahar kapı aralığından içei süzüldü bile.cesaretinizi yoklayıp, yollara düşme zamanı geldi.

kimler cesaretli?
yola koyulma eğiliminde kimler var gezgin ruhlu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler