Cherokee Almayı Düşünüyorum, Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ROMAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,734
Ynt: Cherokee Almayı Düşünüyorum, Tavsiyeleriniz?

Bende wj almıştım birkaç ay önce kesinlikle doğru terchi yapmış olduğunu düşünüyorum 2000 model almıştım 4.7 lpg li tavsiye ederim

Etiketler

2000 model 4.7 araç için yaşı vergi dairesinde 12 alınacaktır. tabi bu yıl itibariyle vergi dairesine sorarsanız 11 yaş diyeccektir ama bu yılın vergileri zaten ödendi alacağınız araç için. Siz 2011 ocak ayında vergi öderken 12 yaş olarak geçecektir. ayrıca araç değeri 45000 tl çıkarsa ve vergi %5 inden büyük olduğu için bir basamak düşecektir yani 3500-4000 cc üzerinden ve 12 yaş olarak vergi ödeyeceksiniz bu da 2000 tl gibi bir rakama gelir yıllık olarak. 6 aylık 1000 tl. vergiyi düşürmek için yetkili sigorta acentesinden bir bildirim kağıdı almanız gerekiyor ücretsizdir. bu belgeye ihtiyacını olursa ben yardımcı olabilirim. yapı kredi sigortanın acentesiyim gerekirse kargo ile gönderirim. numaram 0533 282 31 47

Billyboy35' Alıntı:
Bende wj almıştım birkaç ay önce kesinlikle doğru terchi yapmış olduğunu düşünüyorum 2000 model almıştım 4.7 lpg li tavsiye ederim

Tşk ederim saolasın inşallah bende bir an önce kavuşurum WJ ime :smiley: Bu arada özel msj attım bu konuda bilgilendirirsen çok memnun olurum tşk.ler..

Şimdi daha önceden kasko yaptırdığım yerle konuştum 2001 model WJ için 2000 TL kaskosu tutuyor yıllık.Peki vergisi %5 lik indirimden yararlanıldığı zaman yıllık vergi ne tutar bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

ROMAZ' Alıntı:
Şimdi daha önceden kasko yaptırdığım yerle konuştum 2001 model WJ için 2000 TL kaskosu tutuyor yıllık.Peki vergisi %5 lik indirimden yararlanıldığı zaman yıllık vergi ne tutar bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

vergi kasko bedeli ile alakalı önceki mesajımda yazmıştım. yıllık vergin 2000 tl olacaktır. 1 basamak aşağı inmesi demek 4000 cc ve üstü yerine 3500-4000 cc arasından vergilendirileceksin. kasko priminin ne tuttuğu ile alakası yok verginin. bu arada kasko yaparsan araca eklediğin aksesuarları da poliçeye ekletmeyi unutma. eğer belirtmezsen aracını sadece fabrika çıkışlı olarak değerlendirir sigorta şirketleri.

mertbirincioglu' Alıntı:
vergi kasko bedeli ile alakalı önceki mesajımda yazmıştım. yıllık vergin 2000 tl olacaktır. 1 basamak aşağı inmesi demek 4000 cc ve üstü yerine 3500-4000 cc arasından vergilendirileceksin. kasko priminin ne tuttuğu ile alakası yok verginin. bu arada kasko yaparsan araca eklediğin aksesuarları da poliçeye ekletmeyi unutma. eğer belirtmezsen aracını sadece fabrika çıkışlı olarak değerlendirir sigorta şirketleri.

Mert bey ilginiz için tşk. ederim 2001 model için toplam 1 yılda 1000+1000 = 2000 TL ödeyeceksem bir tane buldum onunla konuşucam.Ama eklediğim resimde ( motorlu taşıtlar vergi dairesi sitesinden ) rakam daha farklı çıkıyor sanırım o o zaman %5 i düşülmemiş olan oluyor değil mi ?

ROMAZ' Alıntı:
Mert bey ilginiz için tşk. ederim 2001 model için toplam 1 yılda 1000+1000 = 2000 TL ödeyeceksem bir tane buldum onunla konuşucam.Ama eklediğim resimde ( motorlu taşıtlar vergi dairesi sitesinden ) rakam daha farklı çıkıyor sanırım o o zaman %5 i düşülmemiş olan oluyor değil mi ?

yazdıklarımla ilgili;
yazılanlar net bilgilerdir....
kişisel yorum ve fikir yazılmamıştır...
uygulanmış, ödenmiş, denenmiş polemiğe kapalı yazılar...
2011 yılı için;
2001 için geçerli değil...2000 için geçerlidir 1020+1020
2001 için 2270+2270 liradır...

2001 model 28000 e alınır....lpg prins 3400 tl ye mal olur, 1000 tl ıvız zıvır bakım olarak gözden çıkarın, 2270 tl de ocak ayında vergi ödersiniz...

bu araçların vergileri 500 tl olsaydız zaten 50 bin liradan aşşağı alamazdınız...

4,7 2000-2002 arası bir cherokee yi 30.000 den aşşagı alıyorsanız biraz daha fazla titiz ve sorgulayıcı olmanızı tavsiye ederim...

997799' Alıntı:
yazdıklarımla ilgili;
yazılanlar net bilgilerdir....
kişisel yorum ve fikir yazılmamıştır...
uygulanmış, ödenmiş, denenmiş polemiğe kapalı yazılar...
2011 yılı için;
2001 için geçerli değil...2000 için geçerlidir 1020+1020
2001 için 2270+2270 liradır...

2001 model 28000 e alınır....lpg prins 3400 tl ye mal olur, 1000 tl ıvız zıvır bakım olarak gözden çıkarın, 2270 tl de ocak ayında vergi ödersiniz...

bu araçların vergileri 500 tl olsaydız zaten 50 bin liradan aşşağı alamazdınız...

4,7 2000-2002 arası bir cherokee yi 30.000 den aşşagı alıyorsanız biraz daha fazla titiz ve sorgulayıcı olmanızı tavsiye ederim...

Levent bey kafamda ki soru işarareti gitmiştir ilginize tşk ederim.99 model yada 2000 bakıcam o zaman tekrar tşk.ler..

ROMAZ' Alıntı:
Levent bey kafamda ki soru işarareti gitmiştir ilginize tşk ederim.99 model yada 2000 bakıcam o zaman tekrar tşk.ler..

99 dan biraz uzak durun ama, pek tutulmaz demiştim...şanzuman sebebi ve mil kadranlı yani amerikan versiyonu olmaları dolayısıyla...

en ideali 2000 modeldir...
ancaaak 2001 model denk gelir arabanın temizliği süperdir yani temizlik farkı 2000 lira eder (aralarındaki vergi farkına tekamül eder) derseniz 2001 de alınır...
30-35 aralığı nominal fiyatıdır...

997799' Alıntı:
99 dan biraz uzak durun ama, pek tutulmaz demiştim...şanzuman sebebi ve mil kadranlı yani amerikan versiyonu olmaları dolayısıyla...

en ideali 2000 modeldir...
ancaaak 2001 model denk gelir arabanın temizliği süperdir yani temizlik farkı 2000 lira eder (aralarındaki vergi farkına tekamül eder) derseniz 2001 de alınır...
30-35 aralığı nominal fiyatıdır...

Dediğim gibi ben 99 model aldım 99 ile 2000 arasındaki şanzuman farkı hakkında bilginiz varmı. 99 şanzuman ne açıdan kötü.

99 modeller de quadra track II şanzuman vardır büyük bir çoğunluğunda
2000 lerde quadra drive şanzuman var...
99 lar sorun çıkarıyor genellikle ve çekiş sistemi açısından vs vs gibi bikaç teknik nedenden dolayı pek tercih edilmez....

98'in vergisi ne kadar? bu araçların yakıtı nasıldır lpgli.
98 modellerde bir sıkıntı var mı?
neler dikkat etmeliyim.

umito' Alıntı:
neler dikkat etmeliyim.
98 eski kasa yani ZJ kasadır...

umito' Alıntı:
neler dikkat etmeliyim.

98 lerin de vergisi indirilmiş haliyle yıllık 2000 tldir. 96 model olanları 2011 itibariyle yıllık 800 tlye düşecektir.
lpg ile şehiriçinde istanbulda 500 krş yakacaktır. daha düşük komik rakamlar söyleyenler olur inanmayın siz önünüzü kış tutun yaz çıkarsa sevinirsiniz.hatta son zamlardan sonra 550 krş bile yakabilir. 98 model zj diyorsanız kronik sorunu parça sorunu falan yok gibi. yeterki temiz düzgün araç bulun. ha deyince bulunmuyor tabi. ilk sahibinden bulmanız hayırlı olur.

Benim 99 model son ölçümlerimde LPG de (Lpg LT fiyatı : 2,28 TL) km de 0,51 kr yakmış. Arabamı almadan önce 0,35 0,40 0,45 yakıyor diyenleri çok gördüm fakat ne yaparsan yap ş.içi 0,50 nin altına inmiyor. Tabi LPG fiyatıda önemli bu aşamada.

arkadaşlar tarabzona gittim bayramda tesbitlerim.
kesinlikle aynı marka lpg almak lazım yakıtta fark ediyor.
uzun yol ve 100 km geçmemek kaydıyla yada (2000 ) deviri 320 krş yaktı km de lpg(2100) tl iken
şehir içi anlaşılmaz derecede yükseliyor yakıtı km de(560 krş) ölçtüm en son çok sakin kullanmama rağmen
atiker çok yakıyor bu hakikat ve ne yazıkki kimseye ayarlatamadım bunu.
ve siz siz olun bu arabalara yan sanayi parça kullanmayın tecrübe edilmiştir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR