Cherokee 3.1td Mi 4.7 Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Grandcherokee07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,979

Etiketler

Beylikdüzü'nden Levent'e yaklaşık 4 saatte gittim adım adım dur kalk, hararet ibresi oynamadı bile. Şöyle bir şey var, orijinal servisine götürürseniz araca uygun antifriz koyarlar, sanayiye giderseniz jiplere bundan koyuyoruz derler ellerindeki antifrizi koyarlar, şanzıman yağıda aynı şekilde motor yağıda aynı şekilde, yine en basit örneği sanayide klima gazını 100-150 tl doldurtursunuz orijinal serviste şu anda 400 tl + kdv istiyorlar yani her şey kalite kalite. Araca nasıl kıymet verirseniz karşılığını o şekilde alırsınız.

şimdi bu konuda yazılabilecek şeyler sınırlı çünkü ben de dahil bir çok kişi, kullanıcı ve servislerin yorumuna göre hareket ediyoruz.

bu motor hakkında ki bilgilerim şunlar; zamanında jeneratör motoru olarak tasarlanmış ve üretilmiş, bu araçlara da koyulmuş fakat bir süre sonra hem randıman hem de şikayet sonrası elde hazır olan Mercedes motoru ile devam edilmiş. özellikle bazı servisler bu motoru ellemek bile istemiyor, hele ki hararet görmüş ya da revizyon gerekiyor ise..

diğer bir yorum da bu motorların araziye uygun olmadığı, zorlanmadan kullanılınca bakımı da tam ise bir sorun çıkarmadığı. şöyle bir gerçek var ki TR de bu motorların revizyon edilmemişini bulmak mesele (hoş yine yanlış bakım ve kullanım yüzünden 2,7 ler de de bulmak zor, hatta hararet görmemiş 4,7 de).

İlker beyin dediği gibi doğru kullanım, orijinal yağ ve bakım malzemeleri ile sorun çıkarmaması gerekiyor, ben serviste 300 küsür binde motoru ellenmemiş 3,1 görmüştüm mesela, sorduğumda da saat gibi çalışıyor demişlerdi.

bana göre negatif kısmı yedek parça ve önceki sahiplerinin araca ne yaptığını bilememek, bu sebeplerden de bu motor tutmuyor TR de (diğer ülkelerde de).
sonuç olarak çok temiz, bakımları tam, ellenmemiş olanı amaca göre alınabilir ama bütçe 2.7 ya da 4.7 ye yetiyorsa her zaman tercih sebebidir. 2. elde satışı zor bir araç.
 

ayrıca WK 2 lerde italyan motora tekrar dönülmesinin sebebi Mercedes Chrysler ortaklığının bitip Fiat ın Chrysler hisselerini satın almasıdır. FCA group olarak devam eder, egea da kullanılan direksiyonu ve bazı düğmeleri WK 2 de görebilirsiniz mesela..
 




Abiler bir de merak ettiğim şey sürekli takip ettiğimden soruyorum.. hem 4.7 ve 3.1td için.. 2-3-4 aydır duran bence temiz olan makinalar var.. bunlar değerinde olmadığı için mi satılmıyor yoksa piyasa kötü ve wj ti artık satmak zor olduğu için mi?
 

Abiler bir de merak ettiğim şey sürekli takip ettiğimden soruyorum.. hem 4.7 ve 3.1td için.. 2-3-4 aydır duran bence temiz olan makinalar var.. bunlar değerinde olmadığı için mi satılmıyor yoksa piyasa kötü ve wj ti artık satmak zor olduğu için mi?
3.1 lerin 2. eli zaten çok ağır, bunlara bir de 2,7 parasına yakın paralar istenince satılmıyor..
4.7 ler için de makine temiz, fiyatı da piyasa fiyatına uygun ise satılıyor, ilandan temiz diye gözüken makinelerin yanına gidince 5-10 lira masraf ya da kozmetik olarak fotolarla alakası olmadığı da oluyor.
ayrıca piyasa bu kadar kötüyken bazı WJ fyatları gerçekten çok çok uçuk.
 

2.7 beni biraz aşacak.. Bu sebeple 4.7 ya da 3.1 bakacağım. 3.1 piyasa biraz daha düşük 35-38 e temiz görünen makinalar var gibi.
 





Cebinizdeki para ona yetiyorsa ns yapardınız?
buradaki en önemli soru cepteki paranın ona yetmesinden ziyade
cepteki son para ile risk almak mı yoksa daha basit ve masrafsız bir araç bulmak mı?

çok temiz, motoru açılmamış ve düşük km li, bakımları yapılı bir araç o fiyata var ise evet bu risk alınabilir.
ama bu kriterleri karşılamıyorsa kenarda da motor yapmak için 10 lira para yok ise 555 defa düşünmek gerekir.

son olarak Jeep tarzı araçlar için kenarda en az 5 bin TL bulunmalı, ne zaman masraf açacağı belli olmaz.
 

Haklısınız hocam.. o 5.000₺ kenarıda var zaten. Korkum 7-8.000₺ üstü.. onları hesaba kattığımda bütçe buna yetiyor dedim
 

Cebinizdeki para ona yetiyorsa ns yapardınız?

hocam açık konuşmak gerekirse cebimdeki son paraya jeep alırsam bidefa sorunlu olduğu mimlenmiş bir modeli seçmem.
benzinli zj parasına dizel wj almak kağıt üzerinde bile olmamalı. oluyorsa eğer bişe vardır bu işte.

ama kenardaki para çok önemli parça fiyatları yükseldi dolar kurundan dolayı 5 6 binlira su gibi harcanıveriyor
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,981
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst