Cherokee 1990 4.0 ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cgrks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,879

cgrks

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba..
Aranızda yeniyim ve off road cu değilim.. Aracı binek olarak kullanacağım sadece..
Bir süredir siteyi takip ediyorum ve gördüm ki bana burada yardımcı olunur =)

http://www.sahibinden.com/dampink_!_!_!_-_karizmatik_jeep_4_0_-_lpg-48WQQaXQQ15669450WQQpXQQdisplayitem

Bu aracı almayı düşünüyorum fakat tedirginliğim ileri düzeyde..
Öncelikle bu aracı almam demek sanayiden çıkamamam demek midir? Kimle konuşsam bu tür bir konuşma yapıyor..
İkincisi aracın sahibi km'de 35 krş yaktığını söyledi.. Aslında araştırdım biraz fabrika verilerini buldum fln ve bende aynı sonuca ulaştım.. Sizede sormak istedim.. Normal midir 35 krş? Yani bu cherokee lere hastayım ve 35 krş u göze aldım ve eğer daha fazlaysa binemeyeceğim( ki genelde uzun yol yapıcam)bir araç almak istemiyorum...
1.2 basit , özelliksiz ve basık araçlar bana göre değil ki onlarda bile LPG değilse kmde 30 krş benzinde yakıyor.. aradaki 5krş cherokee ye feda olsun =)
Diğer bir soru işareti; yedek parça durumu? bir iki örnekle beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim..

Şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: cherokee 1990 4.0 ??

eğer araç yıpranmamışsa,
ve asfaltta kullanacaksanız ,kolay arıza vermez.
verse bile parçaları ucuz ve bulunabilir.
alırken Otomatik vitese dikkat edin ,
arızalanan bir parça değildir,ama sıkıntı varsa sizi üzer.
91 ve üstü modeller HO diye geçer ,ve daha güçlüdür.
konuyla ilgili siteyi araştırırsanız ,dünya kadar bilgiye ulaşırsınız.

Yakıt konusuna gelince ,bu iş bir çok parametre barındırır.
Lastik-kullanım-bölgenin yapısı vs.vs
88 cherokee Xj
sakin kullanım.
31*10.5*15 A/T
şehir içi 15-16 litre Benzin.

bence araç temiz ise alın derim.bende 90 modelini iki aydır kullanıyorum çok memnunum.kolay kolay arıza yapan araçlar değildir.sorduğunuz kişiler bu aracı kullanmışlarmı buna dikkat edin.yakıt tüketimi ise hesabıma göre yüz km 10-11 litre.

Hiç gaza basmadan kullanırsanız 35 krş yakar belki ama normal bir kullanımda şehir içinde 35 krş yakıyorum diyene inanmamayı tercih ediyorum.

Bir çok kişi aracının tüketimini düşük hesaplamayı seviyor.

gsg-9' Alıntı:
bence araç temiz ise alın derim.bende 90 modelini iki aydır kullanıyorum çok memnunum.kolay kolay arıza yapan araçlar değildir.sorduğunuz kişiler bu aracı kullanmışlarmı buna dikkat edin.yakıt tüketimi ise hesabıma göre yüz km 10-11 litre.

arabanız hayırlı olsun fakat 10-11 lıtre olmasının ımkanı ihtimali yok
szin hesabınızda bir yanlışlık var depoyu full doldurup kilometreyi sıfırlayın 300-350 km sonra yine full doldurun ve öyle hesap yapın 16 ile 20 ararsı gıbı bır rakam çıkacaktır.

Ynt: Cherokee 1990 4.0 ?

Sağlıklı bir makina Şehir içinde Sakin kullanımla 18-19 litre LPG yakar ki 35 Kuruşa denk gelir . (LPG 1,88 ise) . Ama sakin kullanım şu 4000cm3 ü bir şahlandırayım derseniz işler değişecektir . Ama uzun yolda Çok daha düşecektir .

Şimdi Güven abi bana inanmayacak ama ne yapayım :smiley: Tabi bu değerler standart bir Xj ve sağlıklı bir makina için geçerli . Sonuçta 35 kuruş gibi net bir çizginiz varsa ve 36 kuruş yaksa kullananmam derseniz tercih etmemenizi öneririm . aslında yakıt hesaplarken çok küçük değeler üzerine konuşuyoruz . bunun sebebi belli , aşırı yüksek yakıt fiyatları bizleri buna zorluyor . Yoksa kullanım karekterine , gidilen yola , trafik duruman göre bir araç pekala rahat rahat değişik sarfiyatlar ortaya çıakrtır . Mesela birgün duruma göre 35 kuruş başka bir gün 38 kuruş 40 kuruş yakabilir . İşin özü ; bu çok faktörlü işte , çok ince hesap yapmak durumunda kalmamız ....

mesela : 1 Yıl kadar önce LPG 1,20 idi Bugün 1,90 (bazı yerlerde 2) TL ... 100km de 20Litre yakanda bir aracımız var .

1 yıl önce bu araç : 24 Kuruş yakarken km de Bugün Km de 38 Kuruş yakmakta 2 Lira ise 40 Kuruş yakmakta .

1 yıl önce Benzin : 2,7 idi bugün 3.7 TL Aynı Araç 20 Litre LPG yatığına göre 17 Litre Benzin yakıyor Diyelim .

1 yıl önce bu araç 46 Kuruş km de yakarken Bugün km'de 63 Kuruş yakmakta .
Tabi bu değerlerde zamanlar ve rakamlar ortalamadır bir miktar sapma olabilir . Ay olarak 1-2 ay oyna olabilir vs ...

Özetle Hesap gördüğünüz üzere fena ! Bizde kuruş kuruş yakıt hesap ediyoruz . Bu tablonun altına birsürü Atasözü yazılır ama herkes uygun bulduğunu kullansın artık .
Konuyu dağıttım , Affola arkadaşlar ...

İlginize çok teşekkür ederim..
Sanırım benim şuan için alabileceğim bir araç değil..Belki ikinci araç olarak yaza doğru alabilirm, haftasonlarında kullanmak için..
Açıkçası 35 krş bile çok gelirken ve bir çok şeyden fedakarlık yapacakken 40 krş a kadar yükselmesi aracı haftada 2-3 gün garajda bırakacağım demektir... Günlük yapacağım yol neredeyse 100 km çünkü..
Umarım belli standartları yakalar ve bende bir cherokee sahibi olurum..
Herkese çok teşekkür ederim gerçekten..

Oldukça temiz ve bakımlı, mt lastikli bir xj kullandım 15 gün kadar. 35 krş tüketime hiç inemedim.

Karadeniz gezimizde 2 adet xj vardı. Hatırladığım kadarıyla ancak uzun yolda bu rakamlara yaklaştılar.

Her araç, markası modeli aynı da olsa aynı tüketimi vermez tabii. Bir sürü faktör var. Ben de kimseye yalancı falan demeyi kastetmiyorum tabii ;)

LPG de her istasyonda basınçlar farklı olduğundan aynı yakıtı almıyoruz. Bu da her ölçümde farklı sonuç demek. Yakı bittiğinde de, aracı biraz dinlerdirip çalıştırdığımızda bir miktar yol daha alabiliyoruz. Hassas ölçmek kolay değil. Uzun süreli veri lazım.

Tek araç olunca tüketim önemli. O yüzden off road araçlarının 2. araç olması büyük rahatlık.

Abi Karadeniz Gezisindeki Xj ler Büyük lastikli yüksek ve donanımlı bence çok güzel araçlardı . Bu durumlarda fazla yakması normal . XJ nin fabrika çıkış ebadı 215/70/15 ile 235/75/15 arasında değişiyor ki en büyüğü 235 . Ortalama ebat desek 225/70/15 . Yani sizin lastikler çok büyük :D Makinalar mükemmeldi , öyle XJ yakar yaktığı da helalı hoş olur :D Yanlış anlaşılmasın, hakkını da yemeyelim , Disco da güzeldi ;D

Ama Haklsın keskin değerler vermek çok mümkün değil aslında şartlar gereği .

saygılar , selamlar ...

siz bir suzuki jimy alın tüp takın o rakanların altını rahat yakalarsınız .jimy arazide oldukca basalı bir arac

gsg-9' Alıntı:

sizin aracınızın xj olduğundan eminmisiniz :D :D

aracımın xj olduğundan eminim ama yaptığım yanlışın şu anda farkına vardım.kusura bakmayın 16-17 lt diye düzeltiyorum.ama o yanlış doğru olsa ne güzel olurdu yahu ;D ;D ;D

Merhaba arkadaşlar,
Benim aracım 2000 GCL 4.7 V8 95 oktan kurşunsuz kullanıyorum.
Lastik ebadım 245x60x16
Şehir içi 14,5 lt/100 km, Şehirler arası ise 10,5 lt/100 km yakıyorum.
Yanılma payım artı veya eksi yönde 0,5 lt/100 km ancak olur... (benzini her zaman full dolduruyorum ve hesaplıyorum)
Herkese sevgiler,saygılar...

Bende 1990 model araclar için bir iki soracaktım,ama gerek kalmadı,şimdi bir Cherokke ustasıyla yaptığım tel konuşmasından gerekse sizin forumlarda yazdıklarınızdan, bilgilendiğim kadarıyla alınabiliyorsa 1991 modelin üstünde arac almakta fayda olduğunu anladım.Teşekürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,597
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
KARATUGLAR

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.